Product Update easySales Iunie 2023

Managementul comenzilor în magazinul tău online

Managementul comenzilor este procesul de vânzare, de la comandă până la plată, care se află în centrul oricărei companii B2C și B2B. Practic, acesta reprezintă toate etapele care pornesc de la momentul primirii unei comenzi, până la procesarea și expedierea acesteia. Și, ca orice proces dintr-o afacere de eCommerce, și acesta trebuie să fie concentrat pe nevoile clientului.

Cum orice business online are ca scop scalarea și tot mai multe s-au integrat deja cu diferite marketplace-uri, vânzătorii sunt nevoiți să se adapteze noilor tendințe, iar transformarea digitală este o soluție în acest sens – implementarea unui sistem de gestionare a comenzilor este calea firească, de urmat, pentru creșterea afacerii.

Concurența este acerbă, clienții vor să primească produsele comandate cât mai repede, iar tu trebuie să te asiguri că faci față tuturor acestor provocări. Integrarea unui sistem de soluții care să faciliteze procesarea comenzilor este esențială pentru business-ul tău, iar beneficiile sunt numeroase.

Automatizarea

În contextul actual al digitalizării și al volumului tot mai mare de clienți care cumpără online, automatizarea, în orice sistem, este esențială pentru controlul costurilor și creșterea veniturilor.

Un beneficiu major pe care îl aduce afacerii tale un sistem care implică managementul comenzilor este acela că permite echipei tale să automatizeze procese repetitive, dar esențiale, cum ar fi raportarea, procesarea comenzilor, actualizarea nivelurilor de inventar și gestionarea returnărilor.

Un astfel de sistem gestionează și urmărește stocul de inventar din depozit, facilitează comunicarea cu furnizorii, calculează costurile de transport, se conectează cu depozitele pentru disponibilitatea stocurilor și multe altele, care, pe termen lung, te ajută să economisești timp și bani.

Poți implementa un OMS (Order Management System) pentru afacerea ta online pentru a: trimite comenzile prin procesare, piking și expediere cât mai repede posibil, accepta plăți, indiferent de adresa de expediere, trimite informații despre comenzi distribuitorilor și colaboratorilor tăi.

Disponibilitatea produselor 

Dacă ai implementat deja o strategie omnichannel și ai ales și să te integrezi cu mai multe marketplace-uri, trebuie să ai un inventar actualizat. Să știi în orice moment ce produse ai disponibile, pe stoc. În urmă cu ceva timp, toate aceste platforme ar fi trebuit tratate separat, iar inventarul setat și actualizat pentru fiecare platformă în parte. Acum, nu mai este cazul. Clienții tăi se așteaptă la o experiență de cumpărături personalizată și consecventă, de fiecare dată când vizitează site-ul tău și plasează o comandă. Dar, pe măsură ce brandul tău crește, sistemele tale vor fi testate. Dacă inventarul este scăzut și nu poți expedia comanda clientului, în timp util, trebuie să te asiguri că estimările de expediere sunt actualizate. Dacă nu, clientul va fi nevoit să aștepte, iar o experiență negativă pentru client nu este ceea ce-ți dorești.

Un alt beneficiu al unui OMS este că se adaptează la cerințele în schimbare. Un astfel de program este conceput pentru a oferi flexibilitate la nivel local sau internațional, un sistem de management al comenzilor poate gestiona orice volum de comenzi. Important este ca brandul tău să aibă o strategie convingătoare, iar sistemul îți oferă mijloacele de implemenntare de la vânzare, plată și până la procesarea comenzilor.

Alegerea sistemului potrivit pentru managementul comenzilor

Bineînțeles, alegerea sistemului potrivit se face în funcție de cerințele și nevoile tale. Un sistem de gestionare a comenzilor te poate ajuta să automatizezi sarcinile repetitive, dar critice pentru business-ul tău și sunt mai mulți factori de luat în considerare atunci când alegi și menționăm aici:

  • Furnizorul: sistemul pe care îl alegi trebuie să eficientizeze procesul de achiziție a produselor tale de la furnizori. Tu trebuie să poți actualiza rapid inventarul, după aprovizionare
  • Integrarea sistemului cu site-ul tău: majoritatea sistemelor disponibile pe piață sunt realizate pentru a se intgra usor, dar trebuie să ai în vedere și acest aspect
  • Scalabilitatea: în cazul în care dorești scalarea magazinului tău online, trebuie să te asiguri că OMS-ul implementat poate suporta adapta la noii furnizorii, cerințe de inventar, rețelele de vânzări și așa mai departe.

Odată cu implementarea unui sistem pentru managementul comenzilor eficient, vei avea o imagine de ansamblu clară a exact ceea ce se întâmplă în afacerea ta, vei putea urmări și prognoza cu precizie volumul vânzărilor, lucruri care te vor ajuta să duci la îndeplinire promisiunile făcute clienților tăi. Este cel mai eficient mod prin care poți să le oferi clienților tăi comanda personalizată, rapid și fără erori.

‍easySales te poate ajuta să îți gestionezi cu ușurință stocurile de produse și să eficientizezi managementul comenzilor.

Înregistrează-te și testează acum gratuit aplicația easySales timp de 14 zile și te vei convinge!