Product Update easySales Iunie 2023

Povești de succes ale clienților easySales

Interviu Mădălin Butiurcă, Fondator GREEN XPC SRL

Află povestea de succes a GREEN XPC SRL– client easySales din Aprilie 2020 ce înregistrează în medie 520 de comenzi lunar și comercializează instalații sanitare și obiecte de mobilă. Mai jos aveți un interviu interesant cu d-nul Mădălin Butiurcă – Manager și Fondator al GREEN XPC SRL.

Sumar rezultate 2021 față de 2020:

  • Creștere estimativă a cifrei de afaceri cu 300% față de anul 2020
  • Eficiență crescută cu 95% prin automatizare
  • Calitate mai bună a listărilor de produse + sincronizări stocuri în timp real
  • Automatizare generare facturi și AWB-uri
  • Integrare servicii de Notificări prin e-mail și sms
  • 447 produse cu stoc în cele 2 Magazine online
  • 1074 oferte listate pe 7 marketplace-uri
  • Deschiderea spre vânzarea în Ungaria, depozit de 400 mp și deschiderea unui magazin de prezentare în București

Când și cum a început povestea magazinului/ afacerii? Descrie-ne pe scurt afacerea?

În anul 2019 am început să vând pe Amazon în America. Am observat că există o competiție foarte mare, dar am beneficiat de vânzări foarte bune, dar nu pe termen lung. Așa că am ales să vând pe piața din România, mai exact prin eMag la început. Am subestimat mult posibilitatea de creștere în România, chiar dacă analizele arătau că nu ne-am atins maximile în eCommerce.

Poți avea succes și pe piața din România, dacă știi să te adaptezi, să îți alegi nișa, poti crește la scară mare, iar apoi scala afacerea în țările din apropiere.

Care este cifra de afaceri?

La finele lui 2020 aveam 1.6 mil RON, iar în primele 6 luni din 2021 înregistrez 2,5 mil. RON.  Avem un număr de 5 angajați care acoperă zonele de operațional, logistică, relații cu clienții, vizualuri produse și site. În Q4 ne așteptăm să creștem și mai mult. Preconizăm să ajungem la 5 milioane RON.

Cum a fost perioada de pandemie pentru activitatea voastră?

Am observat o scădere drastică în primele 2 luni, apoi s-a resimțit o creștere mult mai accelerată, decât înainte. Cred că astăzi este important să ne folosim de tehnologie pentru a înlocui experiența dintr-un magazin fizic. De asemenea, trebuie să preluăm în beneficii concrete ale produselor, toate nevoile de funcționalitate, calitate și de estetică pe care clienții le așteaptă de la produsul pe care îl vindem.

Cum ai aflat despre easySales?

Într-un webinar cineva a făcut o recomandare de a folosi easySales ca o platformă ce te ajută să listezi oferte simplificat pe eMag, elefant, Vivre.

Am înțeles din prima că îmi scurtează drumul către vânzarea pe multiple marketplace-uri. La acel moment vindeam doar pe eMag și nu aveam magazin online.

Am aflat că în loc să înveți un angajat cum să proceseze comenzi pentru fiecare marketplace în parte, îl înveți cum să folosească două butoane și comanda să fie pe drum. 

În toată această poveste interesantă easysales joacă un rol esențial. Colaborez cu echipa de aproximativ 1 an și sunt foarte încântat de utilitatea pe care o are această platformă în tot ecosistemul bussinesului. Ne-a fluidizat workflow-ul și ne-a ajutat să economisim timp și bani. 

Ce funcționalități ale platformei easySales te-au atras? Ai identificat și alte beneficii colaterale?

Facturarea și generarea de AWB-uri mă ajută să salvez timp important. Am conectate 7 marketplace-uri și 2 website-uri, iar procesarea comenzilor este rapidă. Notificările automate prin sms sunt deosibit de utile pentru clienții noștri, deoarece pot monitoriza facil coletul din momentul plecării produsului din depozit.

Cu easySales am stocurile sincronizate pe eMag și pe toate canalele, iar la următoarea achiziție de produse, am un centralizator de date și pot accesa rapoarte ce mă ajută să fac estimări de stoc cu acuratețe mare.

Poți opri și porni afișarea produselor tale pe diferite marketplace-uri cu un singur click.

Poți foarte ușor să setezi prețuri diferite la produse în diferitele marketplace-uri, în funcție de interesele tale.

Cu easySales am eliminat posibilitatea de apariție erori la procesarea comenzilor, un aspect care mă oprea din activitate.

Cum a descurs tranziția la soluția easySales?

A fost o perioadă de 2 săptămâni în care am testat, am primit suport și pot să spun că am simțit beneficiile de la prima listare pe eMag. Mult mai simplificat, mi-am conectat alte 6 marketplace-uri noi. Realmente listarea este mult simplificată.

După ce am dezvoltat un magazin online, am reconfigurat integrarea cu easySales și totul a durat 30 minute.

Automatizarea în eCommerce e deja o certitudine. Ăsta va fi viitorul. Asta e direcția, spre bucuria noastră a anteprenorilor care vor să lucreze cu echipe mici.

Puteți să ne dați câteva cifre care să reflecte beneficiile obținute (cu cât au crescut vânzările, vizitele pe site, comenzile, valoarea comenzilor, rata de conversie etc.)?

Eu plătesc o dată pe an abonamentul accelerator de 99 euro/lună, adică aproximativ 1.000 euro – salariul unui angajat pe o lună, fără taxe, iar beneficiul este economia cu un angajat ce ar trebui plătit pentru restul de 11 luni dintr-un an.

Am ales din start varianta mai ușoară de a vinde prin easySales. Fără investiții tehnice și costuri inițiale!”

A avea mai mulți angajați este o responsabilitate mare, taxe colosale. Iar dacă angajezi, vrei să lucreze eficient.

Puteți să ne dați trei sfaturi sau recomandări pentru a reuși în online?

Eu cred că antreprenorii ar trebui să aibă:

  1. Capacitatea de adaptare la condițiile pieții, mereu în schimbare;
  2. Deschiderea spre noi tehnologii sau soluții de digitalizare;
  3. Mind-setul potrivit și să fie focusați pe soluții, pe gândire constructivă.

Ce ai face astăzi diferit față de momentul în care ai început afacerea?

Aș fi mai curajos și aș încerca mai multe noutăți tehnice și nu numai, aș fi dispus să ies din zona de confort. Aș munci mult mai agresiv pentru creșterea afacerii, deoarece pe Amazon nu am avut succes pe termen lung, iar acest aspect mi-a temperat deciziile de expansiune și creștere.

Încearcă gratuit easySales

Folosește-ți timpul în cel mai productiv mod posibil!
Work Smart, Not Hard!