Product Update easySales Iunie 2023

5 provocări tipice din eCommerce și soluții smart

Povestea a 3 responsabili

A fost o dată o companie care era condusă cu o mână de fier de un leu faimos și …exigent. Într-o zi el a luat o comandă uriașă de la un client și a pus presiune pe serviciul de producție. Imediat, vulturul – șef de serviciu îi trasează sarcina castorului să se ocupe de comandă și o pune pe țestoasă – adjunctul său pentru supraveghere.

Castorul muncea ca un nebun, dar nu reușea să recupereze întârzierile. Prin urmare se plânge țestoasei și cere ajutor. Țestoasa care nu avea nici o putere îi transmite vulturului, care ridică din umeri și spune: “Castorul mai mereu se plânge de termene limită și că este prost plătit. Se descurcă el cumva.”

Într-o dimineață, castorul este găsit mort … de epuizare. Atunci leul îl convoacă pe vultur, pe țestoasă și pe vrabie- șefa de personal, pentru a vedea cine e responsabilul.

Vrabia spune: “e greșeala mea, am crezut că e rezistent când l-am angajat.”

Vulturul spune: “eu nu am nici o vină, nu eu l-am recrutat și nu eu l-am supravegheat.”

Țestoasa spune: “suntem vinovați toți 3, eu nu am vrut să îi ascult suferința și nu am dorit să îmi contrazic șeful.”

Atunci leul încheie: “Țestoasa are dreptate, am și eu o parte din vină: nu trebuia să accept o comandă așa mare pentru că nu eram pregătiți logistic.” Dar am nevoie de oameni responsabili în jurul meu, astfel vulturul va fi concediat, țestoasa îi ia locul, iar vrabia rămâne șefă la personal, însă va trebui să facă diferența dintre vină și responsabilitate.

Cele 4 legăminte ale succesului de Patrice Ras

Vei crește constant afacerea dacă ești responsabil în mod echilibrat și adresezi provocările pe care le ai cu soluții smart. Responsabilitatea este un sentiment pozitiv atunci când îți asumi faptele, deciziile și consecințele, dar nimic altceva (fără culpabilitate).

Astăzi sesizăm probleme unice pentru companiile de comerț electronic – cum ar fi nevoia acută de optimizare a site-urilor, de a integra sisteme într-un singur loc și de a furniza servicii prin mai multe puncte de contact digitale.

Am strâns aici, pentru tine, cinci provocări frecvente, la care trebuie sau va trebui să faci față, dar și soluțiile acestora.

Vânzările trebuie regândite

Una dintre cele mai presante probleme legate de vânzări – și servicii, în general –  în comerțul electronic este găsirea clienților și satisfacerea nevoilor acestora. Multe companii pur și simplu nu mai știu unde să găsească clienți noi și fideli.

După ce ai stabilit profilul clienților, produsul tău este calitativ, trebuie să oferi posibilitatea viitorilor tăi clienți de a-ți găsi produsele în locurile unde ei obișnuiesc să facă shopping online. Pentru aceasta este necesară prezența pe mai multe marketplace-uri, nu este suficient să vinzi doar prin magazinul online propriu.

De ce trebuie să fii activ pe mai multe marketplace-uri? Pentru că fiecare aduce un beneficiu propriu și împreună îți oferă cea mai bună vizibilitate online, prin instrumentele specifice de promovare.

Soluția: Ia în calcul listarea pe marketplace-urile consacrate și testează vânzarea pe: eMag, Elefant, Doraly sau Vivre în România, sau eBay, global. Aceste platforme au deja o rețea vastă de cumpărători, așa că prezentarea și branding-ul produselor tale devine oarecum mai ușor. Și nu te gândi la barierele de acces.

Cu platforma de management vânzări automate easySales, produsele tale ajung la noi nișe de cienți. Ai acces la facilități speciale de prezentare a produselor, notificări în funcție de nevoi și actualizare automată a prețurilor și a stocurilor, în plus, procesezi același format de comenzi, fără să mai fie necesar să de prelucrare a retururilor, dintr-o singură platformă, în loc de mai multe. Pe lângă suportul operațional, atât de important pentru eficiența afacerii tale, beneficiezi și de o promovare mai bună pe toate canalele de marketing online. Află cum poți vinde pe eMAG Marketplace din acest Ghid complet

Logistica și gestiunea comenzilor provoacă dureri de cap

O problemă majoră cu care se confruntă numeroase magazine online, mai ales în timpul freneziei sărbătorilor sau a perioadelor de reduceri, este urmărirea fiecărei comenzi din canale de vânzare diferite, procesarea rapidă și asigurarea că produsul va fi livrat la timp. Este una dintre cele mai mari probleme din comerțul electronic.

