Product Update easySales Iunie 2023

eCommerce: Ce înseamnă și cum poți avea un magazin online de succes?

CUPRINS
Cum poți să ai un magazin online de succes
Eficient
Automatizat
Responsive
Competitiv
Ce platformă de eCommerce să alegi
Cum te ajută easySales să-ți automatizezi vânzările
Cum să vinzi eficient pe eMAg Marketplace
Avantajele de a vinde pe eMag
Dezavantajele vânzărilor pe eMag
Codurile EAN pentru vânzări pe eMag
Integrează contul tău din eMag cu easySales

Dezvoltarea dinamică a unui business este posibilă astăzi dacă ai o prezență constantă online și o strategie în zona eCommerce. A fi prezent în online e ca și cum te-ai racorda la electricitate.

Însă, simpla prezență a afacerii tale pe internet nu îți garantează succesul. Ca să integrezi eficient această resursă în strategia de business, trebuie să promovezi inteligent produsele și serviciile firmei și să înveți cum să vinzi online, astfel încât să obții profit, vizibilitate, prestigiu și să crești omogen afacerea în eCommerce, prin comerț online și tranzacții electronice. 

Bazează-te pe strategii de vânzări online, atât pentru a câștiga clienți și a ridica valoarea medie a coșului, cât și pentru a crește frecvența comenzilor și a reuși poziționarea pe o nișă care să asigure scalabilitatea modelului tău de afacere.

Cum poți să ai un magazin online de succes

În 2020 piața locală de eCommerce (achiziții de la comercianții români), e-tail și servicii, s-a ridicat la aproximativ 7 miliarde de euro, în creștere cu 36% față de anul precedent, conform PayU. Observăm că mare parte din retail trece în eCommerce. Loc pentru creștere organică există pentru multe afaceri.

Pentru anul 2022, tendințele merg către maturizarea pieței, optimizarea proceselor, diversificarea serviciilor de plată și livrare, precum și către extinderea pe piața internațională pentru mulți retailerii locali care și-au consolidat poziția la nivel național. Pentru eficiență caută o platformă eCommerce potrivită cu bugetul tău, abilitățile tale tehnice și tipul afacerii. Prea multe magazine online încearcă să vândă o gamă diversificată de produse, de tipul de toate pentru toți. Dacă nu vinzi exclusiv pe eMag, nișează-te! Concentrează-te pe nișa de produse de exemplu sport zumba.

Ca să-ți dezvolți afacerea printr-un magazin online, acesta trebuie să fie: 

1. Eficient

Time is money, așa că investiția într-un magazin online trebuie să-ți aducă profit, de aceea este necesar să realizezi un site cu design simplu și atractiv, cu informații relevante și complete, cu detalii actualizate despre prețurile aplicate și metodele de livrare disponibile. Dacă livrezi produse din stocul propriu, o să ai nevoie de o cameră, sau o parte de cameră pentru depozitare, rafturi, masă, birou, imprimantă pentru listare AWB-uri de tip label printer. Stocurile de preferat este să ajungă pentru maxim 3 luni. Peste 150 de comenzi pe zi, ai nevoie de 2 angajați pentru zona de trimitere produse și se merită să ai un spațiu al tău pentru afacere sau să utilizezei efulfillment. Implementați un sistem de coduri de bare, în funcție de codurile SKU, pentru o gestiune simplificată.

2. Automatizat

Într-o piață care devine din ce în ce mai aglomerată, tot mai multi comercianți din România au înțeles că lipsa automatizărilor costă mult mai mult, decât implementarea lor.

Un magazin online de succes se bazează pe automatizarea gestiunii produselor și a comunicărilor post-vânzare (inclusiv generarea automată a facturilor și documentelor de transport), completată cu generarea automată de lead-uri, email marketing și implementarea unui program de fidelizare automat. Costul cu suportul tehnic și deschiderea prin API la noi integrări este un “must”. Află detalii mai jos informații despre platforma de management vânzări automate multichannel easySales.

3. Responsive

Un magazin online de succes trebuie să aibă un website adaptiv, adică să se încarce pe toate dispozitivele (mobil, smartphone, tabletă, laptop, desktop). Pentru a te asigura că afacerea ta beneficiază de un astfel de site, verifică următoarele aspecte:

  • conținut dinamic;  
  • imagini optimizate;
  • spațiere corectă;
  • posibilitate de funcționare pe sistemele mobile de operare;
  • navigație condensată.

