Product Update easySales Iunie 2023

Diferența dintre platforma easySales și alte platforme

Comercianții care aud pentru prima dată despre platforma easySales se întreabă ce face mai exact easySales și care sunt beneficiile imediate pe care le aduce utilizarea platformei, mai ales că mulți nu au mai întâlnit în România o soluție similară.

În general, comercianții fie lucrează manual (80% din timp) și administrează distinct fiecare platformă sau investesc în integrări customizate pentru fiecare platformă în parte. Dacă vinzi 20-50 produse în online nevoia de tool-uri este foarte mică, însă cu cât crește numărul de produse începi să ai nevoie să faci actiuni grupate (bulk), ai nevoie să urmărești întreg procesul de la aprovizionare până la livrare, să simplifici și automtatizezi, să accesezi analiză post-vânzare centralizată.

Deoarece easySales vine pe piața din România ca o soluție inovativă, adesea răspundem la întrebări de genul: Cu ce este diferită easySales față de alte platforme de eCommerce.

Este prima dată când punem punctul pe “i” într-un articol care te ajută să setezi așteptările în colaborarea cu o platformă SaaS. Hai să începem cu începutul: Ce este și ce nu este easySales?

Ce este de fapt platforma easySales?

easySales este o soluție  SaaS  « la cheie » care oferă instrumentele de care orice comerciant online competitiv are nevoie pentru a vinde pe mai multe canale de tip marketplace, folosind o platformă unificată.

Componentele de bază ale platformei SaaS sunt: listarea rapidă a produselor în oferte sau anuțuri pe diferite marketplace-uri, sincronizarea stocurilor în timp real, gestionarea centralizată a comenzilor, analiza dinamică a prețurilor și rapoarte analitice privind vânzările. Află ce este o platformă SaaS.

Platforma a fost dezvoltată ca o soluție la provocările comercianților care întâmpinau dificultăți serioase în a lista oferte pe marketplace-uri populare din România, Afilierea la o platformă de tip marketplace aduce beneficii numeroase însă și multiple provocări operaționale.

Nu și pentru noi. Cu experiența fondatorilor și a echipei de suport în vânzarea online pe marketplace-uri și cu background-ul în programare IT, în 2018 easySales avea primii comercianți care testau platforma dezvoltată și creată pentru ei, împreuna cu ei. Încă de la început misiunea easySales a fost aceea de a ajuta comercianții să crească vânzările și să își simplifice viața, economisind timp prețios consumat cu sarcini fără valoare și redundante, ce pot fi automatizate.  

Ce nu este platforma easySales?

easySales NU este o platformă eCommerce care te ajută să creezi și să dezvolți un magazin online. Chiar dacă oferim oportunitatea de a lista oferte pe marketplace-uri, fără să ai un magazin online, sau de a testa vânzarea înainte de a începe să investești într-un magazin online, nu suntem nișați pe acest segment. De fapt, avem integrate multiple platforme eCommerce în cadrul easySales și poți conecta cu ușurință magazinul tău Shopify, Woo commerce, Magento, Gomag, sau MerchantPro cu easySales. Află ce integrări îți punem la dispoziție aici.

easySales NU este un agregator de curieri și nici soluție de optimizare a livrărilor  (avem integrat un astfel de agregator), însă easySales are integrări cu multiple firme de curierat pentru a asigura o acoperire logistică cât mai bună pentru comercianții care aleg să se extindă, prin easySales, pe mai multe piețe locale și internaționale prin intermediul marketplace-urilor sau al website-urilor proprii. Practic, comercianții pot alege curierul favorit pentru finalizarea comenzilor și actualizarea în timp real a stocurilor.

easySales nu este marketplace, ci integreaza magazinele comercianților cu marketplace-uri locale și internaționale, permițând comercianților listarea automată pe mai multe canale, actualizarea stocului în timp real și gestionarea centralizată a comenzilor.

easySales are integrări cu softurile de facturare favorite ale clienților permițându-le comercianților să emită factura direct din platforma easySales

easySales pune la dispoziția comercianților soluții de email și SMS pentru notificări necesare în procesarea comenzilor și comunicării cu consumatorii finali.

Povestea start-up-ului easySales

Platforma easySales a fost lansată la GPeC în anul 2019 după aproape 2 ani de dezvoltare și testare cu diferiți comercianți care doreau să vândă mai ușor pe marketplace-uri. În toamna anului 2019 am inițiat prima campanie de marketing, iar la acel moment aveam deja 10 comercianți activi de la care primeam feedback.

Platforma a devenit populară prin serviciile cloud care integrează jucătorii din comerțul electronic cu toate sistemele externe vitale, în doar câteva minute. În anul 2020 comercianții s-au concentrat mai mult pe automatizare și au început să aibă deschidere pentru soluțiile de automatizare, deoarece nu mai reușeau să acopere munca manuală.

Până în 2021 peste 2.000 de clienți au testat easySales, au listat 4,5 milioane de produse pe marketplace-uri, au generat 1,3 milioane AWB, au emis facturi de 1,3 milioane, au tradus automat 354 de milioane de produse și s-au bucurat de creșterea vânzărilor.

