Product Update easySales Iunie 2023

5 sfaturi de promovare prin vanzarea pe marketplace si campaniile de marketing digitale

Cuprins: 5 sfaturi de promovare prin vanzarea pe marketplace si campaniile de marketing digitale
1. Eficiență prin automatizare
2. Optimizează bugetul
3. Îmbunătățește vizibilitatea
4. Extindere internationala
5. Cunoștințe tehnice
Concluzie

Te-ai decis să îți deschizi un magazin online? Ți-ai pus la punct aspectele operaționale, iar site-ul tau este pregatit sa ofere o experienta buna clientilor. Cu toate acestea, observi că înregistrezi prea puține comenzi. Dacă ai decis și tipul de produse pe care vrei să le comercializezi, următorul pas este stabilirea unei strategii de promovare.

Printre cele mai populare modalități de promovare se numără campaniile de marketing digitale (email, SMS, Google, Social Media), precum și creșterea expunerii produselor tale prin listarea pe marketplace. easySales și Retargeting Biz îți oferă cinci sfaturi utile a te promova eficient, fără să îți epuizezi bugetul.

Rămâi alături de noi să descoperi ce noutăți mai sunt în zona de eCommerce.

Eficiență prin automatizare

Astăzi, tehnologia creează modalități mai rapide și mai ușoare de a ajunge la clienți. Uneori, rutina și concentrarea pe sarcinile zilnice, face ca testarea de noi soluții tehnice să fie un proces dificil. Pentru cei mai deschiși și competitivi, automatizarea sarcinilor consumatoare de timp este o oportunitate de creștere și accelerare a dezvoltării.

Listarea pe marketplace-uri multiple este o oportunitate reală de creștere, dar consumatoare de timp și resurse prin munca manuală ce trebuie întreprinsă. Astăzi s-au dezvoltat soluții ca integratoarele de marketplace-uri ce oferă tehnologie complexă, accesibilă și ce permite listarea produselor folosind documentația produselor deja existente din site-ul tău. Documentația se importă direct prin API și se transmite automat către marketplace-uri, atât din România cât și din străinătate.

Cu platforma easySales, magazinul tău poate opera eficient dintr-o singură platformă și se poate extinde ușor pe mai multe marketplace-uri. În acest fel, poți procesa comenzile rapid, dintr-un singur loc, beneficiind de o sincronizare automată a stocurilor. 

Din fericire, în ceea ce privește activitățile tale de marketing, există o metodă la fel de ingenioasă prin care îți poți maximiza indicatorii de performanță în doar câteva cilcuri, fără niciun efort. Prin Retargeting Biz, magazinul tău online poate ajunge la rezultatele dorite, în cel mai scurt timp și în cel mai eficient mod. Pe baza unui software automatizat care încorporează Inteligența Artificială, magazinul tău online va putea centraliza și automatiza toate campaniile sale de marketing. 

Automatizare procese eCommerce

Optimizează bugetul

Da, este adevărat, clienții aleg prețul cel mai mic dintr-o listă de aceleași produse. Caută pe motoarele de căutare și pe platformele de marketplace, oferta cea mai bună.

Zi de zi, aloci timp studiului concurenței, produselor și serviciilor magazinelor cu care îți dispuți locul pe piață. Urmărești prețuri, promoții și reacționezi, ca să îți vezi produsul cât mai sus, în marketplace-uri. Cum ar fi, însă, să îți recâștigi acest timp și să lași algoritmii bine concepuți să lucreze, în sprijinul tău?

easySales te menține în fața competiției, cu ajutorul funcției unice Auto Price. Algoritmul Auto Price îți poate menține produsul pe primul loc, indiferent de ora din zi sau din noapte, în marketplace-uri multiple. Diferența de vânzări între primul produs listat de un marketplace și ocupantul pozițiilor doi și trei este una semnificativă.

Procesul de automatizare joacă un rol crucial și în optimizarea performanțelor campaniilor tale de marketing. Într-un timp relativ scurt, algoritmii Retargeting Biz preiau controlul asupra parametrilor care definesc rezultate campaniilor de marketing precum: bugetul, canalul de comunicare, timpii de afișare, frecvența etc. În acest fel, pot reduce Costul Per Acțiune (CPA), crește rata de clic (CTR) și de conversie (CVR), simplificând astfel procesele de marketing, care în mod normal ar fi necesitat timp valoros și eforturi susținute. 

Îmbunătățește vizibilitatea

Pentru a atrage clienți, trebuie să te asiguri, în primul rând, că aceștia sunt conștienți de existența brandului tău. Căutările pe motoarele de căutare sau pe diverse marketplace-uri reprezintă un component cheie pentru activitățile Top of the Funnel (TOFU). În mod normal este nevoie de o planificare complexă a cuvintelor cheie alese, astfel încât acestea să se potrivească cu intenția de căutare a utilizatorilor. În acest fel, te poți asigura că produsele tale vor apărea în topul rezultatelor căutărilor. 

Listarea produselor sau serviciilor tale pe mai multe marketplace-uri contribuie de asemenea la creșterea expunerii brandului tău. Cu easySales există o zonă de optimizare a documentației de produs, poți lista mult mai ușor oferte diferite, testând diferite titluri și caracteristici cheie.

În perioada de sărbători poți introduce cuvinte care să ducă la ideea de cadouri last-minute, sau brand-uri căutate mai des. De asemenea, poți avea documentație diferită față de site-ul tău pentru a evita canibalizarea SEO a paginilor de produs.