4. Competitiv 

Devine mai important cum vinzi, decât ce vinzi, în condițiile în care același produs îl poți găsi în multe magazine online. Cercetează concurența, adaptează și inovează. Prioritățile în eCommerce sunt:

  • Cunoașterea clientului/ pieței problema pe care vrei să o rezolvi
  • Produsele – analiză produselor vandabile
  • Furnizorii și livrarea
  • Poziționarea/Brandul
  • Lansarea
  • Achiziția de clienți
  • Traseul clientului (customer journey)
  • Optimizarea livrării/aprovizionarii
  • Retenția clienților
  • Scalarea echipei
  • Expansiunea – noi piețe/ noi produse

Avantajele competitive sunt:

  • introducerea de metode de plată variate, cu reguli simple, mai ales la retur;
  • implementarea în checkout a opțiunii de livrare rapidă cu ridicare personală și asigurarea punctelor de livrare;
  • investiție în oameni cu abilități de vânzare și care accesează cu ușurință aplicații pentru optimizarea activității.

Dacă vrei să faci pasul către eCommerce este indicat să apelezi la companii specializate în soluții de automatizare pentru orice tip de afacere, fie că deții deja un magazin online sau intenționezi să-ți vinzi produsele printr-un marketplace. Pentru început poți colabora cu freelanceri pe zona de optimizare site, SEO și reclame plătite.

Însă poți să faci un upgrade pentru magazinul tău online prin colaborarea cu platforme de vânzări automate precum easySales. Structura și informațiile pe care magazinul tău online le are deja instalate vor fi integrate și optimizate, pentru ca tu să încarci produsele din platformă direct pe marketplace, fără costuri adiacente de integrare.

easySales
easySales is a eCommerce automation platform

Testează platforma easySales, timp de 14 zile, deoarece este la fel de simplu să vinzi pe un singur canal sau să testezi multiple canale de vânzare. Echipa easySales a dezvoltat cea mai eficientă infrastructură eCommerce pentru ca tu să utilizezi un software specializat, fără cunoștințe IT. 

Profită acum de serviciiile platformei easySales pentru a te lista automatizat pe eMag (RO, BG, HU), Vivre (RO, BG, HU), Elefant, Cel, Okazii, OLX, DealWise sau TeamDeals.

Ce platformă de eCommerce să alegi

La alegerea platformei pentru magazinul tău online trebuie să ții seama de următoarele aspecte:

  • diferențiază-te pe piață și nișează-te! Produsele tale se adresează unui segment de piață, așa că nu alege platforma de eCommerce ca și cum ai vinde de toate pentru toți;
  • planifică un buget realist și complet, care să cuprindă pe lângă cheltuielile cu realizarea și portarea magazinului online și costurile de marketing necesare; 
  • realizează un website de încredere (cu pagină de descriere a afacerii și a produselor proprii, cu fotografii bine realizate și actuale, cu rubrică de blog valoroasă și articole axate pe quality content);
  • arată clienților tăi că website-ul este stabil și securizat, cu o logistică eficientă și operațiuni simple de procesare și expediere a comenzilor, check out rapid;  
  • activează tool-urile de comunicare cu clienții tăi, pentru a face funcțională prezența pe platforma de eCommerce.

Cum te ajută easySales să-ți automatizezi vânzările

Ca manager de magazin online sau comerciant, platforma easySales te ajută să te conectezi cu diferite marketplace-uri, cu servicii externe de curierat și softuri de facturi, pentru a vinde online automatizat, cu posibilitatea de sincronizare a stocurilor în timp real și cu implicații tehnice minime.

Beneficiezi de prețuri avantajoase la easySales pentru gestionarea centralizată a comenzilor (magazine online, marketplace-uri), sincronizarea de stocuri și conectarea  conturilor de curierat cu care lucrezi la un modul de facturare dintre cele disponibile în easySales.

Astfel poți să vinzi simplu, rapid și eficient produsele și serviciile pe cele mai bune marketplace-uri: eMag, CEL, Vivre, elefant, OLX, Okazii, Deal Wise, TeamDeals

Utilizează serviciile și expertiza easySales ca integrator de marketplace-uri și ca platformă compatibilă cu orice tip de sistem ERP existent pe piață. Astfel, după ce pui la punct prin easySales caracteristicile magazinului tău online, poți să devii activ în eMAG Marketplace.

Platforma de management vanzari automate easySales

Cum să vinzi eficient pe eMAg Marketplace

Conceptul cheie în jurul platformelor este efectul de rețea, care este un fenomen prin care creșterea numărului de persoane sau participanți îmbunătățește valoarea unui bun sau serviciu.

eMAG Marketplace reprezintă un canal de vânzare important, prin care poți să ajungi la o plajă mai largă de clienți și să mărești considerabil volumul vânzărilor.

Ca să vinzi eficient pe eMag Marketplace trebuie să ai grijă să respecți indicatorii de sănătate ai contului și să ai produse cu EAN, să participi la campanii de reduceri și promoții.