În 2022, easySales continuă să susțină comercianții în procesele de vânzare, extindere pe piețe internaționale deschizând granițele prin marketplace-uri regionale și internaționale.

Află din experiența clienților easySales, beneficile resimțite de comercianți, interviuri postate pe blogul nostru aici.

Cu ce este easySales specială și diferită față de alte platforme?

Avem o viziune de ansamblu a eCommerce-ului de pe terasa noului nostru birou din strada Lt. Ștefan Marinescu de la etajul 6

1. Echipă dedicată a easySales

Începem cu echipa, pentru că oamenii sunt resursa noastră cea mai importantă.

În spatele codurilor, tabelelor și cifrelor, stau întotdeauna oamenii, personalități și caractere frumoase. Suntem o echipă de 16 oameni pasionați de tehnologie (eCommerce geeks) și de soluții pentru simplificarea eCommerce-ului. Drive-ul nostru zi de zi este să lucrăm la dezvoltarea unei platforme apreciată, care ajută comercianții în mod real să aibă mai mult timp pentru familia și afacerea lor. Desemenea, ne luăm energia din activități care ne aduc împreună, de la trasee montane, cross, rafting, petreceri. Suntem o echipă căreia îi place munca bine făcută, soluțiile out of the box, dar și sportul în aer liber și petreceriile!

2. Comunitatea easySales

Peste 2000 de utilizatori au folosit serviciile noastre, iar dintre aceștia un număr mare de clienți au devenit  ambasadori ai brand-ului nostru, sau chiar acționari easySales.

Suntem recunoscători pentru votul lor de încredere care ne dă energie si curaj să ne extindem orizonturile.

3. Platformă unificată în centrul ecosistemului de eCommerce dezvoltată pentru comercianții online

Am integrat toate sistemele de e-commerce pentru a te ajuta să lucrezi organizat. Bonusul este că beneficiezi de training și suport gratuit. Oferim integrări cu  marketplace-uri și platforme eCommerce, soluții de curierat și facturare locale și internaționale, platforma fiind dezvoltată pentru a răspunde în primul rând nevoilor comercianților români.

4. Serviciu suport premium la preț de abonament

Pentru echipa noastră, creșterea afacerii tale este la fel de importantă precum creșterea afacerii noastre! Pare un bullshit corporatist, nu-i așa?! De fapt, nu este! Este modul în care am crescut start-up-ul easySales, având respect față de clienți, față de parteneri, rezolvând problemele antreprenorilor și oferind plus valoare prin soluții de educație în eCommerce.
Ne dorim să ne asigurăm că înțelegi cum să beneficiezi de avantajele oferite de echipa easySales, prin consultanță și îndrumare adecvată, prin webinariile săptămânale. Ceea ce îți mai rămâne de făcut, este să te implici.

De ce avem un serviciu de suport de 5 stele? Punem la dispozitie un serviciu de tichete, unde ne poți semnaliza problemele întâmpinate; Durata de rezolvare a  tichetelor simple este maxim 2 ore, iar a celor mai complexe este de 24 ore.

5. Control 360 grade

Avem o zonă de propuneri dezvoltări ce oferă acces la prioritizarea roadmap-ului easySales.

Dacă ești clientul nostru, în RoadMap găsești ideile propuse până acum și poți să votezi pentru cele pe care le-ai dori implementate.

Dacă ai o idee care nu a fost propusă încă, poți să adaugi o propunere nouă (cum ți-ai dori să funcționeze un anumit modul, ce funcționalitate nouă e necesară în magazinul tău și ar fi utilă și celorlalți clienți, ce integrare/ cu ce furnizor de servicii etc.).

Aceasta va fi moderată la nivel intern de către echipa noastră și, dacă trece de validare, merge spre votare și apoi implementare.

Practic, oferim clienților noștri mai mult control asupra modului în care evoluează platforma.

6. Costuri operaționale minime:

Zero investiții în echipamente hardware sau licențe software, în mentenanță și dezvoltări ulterioare lungi și costisitoare. Cu easySales economisești bani și poți extinde rapid afacerea.

  • fără costuri cu integrarea de sisteme necesare bunului mers al afacerii;
  • fără necesitatea de a migra în platforma easySales;

7. Accesibilitate și sincronizări în timp real

Informația este disponibilă 24/7 din orice locație, de pe orice dispozitiv, sincronizările de date cu alte sisteme se realizează în timp real.

8. Crearea de așteptări realiste

Nu vindem luna de pe cer, noi oferim tehnologie de ultimă generație pentru comercianții online, dezvoltată pentru specificul antreprenorului român. Promitem doar ceea ce putem oferi și în tot ceea ce facem urmărim să avem utilizatori pregătiți să își gestioneze afacerea din easySales în mod independent, 24/7. Asistăm , îndrumăm comercianții care vor să scape de complexitatea tehnică cu listarea ofertelor, traducerea erorilor, sincronizarea  datelor, actualizarea in timp real a stocurilor, procesarea comenzilor și notificarea clientilor.

