Product Update easySales Iunie 2023

Idei altfel pentru campanii de Dragobete

Plănuiți o campanie de Dragobete sau o campanie de Ziua Femeii? Îți prezentăm idei altfel pentru campanii de Dragobete și cele mai noi sfaturi pentru a-ți crește afacerea și a-ți cuceri clienții, mai ales în perioada sărbătorii din luna Februarie.

Deși Valentine’s Day este adesea considerată o sărbătoare comercială, antreprenorii din eCommerce pot exploata oportunitățile oferite de alte sărbători autohtone, precum Dragobete și Ziua Femeii. 

Contextul economic pentru campanii de Dragobete

Având în vedere contextul economic actual, este important să luăm în calcul impactul asupra achizițiilor mai scumpe. Cu toate acestea, pentru a nu lăsa realitatea să stea în calea romantismului, îți sugerăm să îi ajuți pe cumpărători cu soluții flexibile de plată.

Aceste soluții includ adăugarea mai multor modalități de plată pe site-ul tău, precum și posibilitatea de a plăti în rate. De exemplu, poți activa plățile de tip BNPL (Buy Now, Pay Later) oferite de partenerii de la TBI Bank. Cadourile costisitoare implică un efort financiar semnificativ, dar acesta poate fi mai ușor de gestionat atunci când plata comenzilor este făcută în rate, în condiții avantajoase.

Fi alături de clienții tăi prin a le oferi și alte variante de cadouri, nu doar cele tradiționale.

Sursele de inspirație pentru conținutul tău

Ca și surse de inspirație poți folosi chatGPT, Canva sau istoricul de pe facebook daca cauti dupa hashtag-urile populare. #dragobete #valentinesday #lunaiubirii #ziuaindragostitilor

Oferă flexibilitate și retur rapid pentru campanii de Dragobete

Atunci când căutăm cadouri pentru persoana iubită, ne întrebăm adesea “Oare îi va plăcea acest cadou?”. Pentru a ajuta clienții să își elimine îndoielile este important să oferi o politică de retur flexibilă, cu accent pe gratuitate și rapiditate. Această abordare îi va ajuta pe clienții tăi să aibă mai multă încredere în achiziționarea unui cadou, mai ales dacă acesta este costisitor, știind că îl pot returna oricând sau schimba cu mărimea/culoarea potrivită.

Cadourile cumpărate în ultimul moment sunt poate cea mai durabilă tradiție, așa că îți recomandăm să oferi livrare rapidă în orașul tău, dacă ai această opțiune. O astfel de soluție îți va câștiga cu siguranță simpatia și loialitatea lor pe termen lung.

Livrare gratuită: Oferă clienților livrare gratuită pentru comenzile plasate în perioada Dragobetelui. Aceasta poate fi o ofertă tentantă pentru clienții care doresc să achiziționeze produse de la magazinul tău online.

Cum abordezi segmentul de audiență care nu agreează mesajele siropoase

Postările cu inimioare predomină în luna iubirii, însă este important să nu uităm că există persoane care nu sunt interesate de Valentine’s Day sau de Dragobete.

Segmentează audiența și creează mesaje atât pentru femei, pentru bărbați, poate și pentru cei care nu sărbătoresc.

În loc să folosești grafica romantică predominantă, poți folosi imagini mai realiste și cu un accent vintage sau punk, dacă audiența ta este foarte tânără. De asemenea, în loc să oferi reduceri la flori, ciocolată și parfum, poți oferi reduceri pentru sisteme audio sau piese auto și să împachetezi campania cu sloganuri sugestive: “Dragostea înseamnă … când are grijă de nevoile tale!”

Răspunde nevoilor reale ale cumpărătorilor tăi. Indiferent de modul în care comunici acest lucru, oferă produse relevante, opțiuni flexibile de plată și o comunicare transparentă, aspecte dorite de orice tip de afacere, dar mai ales în eCommerce.

Idei și sfaturi pentru campanii de Dragobete

Cu ocazia Dragobetelui, poți crea campanii de marketing și promoții speciale pentru a atrage clienți noi și a-ți fideliza cei existenți. Iată câteva idei și sfaturi pentru astfel de campanii:

“Pachet pentru doi”: Crează un pachet special de Dragobete care include produse pentru doi, cum ar fi pahare personalizate, bomboane și șampanie. Această campanie ar putea fi promovată pe site-ul tău sau prin intermediul unei campanii de e-mail marketing.

“Dăruiește o experiență”: În loc să te concentrezi pe produse fizice, oferă clienților o experiență, de genul: un cuplu care petrece o zi la spa sau o degustare de vinuri. Este o idee atractivă pentru cupluri sau grupuri de prietene care vor sa celebreze aceste ocazii speciale.

“Cadouri personalizate”: Oferă șansa de a personaliza cadourile, colaborează cu firme care personalizează tricouri, un semn de carte și mesaje amuzante. Această campanie poate fi promovată prin intermediul rețelelor sociale, unde poți face un hashtag special pentru a atrage atenția utilizatorilor #timpdecalitate

“Fii creativ”: Încearcă să te diferențiezi de alte campanii prin a oferi ceva cu adevărat unic, cum ar fi un buchet de flori personalizat, un aranjament de ciocolata sau o bijuterie handmade cu prima literă a numelui iubitei tale. Această campanie poate fi promovată prin intermediul unor creatori hand made.

“Sărbătoare și timp de calitate”: Creează o campanie care să conștientizeze nevoia de a petrece timp de calitate. Adaugă oferte speciale pentru grupuri de prieteni sau familii care doresc să petreacă aceste ocazii împreună. Pentru persoanele care doresc să sărbătorească aceste ocazii, dar care nu doresc să se concentreze doar pe relații romantice sau pe ideea tradițională de Ziua Femeii este o variantă bună. Mai jos alte idei:

  1. “Dragostea înseamna conectare”: oferă povești de dragoste reale sau imagini inspiratoare care să ilustreze conexiunea și puterea de a trece peste toate obstacolele. În plus poți pune un discount la anumite produse.
  2. “Dragostea înseamnă susținere”: campanii în care încurajezi și oferi susținerea partenerului printr-un curs, o carte ca și cadou la achiziția unui coș de cumpărături în valoare de 350 lei de exemplu.
  3. “Dragostea înseamnă dăruire”: Creează o campanie care să arate modul în care dragostea poate implica timp de calitate prin servicii de voluntariat pentru ONG-uri, proiecte de voluntariat pentru persoane în vârstă, sau sprijin pentru victimele războiului din Ucraina sau în urma cutremurului din Turcia.

Pont!

Colaborează cu influenceri din domeniul tău pentru a promova produsele tale în perioada Dragobetelui. Aceștia pot fi parteneri de campanie și pot ajuta la creșterea vizibilității magazinului tău online.

easySales este un pioner în automatizarea eCommerce. Îți putem sprijini afacerea prin integrări rapide cu multiple marketplace-uri, gestionarea faciliă a stocurilor facturare rapidă și multe altele.

Înregistrează-te și testează acum gratuit aplicația easySales timp de 14 zile și te vei convinge!

Extinde afacerea pe marketplace-uri cu easySales echipa care te ajută să scalezi și să rezolvi problema complexității prezenței pe marketplace-uri relevante și a lipsei de integrare între diferitele platforme utilizate de comercianți. Accesează un cont gratuit acum!