Implementarea campaniilor de marketing automatizate te poate ajuta să îți crești vizibilitatea pe toate canalele (motoare de căutare, website-uri) fără a fi un expert in SEO (Search Engine Optimization). În funcție de tipul de campanie pe care îl alegi, platforma Retargeting Biz poate sugera cuvinte cheie optime sau îți dă posibilitatea să ți le setezi singur, în funcție de obiectivele afacerii tale. 

Vizibilitate crescuta eCommerce

Extindere internațională

Experienta de a vinde pe variate marketplace-uri nu te ajută doar financiar, ci te face să înțelegi mai bine tendințele momentului și nevoile reale ale consumatorilor.

Odată ce stăpânești prezența pe markeplace-urile care îți oferă cea mai bună tracțiune, poți trece la nivelul următor – markeplace-urile internaționale. Prin platforma easySales, documentația ta de produs se poate traduce în locală (ex maghiară sau bulgară) printr-un singur clic, pentru o extindere eficientă și imediată în țările vecine.

Progresul unei afaceri depinde de publicul căruia i se adresează. Ca atare, cu cât ai mai mult acces la publicul tău țintă, cu atât rezultatele afacerii tale vor fi mai spectaculoase. Indiferent dacă dorești să îți extinzi afacerea dincolo de granițe sau dacă ai deja o prezență consolidată pe alte piețe de desfacere, Retargeting Biz te poate ajuta să îți centralizezi toate activitățile de marketing. În acest fel, îți vei putea gestiona afacerea de la distanță, fără a fi nevoie de costuri semnificative, precum deschiderea birourilor adiționale sau recrutarea unei echipe locale. 

Extindere internationala eCommerce

Promovare fără cunoștințe tehnice

Complexitatea unor zone pe care nu le stăpânești și termeni tehnici noi, te pot descuraja ușor. ”Bine, dar eu nu sunt o persoană tehnică”, te-ai gândit. Nici nu trebuie. Soluțiile de automatizare sunt astfel concepute pentru a oferi acces fácil antreprenorilor cu diferite grade de abilitate tehnică, pentru a crește și a performa într-o piață deschisă, de tip colaborativ. Cu easySales punem la dispoziție sisteme de eCommerce vitale, pentru a putea fi folosite într-un singur loc, pentru simplitate și eficiență.

Punctul forte al platformei easySales este că poți procesa comenzile rapid, din diferite canale de vânzare cu sincronizarea automată a stocurilor, așa incât să te asiguri că nu vinzi produse pe care nu le ai. O dată ce ai stabilit niște reguli în platformă, te poți bucura de un workflow eficient. Astfel, comercianții reușesc să își folosească timpul în cel mai productiv mod posibil. De asemenea, beneficiezi de suport dedicat și consiliere pe tot parcursul drumului tau.

Cu ajutorul Inteligenței Artificiale (tehnologia care stă la baza platformei) Retargeting Biz, aceasta adună informații despre comportamentul vizitatorilor de pe site. Aceste date sunt ulterior stocate pentru a fi folosite la construirea profilului consumatorului. În acest fel, fiecărui vizitator îi vor fi trimise mesaje cu recomandări de produse personalizate în funcție de preferințele sale. Această tehnologie avansată poate fi utilizată în campanii de email, pop-up, notificări push, SMS, Facebook, Instagram și Google, pentru a comunicarea cu utilizatorii, contribuind astfel la fidelizarea acestora. Nu a fost niciodată mai simplu să te transformi într-un marketer de top.

Concluzie

Comerțul online al zilelor noastre, dar și al viitorului, este multi-channel. Dacă magazinul tău online este bine optimizat, beneficiind de campanii automatizate și personalizate, există șanse mult mai mari ca vizitatorii website-ului tău să interacționeze cu produsele tale și chiar să le cumpere. Mai mult, prezența pe mai multe marketplace-uri va deveni un standard, deoarece este o soluție practică și avantajoasă pentru comercianți și cumpărători deopotrivă. Creșterea vizibilității și atragerea unui trafic relevant mai mare este direct proporțional cu propulsarea vânzărilor tale. Folosind campanii de remarketing, poți cuceri loialitatea consumatorilor, ceea ce, în timp, va duce la o creștere progresivă și continuă a afacerii tale online. 

Creșterea vizibilității pe diferite marketplace-uri, motoare de căutare și atragerea unui trafic relevant mai mare te ajută să crești accelerat.

Prezența ta pe mai multe marketplace-uri, pe principiul business-to-everyone este o strategie câștigătoare deoarece:

  • este convenabil și salvează timp prin oferta “one-stop shopping” pentru o gamă foarte largă de categorii produse care, de multe ori, sunt complementare;  
  • prețurile pot fi mult mai mici, deoarece marketplace-urile oferă produse similare de la selleri care concurează unul cu altul și care participă mereu la campanii; 
  • se preocupă să ofere servicii de calitate exceptională prin livrare rapidă, retur rapid, iar prin măsurarea indicatorilor de sănătate ai contului, comercianții care sunt în fruntea listei de oferte, sunt dintre cei performanți și orientați spre clienți.
  • Oferă dezvoltări tehnice care țin clientul mereu conectat.

Ce rămâne de făcut? Testează și explorează beneficiile de eficientizare a activităților cu ajutorul platformelor de integrare și automatizare.