Asigură-te că dispui de stocurile necesare, în concordanță cu ce ai prezentat pe site. Cu easySales poți procesa direct comenzile din eMag, fără să mai fie necesar să intri în mai multe platforme.

easySales a fost selectată ca finalistă la concursul Uipath Atomation Award în luna Octombrie 2021, printre cele 3 start-up-uri, dintr-un total de 123 aplicanți, din 19 țări participante.

UiPath apreciază finaliștii, ca și companii cu impact global ce pot consolida ecosistemul cu soluții de automatizare.

Avantajele de a vinde pe eMag

  • Acces la clienți: clienții fidelizați care fac deja cumpărături acolo vor putea vedea produsele tale;
  • De multe ori funcționează ca un motor de căutare, aducând cumpărătorii direcți;
  • Marketplace-urile sunt canale de vânzări stabile tehnic și care monitorizează constant indicatorii de calitate și încredere;
  • Este mai ușor să începi să vinzi pe un marketplace, deoarece nu ai nevoie de aceeași infrastructură ca la vânzarea prin magazinul online propriu;
  • Tranzacțiile și plata sunt gestionate de marketplace;
  • Facilitează exportul și/ sau expansiunea internațională;
  • Mai puțin efort și resurse dedicate marketingului;
  • Oferă eficiență tranzacțională.

Dezavantajele vânzărilor pe eMag

Ca orice marketplace, și cel pus la dispoziție de eMag este un site care listează în fața unei audiențe masive produsele, serviciile și ofertele comercianților înregistrați pe platformă, în schimbul unui comision din vânzări.

Acest comision depinde de categoria de produse din magazinul tău online și de alte detalii contractuale, dar în general este de 10-40% din volumul vânzărilor. 

Este necesar să incluzi în bugetul firmei aceste cheltuieli și să fii conștient de faptul că un marketplace nu-i doar un loc pasiv, din care câștigi bani ci trebuie să achiți partea de promovare. Reprezintă un canal activ de vânzări unde prezența firmei tale trebuie în mod constant îmbunătățită la nivel de conținut: liste și denumiri de produse, categorii, descrieri, promoții, optimizări. 

Condițiile cerute de eMag pentru un seller în Marketplace se referă în principal la calitatea serviciilor oferite clienților finali: 

  • o gamă consistentă de produse din cel puțin o categorie din retail;
  • experiența și resursele necesare pentru livrarea rapidă a produselor;
  • asigurarea serviciilor post-vânzare;
  • capacitatea de acoperire pentru tot teritoriul național.

Codurile EAN pentru vânzări pe eMag

Elefant și eMag au introdus ca obligativitate codurile EAN (European Article Number). Acestea reprezintă standardul de cod de bare ce reprezintă grafic un GTIN (Global Trade Item Number) format din 8 sau 13 cifre și care se află pe majoritatea produselor din comerțul clasic global. 

Astfel, un seller de pe eMag Marketplace are nevoie de un cod EAN pentru listarea sau vânzarea produselor proprii. Acesta trebuie să se regăsească pe ambalajul produselor respective.

Află mai multe detalii aici despre codurile EAN.

Integrează contul tău din easySales cu eMag

Pentru integrarea cu marketplace-ul eMag, easySales îți pune la dispoziție consultanță, suport pas cu pas și acces la o platformă cu funcții rapide de listare și procesare comenzi. În plus, traduceri tipuri erori la listarea de oferte.

Un aspect apreciat de comunitatea clienților easySales sunt propunerile de dezvoltări pentru a-ți sprijini creșterea afacerii.

Platforma easySales este compatibilă cu majoritatea platformelor eCommerce de dezvoltare: OpenCart, WooCommerce, Unas, Shopify, PrestaShop, Magento, Magento2, MerchantPRO, Custom prin API sau automat prin feed.

Prin integrarea eMag cu easySales beneficiezi de:

  • Listare simplificată pe marketplace-uri populare: eMag, Vivre, Elefant, Okazii, Cel, OLX;
  • Creșterea nivelului de control prin sincronizarea automată a stocurilor și actualizare bulk a prețurilor;
  • Extinderea facilitată în Bulgaria și Ungaria cu ajutorul serviciului de traduceri automate;
  • Scăderea ratei de retururi prin acces la notificări automate sms și e-mail, pentru monitorizare colete;
  • Posibilitatea de a propune și vota noi dezvoltări ale easySales;
  • Scăderea volumului de muncă manuală prin procesare comenzi cu până la 90% datorită automatizării:

(AWB-uri și facturi generate bulk – automat, centralizare comenzi, interogarea rapoarte, poze fundal alb, funcția auto-price);

În plus, oferim suport tehnic din partea echipei easySales și opțiune de subaccounts, pentru acces useri multipli;