Product Update easySales Iunie 2023

Cum convingi clienții să cumpere cu încredere din magazinul tău online

Unul din aspectele care cresc nivelul de încredere al clienților sunt recenziile, autenticitatea recenziilor și cum putem fi siguri că ceea ce citim despre produsele unui magazin online reprezintă părerea avizată a unui cumpărător real, sau textul standard postat de toți prietenii proprietarului site-ului.

Cu siguranță ai întâlnit site-uri la care produsele aveau 5 stele din 5, iar review-urile erau scurte, cuprinzătoare și… identice: „excelent!”. Sunt, însă, aceste recenzii reale? Răspunsul stă în două aspecte: existența unui sistem de recenzii, propriu magazinului, care filtrează și permite exclusiv comentarii de la cumpărătorii verificați, sau existența unei soluții terțe, demonstrate deja ca validitate și eficiență la nivelul unui segment reprezentativ al pieței de comerț online.

Ce ar trebui, în context, să faci, cu site-ul tău, pentru a fi sigur de încrederea utilizatorilor? Explicăm, pas cu pas.

Obține recenzii autentice

Astfel, afli ce le place utilizatorilor serviciilor și produselor tale dar și – important – ce nu le place. Asta ca să eviți, de la bun început, stocurile inutile sau greu vandabile. Afli ce faci bine și unde e nevoie să îmbunătățești lucrurile – iar asta este o componentă valoroasă de învățare: testarea fluxurilor tale, în piața reală și gradul lor de validare de către cerere și clienți. Deschiderea ta pentru recenzii generează și o conexiune și un plus de încredere în rândul clienților și de asemenea, important, ajută utilizatorii ezitanți în decizia lor de achiziție.

Păstrează și comentariile care prezintă anumite nemulțumiri, ceea ce arată veridicitatea recenziilor și faptul că răspunzi și iei măsuri de îmbunătățire.

Încurajează și ușurează postarea recenziilor

Pașii de debut nu sunt dificili. Prin rețeaua ta de contacte, îți poți ruga partenerii și clienții să își lase părerea onestă pe site. Poți personaliza chiar abordarea, în funcție de clienți sau categorii de clienți – sunt nou-veniți sau poate că au făcut deja achiziții repetate, merită profilați și abordați ca atare. Mulțumește clienților pentru achiziție – fie online, fie prin inserții direct în colet – și încurajează-i să lase recenzii. Dă-le încrederea și motivația să îți transmită poze reale sau chiar clipuri cu produsul în acțiune – dar atenție, aici, evită zona de „cumpărare” a recenziei, în care principalul motiv al postării este o bonificație, un discount sau un cadou. Pentru că riști să generezi volum, dar nu și autenticitate.

Evită ștergerea recenziilor negative – poți ascunde lucrurile doar până la un animit punct, iar apoi riscul reputației tale atinge un nivel ridicat. Dimpotrivă, răspunde și la recenziile negative, argumentează-ți poziția și arată, de la caz la caz, ce ai învățat și ce ai preluat din feedback-ul mereu valoros al clienților. Nu uita, undeva, pe fluxul dintre comandă și livrarea efectivă, pot apărea sincope care generează comentarii negative, chiar dacă nu îți aparțin, iar experiența de cumpărare este îmbunătățită de fiecare dată când afli despre aceste sincope și acționezi ca atare.

Un feedback negativ este șansa ta să îmbunătățești.

Crește încrederea clienților în site-ul tău

Legislația va elimina, în curând, recenziile neverificate din practicile comerțului electronic, iar acesta este doar un pas. Trusted.ro vine în completarea experienței, cu un sistem unic, dezvoltat intern – Opinii de încredere.

Practic, dacă încă nu ai review-uri pe site și îți dorești acest lucru, pentru a spori încrederea în magazinul tău, apelezi la sistemul Feedback.trusted.ro, prin care vei putea colecta în mod automat opiniile de la clienții tăi reali. Iar ca informație utilă, sistemul Opinii de încredere este oferit gratuit tuturor clienților ce obțin marca de încredere Trusted.ro.

În prezent, 220 magazine online sunt certificate cu marca de încredere Trusted.ro, iar mai mult de jumătate dintre acestea au ales să folosească sistemul Feedback.trusted.ro, prin intermediul căruia au fost colectate, deja, peste 200.000 de opinii de la clienți 100% reali ai acestor magazine.

Nu ezita să ne contactezi, pentru mai multe informații, la contact@trusted.ro.

Guest Post, Alina Silaghi, Business Development Manager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *