Product Update easySales Iunie 2023

Povești de succes în eCommerce – magazin de cosmetice

În cadrul rubricii Povești de succes în eCommerce vă oferim un interviu cu Andreea Popa, Sales Manager la topstar.ro, magazin online fondat de Adrian Mihai ce sumarizează în jur 2.500 de comenzi lunare.

topstar.ro este client easySales din noiembrie 2020, dealtfel și anul înființării firmei. Marketplace-urile unde este prezentă firma sunt: Flanco, eMag (RO, BG, HU), Okazii, TeamDeals, Vivre (BG, HU, RO), Elefant, Dealwise, Cel.ro.

Când și cum a început povestea voastră în eCommerce?

Povestea topstar.ro a început în anul 2020, din dorința de a comercializa exclusiv online, produse de dimensiuni mici care pot fi expediate cu ușurință prin orice firmă de curierat, atât pe teritoriul țării, cât și în alte țări din Europa. Echipa topstar.ro își dorea să aducă o gamă largă de produse care nu se regăsesc în magazinele fizice din România, și care să fie ușor de transportat si depozitat. În momentul de față, gestionează procesarea și expedierea comenzilor cu 2 angajați, care folosesc exclusiv platforma easySales. Gama de produse comercializate constă în produse de makeup, produse de îngrijire și produse pentru păr.

Care este cifra de afaceri?

Andreea: Anul 2022 a fost pentru noi o creștere. Cifra de afaceri din anul 2022 a fost de 1.450.000 lei, în creștere față de anii precedenți. În anul 2022 am reușit să dublăm comenzile față de anul 2021.

Puteți să ne dați trei sfaturi pentru o rețetă de succes în eCommerce?

Andreea: Nu există o rețetă a succesului, fără a ingredientul ambiție și determinare. Dacă îți dorești să faci ceva, și te implici 100%, ai toate șansele să reușești. Asta e valabil în orice domeniu. Următorul pas ar fi automatizarea și eliminarea pe cât mai mult posibil a proceselor manuale, pentru a ușura munca și pentru a salva timp, iar ultimul pas, colaborează cu specialiști în domeniu, care să te ajute să fii vizibil în mediul online.

Ce ai face astăzi diferit față de momentul în care ai început afacerea?

Andreea: Aș lucra de la început cu specialiști și aș delega responsabilitățile, pentru a nu mai fi nevoiți să pierdem timp prin implicarea personală, în toate procesele operaționale.

Care este cea mai mare utilitate?

Andreea: Colaborăm cu easySales din anul 2021. Eram la început cu eMag România și problema noastră principală era sincronizarea stocurilor, pentru că necesita zilnic să actualizăm manual stocurile, astfel încât să scădem din site produsele vândute în eMag. Aveam multe cazuri în care eram nevoiți să anulăm comenzi, deoarece nu reușeam să scădem la timp stocurile pentru anumite produse, la care nu aveam cantitate foarte mare.

De ce ai ales să folosești platforma easySales în detrimentul altor platforme?

Andreea: Am găsit la soluția românească easySales, suportul de mare ajutor și nu aș mai lua procesul de la capăt. În plus, easySales prezintă mereu noi dezvoltări și astfel reușești să ai acces la o paletă diversă de funcții, pe care alte sisteme nu le oferă.

Am reușit să rezolvăm bulk erorile apărute inițial la oferte și am primit suportul necesar, fapt care ne-a ajutat să ne concentrăm pe dezvoltarea companiei, fără să mai pierdem timpul cu procesele manuale.

Tranziția în cazul nostru a durat 2 luni deoarece a trebuit să înlocuim vechiul sistem, iar produsele nu erau bine documentate. Dacă am fi avut un magazin de la zero, ar fi fost mult mai simplu să setăm corect procesele de la început.

Cu easySales salvăm 30% mai mult timp pe zona de generare facturi și AWB-uri bulk și în grup.

Cu sincronizarea stocurilor salvăm cu până la 95% din timp;

Cu serviciul de listarea pe alte marketplace-uri ne oferă posibilitatea să fim pe 13 canale de vânzare și să creștem vânzările constant.

Ce este de fapt software-ul de integrarea marketplace-uri

Care sunt beneficiile pe care ți le oferă easySales?

Andreea: Recomand easySales pentru orice antreprenor care vinde pe marketplace-uri, deoarece te ajută să te concentrezi pe dezvoltarea companiei, și nu mai ai stresul proceselor repetitive și tot ce implică proces manual de integrare pentru a lucra centralizat.

Totul este simplificat, economisesti timp si lucrezi mai usor 🙂

  • Apreciez integrarea simplă și standardizată cu orice marketplace apărut pe piață, din țară și din afară. Mai exact faptul că ne permitem operațional să vindem pe eMag Ro, Hu, Bg, Elefant, Cel, Flanco, Dealwise, Doraly, Okazii, Team Deals, Vivre Ro, Hu, Bg și să avem integrat în aceeași platformă și magazinul online;
  • Sincronizarea de stocuri pe toate canalele este un real beneficiu, acum ne-ar fi imposibil să facem asta manual 😊
  • Gestionarea tuturor comenzilor într-un singur loc. Nu mai pierdem timp să accesăm informații de pe fiecare marketplace în parte, avem o singură platformă în care lucrăm; Atunci când caut o comandă, un retur, sau un produs, este foarte simplu să introduc informația minimă de care dispun, indiferent ca este vorba de AWB, ID, Nume, etc și accesez easySales;
  • Accesarea rapidă de informatii și identificarea expedițiilor trimise, iar astfel clienții finali sunt foarte multumiți;
  • Acces la toate informațiile într-un singur loc, extrem de util pentru a oferi informații clienților finali:  identificăm comanda împreună cu toate detaliile de care avem nevoie, știm imediat din ce marketplace e comanda, în ce stadiu se află la curier, dacă are status finalizat, anulat, stornat, etc
  • Avem integrați toți curierii și softul de facturare, nu este nevoie să generăm manual factura, nici AWB-ul – aici am scutit timp, reușind să finalizăm mult mai multe comenzi ca înainte.
  • Un tool recent și indispensabil este traducerea automată a produselor pe care le trimitem către Marketplace-urile din afara țării: eMag Ungaria și Bulgaria / Vivre Ungaria si Bulgaria;
  • Economisirea de timp și faptul că ne putem concentra pe procese mai importante în dezvoltarea companiei😊
  • În viitor vrem să ne listăm pe Pepita și cochetăm cu ideea de a ne lista pe eBay.

În cazul în care ai avut vreo problemă cu serviciul easySales, cum a fost soluționată aceasta?

Andrea: Faptul ca avem un Key Account Manager ne ajută foarte mult. Suportul ne-a oferit informații despre cum să facem listări de oferte complete cu caracteristici bine documentate și cum să mapăm categoriile, așa incât totul să fie după standardele cerute. Mereu am găsit deschiderea și sprijinul necesar, în timp optim.

Mulțumim Andreei Popa pentru interviul acordat.

De ce easySales?

easySales este o soluție  SaaS  « la cheie » care oferă instrumentele de care orice comerciant online competitiv are nevoie pentru a vinde pe mai multe canale de tip marketplace, folosind o platformă unificată.

Află cu ce este diferită platforma easySales de alte platforme.

Profită de cele 14 zile gratuite pentru a testa platforma easySales, fără să inserezi date de card.

Testeaza easySales