Product Update easySales Iunie 2023

Povești de succes cu clienții easySales: Interviu Raul Pop, Manager Savelectro SRL

Află povestea de succes a Savelectro SRL – client easySales din februarie 2019 ce înregistrează peste 2.000 de comenzi lunar. Mai jos aveți un interviu interesant cu d-nul Raul Pop – Manager al Savelectro SRL

Sumar rezultate:

  • Creștere estimativă a numărului de comenzi cu 500% față de Februarie 2020
  • Eficiență crescută cu 85% prin automatizare
  • Calitate mai bună a listărilor de produse + sincronizări stocuri în timp real
  • Automatizare generare facturi și AWB-uri
  • Integrare servicii de Notificări prin e-mail și sms
  • 2.300 produse în Magazin online cu stoc și aproximativ 1.500 oferte listate pe marketplace-uri
  • Deschiderea magazin online in Ungaria

Descrie-ne pe scurt afacerea pe care o gestionezi?

Firma a fost înființată în anul 2016 și a avut la bază o firmă fondată de părinții mei în 1992 ce reprezenta un magazin fizic în Satu Mare cu produse de iluminat. Părinții erau reticenți să treacă în online, așa că eu și fratele meu le-am propus să ne ocupăm de partea de eCommerce.

Am pornit cu un budget de aprox. 1.000 euro și multă muncă manuală.

În anul 2020 cifra de afaceri era de aprox. 600.000 euro și ne-am propus să ajungem la 1 mil. euro în anul 2021. Magazinul fizic are o cifra de afaceri de 4,4 mil. RON, însa în ultimii ani creșterea medie a fost sub 20%. În mod evident online-ul ne-a dublat afacerile.

Cum ai aflat despre easySales?

Foloseam o altă platformă în genul easySales – o platformă rigidă, cu o interfață grafică slabă și n-am avut nici o deschidere din partea echipei de acolo. Partea de suport lăsa de dorit, deoarece promiteau că vor dezvolta mai mult în viitor, fără să văd progrese, iar costurile erau mult mai mari.

Despre easySales am aflat pe grupul de eCommerce eCompedia. Am zis că merită să încerc mai ales că aveam opțiunea de testare gratuită. La finalul lui 2019 am vorbit cu Ciprian (coFondator easySales). Noi foloseam Prestashop și voiam să avem un plug-in rapid pentru varianta de Merchant la care urma să trecem, pentru o scalare mai bună a afacerii. easySales are dezvoltate plug-in-uri pentru cele mai populare platforme de eCommerce.

Când am început să folosesc easySales vindeam pe eMag și pe CEL cam 60%, restul erau vânzări din site. Acum doar pe eMag avem o creștere a vânzărilor în ultimul an de 60%, iar vânzările prin site-ul propriu au crescut cu 200-300%.

Care au fost provocările pe care le-ai întâmpinat în vânzarea pe marketplace-uri?

Problema noastră cea mai mare era că generam facturi și AWB-uri manual. Procesam comenzile și pierdeam 2h/ zi. Efortul acum este de câteva minute. Partea de automatizare, facturi, AWB-uri, listările de produse, zona de notificări sunt folosite pentru toți clientii noștri.

Surpriza foarte plăcută a fost funcționalitatea de transmitere notificări pentru clienți prin SMS și e-mail. Aveam cam 20-30% dintre clienți care sunau să ceară informații privind statusul comenzii, acum practic nu mai există aceste solicitări și clienții sunt foarte mulțumiți, iar rata de retururi colete a scăzut și ea, indicele este de 1.9%.

Ce funcționalități ale platformei easySales te-au atras? Ai identificat și alte beneficii colaterale?

Cu platforma easySales putem să listăm toate produsele pe care le avem pe site și pe marketplace-uri – procesul este simplu. E o diferență uriașă între listarea manuală, directă pe eMag și listarea prin API prin intermediul easySales. Prin easySales este incomparabil mai simplu.

Ca și obiective viitoare ne concentrăm pe categoriile noastre de produse tradiționale și ne propunem să creștem vânzările și să ajungem la un număr cât mai mare de clienți. Avem în plan extinderea și pe alte marketplace-uri Elefant, Vivre având în vedere ușurința cu care pot fi conectate.

Generarea de facturi și AWB-uri ne-a salvat cu până la 85% din timpul pierdut cu activitățile manuale.

Funcția de notificăr SMS în mod automatizat prin preluarea automată de date din comandă, nume client, sumă sau tracking AWB ne-a ajutat să nu mai primim telefoane de la clienți și toate lucrurile să funcționeze ok.

Care ar fi câteva sfaturi pentru comercianți?

Descrierile și pozele produselor contează foarte mult în online. De asemenea, foarte mult contează și toată interacțiunea cu clientul, inclusiv informațiile pe care le primește un client din momentul finalizării comenzii, despre cum se derulează tot procesul. Trebuie să prezinți clar care este statusul comenzii, monitorizarea care se trimite automat din easySales prin serviciul de Notificări sms și e-mail este foarte utilă.

În ceea ce privește mentalitatea unui comerciant de succes, cel mai mult am învățat că nu întotdeauna lucrurile merg perfect. Este important să iei decizii și să te mobilizezi. În perioada pandemiei au fost situatii mai nefericite în care puteam să renunțăm. Vânzările erau aproape de zero și peste tot era o panică generalizată. Acela a fost un moment foarte dificil.

Și noi atunci am decis că e momentul să intrăm și mai mult în online. Am sperat că online-ul o să decongestioneze situația. Am avut surpriza să avem doar comenzi din eMag în jur de 1.200-1.300 doar în luna aprilie 2020. Pandemia a împins multă lume în online. Înainte de pandemie aveam 300 – 400 de comenzi și apoi am avut un boost la peste 1.000 de comenzi lunar.

A fost o oportunitate perfectă, la care nu cred că îi făceam față dacă nu aveam automatizările dezvoltate de easySales. Tot profitul l-am investit apoi pentru a ne extinde cu mai multă încredere: am investit în stocuri, reclame site, listare de noi produse pe marketplace-uri și retargetare clienți.

Care sunt așteptările tale de la easySales?

În primul rând, mi-aș dori să integrați noi canale de vânzare și să fiți la fel de prompți în rezolvarea solicitărilor prin tichete. De exemplu, a fost un mic bug pe site-ul meu, la toate vânzările apăreau prețurile fără discounturi și nu știam de unde a apărut eroarea. Suportul tehnic al easySales mă ajută să mă concentrez pe aspectele ce țin de marketing și administrativ.

Încearcă gratuit easySales

Folosește-ți timpul în cel mai productiv mod posibil!
Work Smart, Not Hard!