9. Platformă Self-Service

Am pregătit pentru tine o platfomă intuitivă, ușor de utilizat, precum și tutoriale pas-cu-pas care să te ajute să înveți toate funcționalitățile easySales, într-un timp cât mai scurt. În plus, colegii noștri te vor asista și, chiar dacă nu vor face acțiuni în locul tău, te vor îndruma și îți vor răspunde la întrebări, pe tot parcursul colaborării tale cu noi.

10. Valorile, misiunea și viziunea după care ne ghidăm

Dorim să democratizăm comerțul electronic, integrând servicii valoroase și necesare comercianților. Clienții noștri ar trebui să aleagă întotdeauna, în mod liber, furnizorii care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor, fără influențe externe sau constrângeri.

Misiunea easySales

Misiunea noastră este de a oferi o platformă “no code”, accesibilă, care integrează sistemele importante de eCommerce într-un singur loc și este ușor de folosit de către toți comercianții online care vor să își listeze rapid produsele pe diferite marketplace-uri cu scopul de a-și crește vânzările.

Viziunea easySales a fondatorilor

co-Fondatori: de la stînga Iulian Cazacu CTO și Ciprian Cazacu CEO

În viziunea noastră, eCommerce-ul  este un ecosistem colaborativ în cadrul căruia easySales, aflat  în mijlocul ecosistemului, integrează și centralizează sistemele și platformele  (marketplace-uri, curieri, facturieri, efulfillment).

Cum afli dacă easySales este soluția potrivită pentru tine?

Prin testare, urmărind demo-urile de prezentare și având setate așteptări realiste. Pentru început, vei face niște integrări, iar apoi vei intra într-un proces de optimizare. a activității tale. Îți recomandăm ce acțiuni concrete să faci pentru a trece la un nou mod de lucru eficient.

Dacă te gândești că e mai bine să alegi un modul gratuit de integrări, sau o platformă la cost minim, amintește-ti că nu există nimic gratis. Întotdeauna există un cost ascuns, pe care îl vei observa în cele din urmă. Poate fi vorba de mentenanța precară, lipsa functionalităților sau o mulțime de bug-uri pentru care va trebui să plătești dublu sau triplu, pentru a fi rezolvate. Analizează bine:

  • Cum stă platforma la capitolul funcționalități și integrări locale? Acestea rămân aceleași în continuare sau se dezvoltă în permanență noi integrări și noi filtre, funcții, notificări?
  • Cum este serviciul de suport? te ajută când dai de greu?
  • ce imagine are furnizorul în piață? Este nou în piață sau are deja un istoric și astfel de asiguri că nu va testa cu tine?
  • Propunerile clienților de dezvoltare sunt transparent afișate și cu posibilitatea de vot?
  • Cât de securizată este platforma?

Webinarii și resurse gratuite pentru un business sănătos

webinarii in fiecare zi de vineri la ora 15.00

În fiecare vineri organizăm un webinar în care îți arătăm cum poți să nu mai pierzi bani cu aspectele operaționale, automatizând vânzările online. La finalul anului 2022 îți vei mulțumi pentru că ai decis să participi la acest webinar.

Înscrie-te gratuit în platforma easySales

Începe deja listarea pe marketplace-uri ce îți aduc comenzi în plus, fără probleme operaționale complexe. Testează gratuit 14 zile.

Accesează un cont gratuit acum!

Beneficii easySales

Cu software-ul potrivit,  poți vinde pe mai multe canale cu același efort de care ai nevoie pentru a vinde pe un singur canal.​

easySales refolosește structura și informațiile despre produse, pentru ca tu să listezi produsele ușor pe marketplace-uri și să începi vânzările de a 2-a zi! Dintre beneficii:

  • Listare simplificată și rapidă pe marketplace-uri populare: eBay (US și Pl), eMag (Ro, Bg, Hu), Vivre (Ro, Bg, Hu, Pl), Doraly, Elefant, Okazii, Cel, OLX;
  • Creșterea nivelului de control prin sincronizarea automată în timp real a stocurilor și actualizarea bulk a prețurilor, din toate canalele;

Funcționalități extra și avansate:

  • Traduceri automatizate în orice limbă
  • Notificări automate sms și e-mail
  • Facturi și AWB-uri generate automat
  • Auto – Price
  • Poze Fundal ALB
  • Filtre complexe

Dezvoltări accelerate ale platformei

  • Rapoarte
  • Cheie API

Comercianții care folosesc platforma easySales pentru a-și gestiona activitatea pe mai multe canale de vânzare, beneficiază, din prima lună, de creșteri semnificative ale traficului. După primele 3 luni de la listarea de oferte, pot înregistra cu până la 70% comenzi mai multe,. Și beneficiile continuă…

Accesează un cont gratuit acum!

Pregătim comercianți pentru evoluția tehnologică din eCommerce și le salvăm mai mult timp pentru afacerea lor. Vino și tu în comunitatea easySales. Facebook si Linkedin.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *