Cum sa vinzi pe eMag

Cum poți vinde pe eMAG Marketplace: Ghid complet

Cuprins:
1. Ce reprezintă eMAG Marketplace
2. Care sunt pașii de urmat ca să vinzi pe eMAG Marketplace?
Evaluarea solicitării și stabilirea condițiilor de colaborare
Listează produsele tale în eMAG Marketplace
Preia comenzile de produse de la clienți
Livrează către clienți produsele comandate
Încasează în contul tău sumele primite
3. Ce avantaje ai când vinzi online pe eMAG Marketplace
4. Cum să-ți crești vânzările pe eMAG Marketplace
Promovează-ți mai bine afacerea
Încarcă fotografii de calitate
Postează descrieri corecte și oneste pentru toate produsele listate
Organizează riguros stocurile
Livrează la timp produsele achiziționate online de clienți pe eMAG
Creează un departament de Customer Care
5. easySales te ajută să accesezi mai rapid și mai eficient eMAG Marketplace

Ce reprezintă eMAG Marketplace

Platformă de eCommerce fondată în 2011, eMAG Marketplace a devenit într-un deceniu de activitate online cel mai mare marketplace din România. Astăzi, s-a extins pe piețele din Bulgaria și Ungaria și a făcut din eMAG cel mai puternic retailer online din țară şi unul dintre cei mai mari jucători din regiune.

În prezent, eMAG Marketplace cuprinde peste 22.800 de magazine partenere și are listate peste 10 milioane de produse. Se află pe primul loc în opțiunile de afiliere și reprezintă un important canal de dezvoltare pentru afacerile noii generații de antreprenori digitali.

Dacă marja de profit îți permite să plătești comisioanele eMag la vânzarea de produse, comisioane care pot fi între 15% sau 40% (în funcție de produsele pe care le vinzi), poți să utilizezi facilitățile platformei eMAG Marketplace, care nu necesită un website dedicat.

Marketplace-ul folosește deja o platformă care și-a demonstrat atractivitatea în timp, îți oferă acces la un public numeros, loial, constant și vizibilitate superioară pe motoarele de căutare ce dețin mecanismele necesare pentru a vinde tot mai mult.

Ar trebui să-mi vând produsele pe un marketplace, sau să vând doar prin propriul meu site web?

La nivel global, 47% din vânzările de comerț electronic au fost realizate în anul 2020, prin intermediul marketpkace-urilor. În perioada de Black Friday, eMag a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 608%. Vânzarea pe marketplace, vă oferă expunere uriașă și trafic suplimentar. Din experiența noastră la easySales, clienții care vând pe un marketplace înregistrează până la +70% mai mult trafic și vizibilitate pentru produsele lor, în primele 3 luni de la listare.

Tot ce ai de făcut este să parcurgi etapele necesare ca să devii partener eMAG, pe care ți le prezentăm în continuare:

Care sunt pașii de urmat ca să vinzi pe eMAG Marketplace?

Solicită afilierea la platforma eMAG Marketplace.

Primul pas este să completezi o cerere online prin care soliciți să devii partener eMAG. Trebuie să prezinți informații despre firma ta (certificatul de înregistrare la ONRC, datele de contact, detaliile contului bancar unde urmează să fie virați banii obținuți din vânzările pe platformă). 

Evaluarea solicitării și stabilirea condițiilor de colaborare

După ce eMAG evaluează solicitarea ta și validează profilul companiei, poți să deschizi un cont de seller pe platformă și să stabilești detaliile colaborării: ce produse urmează să vinzi, care sunt caracteristicile lor și ce comisioane vor fi aplicate pentru fiecare produs comercializat prin intermediul platformei.

Fiecare seller negociază cu eMAG propriile comisioane și condiții de vânzare. Aspecte importante precum taxele de livrare, politica și taxele de retur, garanțiile produselor sunt stabilite în cadrul convenției de colaborare. Aceste precizări sunt postate pe pagina dedicată fiecărui partener eMAG și sunt diferite față de produsele vândute direct de către eMAG.

Listează produsele tale în eMAG Marketplace

Vei alege produsele pe care vrei să le vinzi și le vei integra în categoriile adecvate dintre cele existente pe eMAG Marketplace. Va fi stabilit un comision specific, apoi vei încărca pe platformă produsele stabilite, respectând specificațiile și standardele de documentație. Poți să alegi în cazul fiecărui produs dacă va fi vândut și livrat de eMAG sau va fi livrat direct de către firma ta către clienți.

Astăzi, cu ajutorul platformei de integrare marketplace-uri easySales poți să vinzi centralizat și automatizat pe marketplace-uri multiple. Află, mai jos ce beneficii poți accesa.

Preia comenzile de produse de la clienți 

Prin intermediul platformei clienții aleg produsele pe care vor să le cumpere și le vizualizezi centralizat, ca să ai la dispoziție situația comenzilor în timp real, oricare ar fi volumul acestora și gradul de diversitate. 

Poți să optezi pentru filtre de vizualizare în funcție de criterii diverse, când ai nevoie de dinamica stocurilor sau de situația comenzilor pentru anumite categorii de produse.

Livrează către clienți produsele comandate

O etapă importantă în eCommerce este livrarea produselor către clienți, pentru că implică multe operațiuni și un efort logistic considerabil. De obicei se lucrează cu un curier integrat, care generează AWB-ul din platformă și expediază coletul către client. Finalizarea comenzii în intervalul de timp prestabilit este esențială pentru nivelul indicatorilor de performanță ai fiecărui seller.

eMag oferă livrare în peste 1.400 de lockere disponibile, cu posibilitate de ridicare in 36 de ore.  ​

În caz de retur, banii inapoi în 30 de minute de când clienții au închis sertarul lockerului.​

Clientii vor flexibilitatea de a alege cea mai bună variantă de livrare pentru ei.

Încasează în contul tău sumele primite

Pentru vânzările de produse prin platforma eMAG Marketplace există mai multe modalități de plată: cu cardul, prin ordin de plată, ramburs și prin vouchere de tip Gift Card. 

Cele mai multe produse sunt achitate prin card online, dar nu este nevoie să ai implementat un sistem POS sau să plătești vreun comision suplimentar – beneficiezi gratuit de această facilitate pentru că ești seller eMAG.

În cazul ordinelor de plată, sunt generate automat facturi proforme cu datele companiei tale, clienții efectuează plata pe baza lor, iar comenzile vor fi livrate doar atunci când sumele respective au intrat în contul bancar pe care firma ta l-a înregistrat la afilierea pe platformă.

Pentru vouchere cadou (Gift Card) vei emite factură fiscală către client, conform comenzii pe care acesta a efectuat-o. Dacă voucherul acoperă doar parțial valoarea comenzii, diferența va fi încasată de la client prin metodele de plată specificate. În cazul în care valoarea comenzii este integral acoperită de voucher, vei efectua livrarea produsului cu ramburs zero, urmând să compensezi ulterior obligațiile de plată cu eMAG. 

Ce avantaje ai când vinzi online pe eMAG Marketplace

Cele mai importante beneficii când vinzi pe eMAG Marketplace sunt următoarele:

 • asociezi imaginea firmei tale cu cel mai mare retailer din regiune și cu alte companii din Top 500 companii românești, iar produsele tale sunt prezente pe o piață virtuală cu audiență de milioane de oameni, care asigură un flux zilnic de 500.000 de comenzi pentru cele peste 1.600 de categorii disponibile;
 • beneficiezi de promovare integrată pe toate canalele de marketing eMAG, astfel că produsele tale vor fi vizibile 24/7 pe desktop, pe tabletă, telefon și în aplicația de mobil;
 • ai avantaje financiare importante: plăți online cu cardul fără comision bancar, cele mai competitive tarife de livrare, comisioane flexibile;
 • clienții tăi beneficiază de asistență oferită de eMAG, iar tu primești în continuare feedback direct de la client și ai acces la indicatorii de performanță disponibili pe platformă în zona Seller Performance prin raportul Seller KPI & NPS;
 • ai posibilitatea să testezi competitivitatea firmei tale pe canalele de vânzări online, fără riscurile asociate unui eventual eșec. În plus, ai la dispoziție platforma eMAG Academy, unde găsești tutoriale de training pentru utilizarea platformei și poți să te perfecționezi în ecommerce;
 • Ai oportunitatea să-ți dezvolți afacerea prin crearea unor strategii eficiente, pentru că te poți baza pe know-how-ul eMAG și ai acces la rapoarte, analize, statistici și alte tool-uri utile, cu cele mai noi trenduri în ecommerce.
 • beneficiezi de programul Deschide România, lansat pentru susținerea antreprenorilor autohtoni și promovarea produselor românești pe o piață vastă și diversă cum este cea a utilizatorilor eMAG;
 • ai la dispoziție programul FBE Fulfilment by eMAG, ca să poți genera mai multe vânzări fără investiții suplimentare în logistică și servicii pentru clienți.