Soluția: Ca să poți vinde mai ușor renunță la procesarea manuală a comenzilor, pentru că durează foarte mult, în plus apar erori frecvente de înregistrare și etichetare. Achiziționează aplicații software pentru sincronizarea automată a stocurilor, ca să controlezi în timp real disponibilul pentru produsele listate pe site și pe alte platforme e-commerce. 

În funcție de natura afacerii tale, trebuie să îți dai seama care metodă de livrare funcționează cel mai bine pentru clienții tăi. La easySales oferim procesarea comenzilor într-un singur punct, ceea ce înseamnă că indiferent de canalul de vânzare, comenzile primite sunt standardizate. Utilizarea unui agregator de servicii de curierat, așa încât să ai acces la multiple variante de livrare, te ajută să livrezi repede și la costuri excelente. Este important să încerci câteva opțiuni de livrare și servicii de curierat, pentru a te asigura că tu ești cel care controlează lucrurile. Apoi poți introduce monitorizarea coletului în timp real ca un serviciu pentru clienți și poți comunica când a fost pregătit coletul și când estimezi livrarea prin sms sau nitificări prin e-mail. Nu uita, livrările slabe mănâncă direct din profitul afacerii tale.

E greu să păstrezi nivelul

Consecvența este elementul critic în construirea unei strategii omni-channel de succes. Clienții folosesc mai multe platforme pentru a căuta produse sau servicii, înainte de a lua o decizie, iar asta impune afacerilor online experiențe constante, de calitate, în toate punctele de contact. Chiar dacă analiza și înțelegerea interacțiunilor clienților în toate aceste puncte de contact, pentru a construi o experiență constantă și uniformă a clienților, reprezintă una dintre provocările majore pentru comerțul electronic.

Soluţia: Afacerile își pot optimiza platformele online, pentru a oferi o coerență completă între opțiunile de căutare, diversele pagini de cumpărături și detaliile de livrare. Acest lucru le va ajuta, pe drumul spre experiența optima de cumpărături. Ține sub lupă și sub control calitatea produsului, zona de fulfillment și distribuția.

Hosting-ul ieftin și bun de la început cam scârțâie

Problemele de găzduire sunt mai frecvente decât realizezi. Hosting-ul este casa online a afacerii tale de eCommerce, așa că ar trebui să ai o gazdă de încredere. În mod absolut normal, vei dori găzduire web rapidă. De asemenea, vrei să știi că furnizorul de găzduire pe care îl alegi nu cade, la primul vârf de trafic de la o promoție de Crăciun, An nou sau Valentine’s Day.

Soluția: Poate cea mai bună modalitate de a depăși astfel de probleme este să alegi găzduirea în cloud. Numeroase servicii asigură găzduire cloud scalabilă. Este o soluție de avut în vizor, pentru companiile care caută să se extindă pe verticală după un timp și doresc un serviciu care să nu le solicite nevoia de prea multe cunoștințe tehnice. Poți depăși cu ușurință provocările cumpărăturilor online, alegând de la bun început o gazdă bună.

Cimitirul coșurilor abandonate

Sau unde se duc cumpărăturile când rămân nefinalizate. Abandonarea coșului de cumpărături este o mare provocare pentru comerțul electronic. Nici măcar giganții din industrie nu sunt imuni la aceasta. Deseori, vinovat este procesul de finalizare plictisitor și plin de erori, care îi determină pe clienți să abandoneze procesul. Iar asta chiar nu poți ignora.

Soluția: Transformă plata într-un proces mult mai ușor, inclusiv prin procesul în doi pași. Ia în calcul și reproiectarea coșului de cumpărături. Elimină bug-urile sau formularelele inutil de lungi. Oferă opțiuni tip Help în timp real, pe care clienții le pot folosi dacă rămân blocați. Instrumentele vizuale pot ajuta, de asemenea, la rezolvarea întrebărilor clienților, în timpul finalizării comenzii. De exemplu, dacă un client are probleme la crearea unui cont, echipa ta poate iniția o sesiune de cobrowsing, pentru a replica pașii și găsi soluția concretă.

Zona de eCommerce este complexă, iar tocmai acest grad de complexitate crește, de la zi la zi. Ia alături de tine un partener care are misiunea de a-ți simplifica viața și apelează la echipa easySales!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *