Product Update easySales Iunie 2023

Integrare eficientă pentru afacerea ta cu multiple marketplace-uri

Extinderea pe noi marketplace-uri continuă să fie una dintre cele mai sigure și mai rapide modalități prin care poți să-ți crești afacerea de comerț electronic.

Marketplace-urile au transformat complet percepția comerțului electronic. Aproape toată lumea începe căutarea produselor pe marketplace-urile cunoscute, care sunt platforme cu potențial fantastic de vânzare pentru comercianții online.

Ele au deja o bază de clienți foarte mare, care le vizitează în fiecare zi, iar tu poți profita de acest avantaj. Produsul tău poate fi recunoscut instantaneu de cumpărătorii deja existenți, a căror încredere ai câștigat-o în momentul în care l-ai încărcat pe marketplace-ul respectiv. Din acel moment, o integrare cu acel marketplace devine esențială.

Care sunt cele mai populare marketplace-uri locale?

eMag, Cel.ro, Doraly.ro sau Olx, Okazii.ro, elefant.ro sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute marketplace-uri din România, dar și partenerii principali ai easySales, integrați eficient în platforma noastră.  

Într-un top publicat recent de WebRetailer, cele mai vizitate marketplace-uri la nivel global, conform datelor SimilarWeb pentru luna iulie 2022, sunt Amazon, eBay, Shopee, Rakuten and AliExpress.

Dar, de ce să vinzi pe marketplace-uri când ai deja un website bine realizat?

Conform statisticilor publicate de deliverr.com, cu cât vinzi în mai multe locuri, cu atât crești numărul conversiilor. Astfel,

  • retailerii care vând pe două piețe generează cu 190% mai multe venituri decât vânzarea pe un singur marketplace;
  • 82% dintre cumpărători  caută pe mai multe site-uri, înainte de a face o achiziție;
  • jumătate din căutările de produse încep pe Amazon, nu pe Google.

3 avantaje importante ale vânzării pe marketplace-uri

Nu ai nevoie de website sau infrastructură IT pentru a-ți vinde produsul. Un marketplace are deja o structură bine definită, lucru care te ajută să economisești bani.

Promovarea. Marketplace-urile se promovează foarte mult. Vânzarea pe o piață online îți permite să te bucuri de traficul substanțial, rezultat din munca lor. Practic, tu te bucuri de rezultate.

Îți permiți să experimentezi noi strategii, protejându-ți în același timp reputația online. Te poți folosi de marketplace-uri pentru a testa apele cu produse noi, strategii de prețuri diferite, cuvinte cheie unice etc. Dacă rezultatele te mulțumesc, poți implementa și pe site-ul tău.

3 dezavantaje

Marketplace-urile își rulează propriile campanii promoționale și de marketing. Acestea permit diverse reduceri, în anumite momente, pentru a vinde mai multe produse. Deși ai posibilitatea să vinzi mai multe produse, marjele de profit pot fi mai mici, pentru că trebuie să-ți scazi prețul, pentru a permite mai multe vânzări.

Clienții de pe marketplace nu sunt și proprii tăi clienți. Practic, lista de clienți este împărțită și cu ceilalți vânzători prezenți pe marketplace-ul respectiv. De asemenea, pierzi oportunitatea să-ți vinzi produsele  încrucișat sau în diferite etape.

Trebuie să concurezi cu diferiți vânzători din marketplace care vând același produs ca al tău și nu ai niciun control asupra prețului și profitului, deoarece acestea sunt întotdeauna competitive.

Rolul easySales pentru o integrare eficientă a afacerii tale cu marketplace-uri

easySales se integrează automat cu magazinul tău online, cu marketplace-uri cunoscute pe care vrei să vinzi. Rolul easySales este de a-ți ușura practic munca, noi avem know-how-ul și îți putem oferi un avantaj strategic în zona de eCommerce și a integrării pe cele mai bine cotate marketplace-uri.