  Cum să-ți crești vânzările pe eMAG Marketplace

1. Listează o gamă variată de produse

Ca să crești volumul vânzărilor, mărește publicul țintă și adresează-te mai multor categorii de clienți. Oferă produse variate, având grijă să nu propui produse deja existente, pentru că platforma nu acceptă produse dublate. Caută produse de le sellerii de pe eBay, ei cunosc ce se vinde cel mai bine.

Când listezi un produs nou completează caracteristicile obligatorii și pe cele opționale, ca să-l încadrezi în categoria optimă de produse. Aceste detalii vor funcționa ulterior ca filtre de căutare în site și pot face diferența atunci când un client caută într-o listă cu mai multe produse similare. Ca să încarci rapid  pe platformă un volum mare de produse utilizează importul prin XLS, Feed și integrarea prin API.

Alege produsele care merită promovate și renunță la produsele end of life, care au profitabilitate redusă, prețuri în scădere sau review-uri nefavorabile. Optează pentru versiunile mai noi din gama respectivă, care răspund mai bine nevoilor pe care le au clienții actuali și potențiali.

2. Promovează-ți mai bine afacerea 

Familiarizează-te cu tehnicile de promovare prin vânzarea pe marketplace, ca să înveți să te diferențiezi de competitorii prezenți pe platformă. Ai nevoie ca vânzările tale online să fie optimizate, iar produsele să apară în topul căutărilor din eMAG Marketplace.

Oferă informații corecte și complete despre produse, adaugă descrieri detaliate, livrează rapid comenzile solicitate și menține un nivel ridicat al indicilor de performanță pentru contul tău de seller și astfel vei avea prioritate în listări.

Când realizezi strategia de promovare pe platformă ține seama de rating-urile pentru fiecare produs și de review-urile primite, care conferă credibilitate și încredere, de aceea produsele cu multe review-uri pozitive conving noi utilizatori să achiziționeze acele produse. 

Verifică periodic rata de conversie (raportul dintre numărul vizitelor pentru un produs și numărul de produse vândute efectiv) ca să ajustezi corespunzător strategia de promovare prin oferte speciale, campanii de reduceri și promoții, cupoane sau promovare plătită. Participă la campaniile lansate periodic pe platformă pentru selleri, ca să ai oferte vizibile, asociate cu branduri cunoscute și apreciate de clienții tăi potențiali.

În plus, eMAG Marketplace îți pune la dispoziție eMAG Ads, soluția de PPC (Pay Per Click) prin care îți poți crea propriile campanii de promovare ca să crești vizibilitatea produselor listate pe platformă.

Ai deplină libertate în alegerea produselor pe care vrei să le promovezi, în stabilirea bugetului, programarea reclamelor și obiectivele pe care le ai pentru fiecare campanie de promovare: creșterea vizibilității pentru produse existente, lansarea unor produse noi, impulsionarea vânzărilor, lichidări de stocuri sau promovarea unor game de articole sezoniere.

3. Încarcă fotografii de calitate

O imagine face cât o sută de cuvinte și generează mii de click-uri, dacă are calitate grafică, respectă rigorile cerute pentru  fotografii de produs și redă detaliile relevante pentru articolul de pe site pe care-l reprezintă.

Se recomandă folosirea a 3-5 fotografii pentru fiecare produs, cu dimensiuni minime de 400 x 400 de pixeli și maximum 6000 x 6000. Postarea unor imagini necorespunzătoare duce la invalidarea produsului, așa că ai toate motivele să acorzi atenție sporită acestei modalități de promovare pe platformă

4. Postează descrieri corecte și oneste pentru toate produsele listate

Oricât de multe produse listezi, asigură-te că fiecare dintre ele este însoțit de texte cu descrieri ale caracteristicilor relevante, pentru că acestea cresc awarness-ul brandului și au un impact semnificativ în SEO.

De câte ori este posibil, adaugă filme de prezentare sau imagini în descrierea produselor, folosind tag-uri HTML. Acest lucru te va ajuta în promovarea articolelor și categoriilor listate pe eMAG Marketplace.

5. Organizează riguros stocurile 

Expunerea produselor proprii în fața unei audiențe uriașe te poate expune riscului de a ajunge out of stock, ceea ce echivalează cu un eșec, deoarece statisticile au determinat faptul că peste 40% dintre clienții proprii migrează la concurență în cazul indisponibilității unor articole listate.

Gradul de satisfacție al clienților se numără printre cele mai bune modalități de promovare și creștere a vânzărilor online, așa că gestiunea eficientă a stocurilor trebuie să fie una dintre prioritățile tale ca seller pe eMAG.

Ca să actualizezi prețurile și stocurile în timp real ai la dispoziție integrarea prin API pe eMAG Marketplace. Astfel site-ul tău se sincronizează automat cu platforma, vizualizezi comenzile și emiți facturile direct din interfața magazinului tău online.

6. Livrează la timp produsele achiziționate online de clienți pe eMAG

În același spirit al interesului pentru clienți, ai grijă să livrezi la timp comenzile contractate. Nu te pripi să promiți timpi de procesare ideali, fii realist ca să poți respecta ceea ce ai promis fiecărui client.

Clientii vor flexibilitatea de a alege cea mai buna varianta de livrare pentru ei

Oamenii vor fi dezamăgiți dacă nu primesc la vreme produsele comandate, iar faptul că motivele nu depind direct de tine este irelevant pentru ei. Pune la punct logistica și apelează la externalizarea unor segmente din supply chain ca să îți menții reputația și clienții tăi să fie mulțumiți. Ca partener eMAG poți colabora în condiții excelente cu firmele de curierat agreate: Urgent Cargus, DPD, FanCourier sau SameDay.

7. Creează un departament de Customer Care  

Ca seller pe acest marketplace beneficiezi de Net Promoter Score, chestionarul trimis periodic de eMAG clienților săi. Acest instrument de marketing online determină gradul de satisfacție și măsura în care clienții tăi recomandă prietenilor și cunoscuților produsul respectiv.

Pe lângă acest demers, ai nevoie de o relație directă și permanentă cu persoanele care cumpără online produsele firmei tale, ca să știi în orice moment dacă există probleme cu timpul de livrare, ambalarea produselor, procedurile de retur și rambursare a sumelor plătite.

easySales te ajută să accesezi mai rapid și mai eficient eMAG Marketplace

Pentru a lucra simplificat și centralizat cu platforma eMAG, easySales îți oferă suport pas cu pas, pe tot parcursul activității tale online, pentru că se integrează automat cu magazinul tău online, cu softuri de facturi și curieri pentru a te ajuta să automatizezi procesele repetitive.

Dacă vrei să vinzi pe eMAG Marketplace sau alte marketplace-uri și nu ai un magazin online, easySales îți pune la dispoziție un magazin virtual unde poți să adaugi produse și să le trimiți, în mod centralizat și automatizat către marketplace-uri, fără costuri suplimentare și fără să fie necesare alte investiții în resurse umane sau logistice.

Dacă te-ai hotărât deja la o platformă de eCommerce, află că avem integrări cu nenumărate platforme folosite de diferite profiluri de comercianți. Vezi integrări.

Ca să-ți vinzi produsele pe multiple marketplace-uri printr-o singură platformă, easySales îți oferă soluții care îți vor crește eficiența operațională cu până la 90%, prin activarea celor mai importante funcții de automatizare de care ai nevoie pentru multi-channel selling:

 • listare rapidă pe marketplace-uri de top: eMAG, Vivre, Elefant, Okazii, OLX;
 • procesare eficientă și centralizată a comenzilor;
 • sincronizare automată a stocurilor, în timp real;
 • optimizarea livrărilor prin multiple opțiuni;  
 • update automat al prețurilor pe diferite canale;
 • facturare automatizată și generare AWB-uri bulk.

Cu ajutorul consultanților easySales obiectivele tale de business sunt abordate eficient și profesionist, fie că vrei eficiență crescută, testarea de noi emarketplace-uri sau gestiune simplificată.

Platforma easysales.ro este în mijlocul ecosistemului de eCommerce și pune accent pe comerțul colaborativ și integrări cu majoritatea platformelor de eCommerce, marketplace-uri, softuri de facturare, servicii de curierat, servicii de sms, platforme de e-Fulfillment.

Testează 14 zile gratuit platforma și află cum poți eficientiza activitatea cu easySales.