Product Update easySales Iunie 2023

De ce retail media este esențială în era digitală

În ultimii ani, un concept semnificativ și în plină dezvoltare a câștigat notorietate în industria de retail și comerț electronic, cunoscut sub numele de retail media. Această abordare inovatoare semnifică o nouă undă de tehnici de publicitate digitală.

În timp ce publicitatea prin motoarele de căutare și canalele de social media a devenit deja frecventă în rândul comercianților și specialiștilor în marketing, retail media este un concept relativ nou care cunoaște o creștere rapidă.

Specialiștii anticipează că într-un timp scurt, retail media va atinge un nivel de importanță și cotă de piață comparabile cu cele ale social media în prezent.

Ce înseamnă retail media?

Retail media cuprinde toate formele de publicitate potrivite pentru afișarea anunțurilor către clienții și vizitatorii unui comerciant sau site de comerț electronic în sau în apropierea punctului de achiziție. Acest tip de mediu poate fi utilizat de comercianți pentru a-și promova propriile produse, dar este deosebit de benefic pentru branduri și furnizori ca specialiști în marketing, care îl pot utiliza pentru a-și promova propriile branduri și produse.

Tehnicile comune includ publicitatea în magazin pe ecrane de semnalizare digitală, bannere, etichete de raft, etc., publicitatea online în propriile magazin online ale comercianților în formă de bannere, videoclipuri, listări de produse promovate, e-mailuri, newslettere sau publicitate în afara site-urilor de social media.

Aceasta nu este o concept nou, comercianții și brandurile au făcut publicitate în și în jurul magazinelor fizice sau în ziare și alte locuri. Cu toate acestea, odată cu creșterea comerțului electronic și utilizarea instrumentelor de marketing digital, rolul retail media a evoluat și potențialul său a fost enorm îmbunătățit.

Utilizarea tot mai răspândită a retail media se bazează și pe bazele de date valoroase ale clienților deținute de comercianți, pe care specialiștii în publicitate le pot utiliza pentru a targeta clienții cu anunțuri relevante și personalizate într-un mod bazat pe date, indiferent de canalul de retail media utilizat.

Aceste baze de date ale comercianților sunt, de asemenea, esențiale deoarece, datorită reglementărilor mai stricte privind protecția datelor, datele colectate de terți (date terțe) nu vor mai fi utilizate pentru a targeta publicitatea în același mod ca în trecut. În același timp, datele de primă parte ale comercianților reprezintă un instrument excelent pentru targetare eficientă, asigurând în același timp respectarea maximă a regulilor privind protecția datelor.

Care sunt principalele avantaje ale rețelelor de retail media?

Publicitatea în rețelele de retail media aduce beneficii semnificative tuturor părților implicate: brandurile și furnizorii ca și advertiseri, comercianții și consumatorii deopotrivă.

1. Acces la audiență relevantă

Advertiserii pot ajunge la o audiență relevantă prin rețelele de retail media ce permit brandurilor și furnizorilor să ajungă la consumatori în timp ce fac cumpărături. Acest lucru restrânge deja sfera la cei dispuși să cheltuiască bani, adică să cumpere. Faptul că unii consumatorii întâlnesc publicitate în timpul procesului de achiziție înseamnă că reclama are mai multe șanse să fie reținută. Creșterea vizibilității ajută audiențele să intre în contact cu mesaje și produse, ceea ce este esențial pentru conversie.

2. Raportări în timp real

Un avantaj semnificativ constă în faptul că platformele de retail media oferă în mod obișnuit raportări în timp real și transparente advertiserilor, astfel încât aceștia pot măsura performanța campaniilor lor și pot obține informații detaliate despre clienți și comportamentul lor, ceea ce reprezintă un factor important din punct de vedere strategic și de marketing. Aceste informații pot arunca lumină asupra corelațiilor care ulterior pot ajuta la alocarea mai bună a costurilor de publicitate și la proiectarea, formularea și plasarea mesajelor.

3. Generează venituri suplimentare

Dar de ce merită utilizarea retail media pentru comercianți, pentru magazinele online și piețele virtuale? În primul rând, aceasta reprezintă o nouă sursă de venit și marjă suplimentară, provenind în primul rând din vânzarea de publicitate către specialiștii în marketing, dar, pe de altă parte, publicitatea eficientă în retail media are și un efect pozitiv asupra vânzărilor de produse.

4. Reduce costurile administrative pentru comercianți

Pe de altă parte, implementarea unei platforme self-service de retail media poate reduce semnificativ costurile administrative asociate administrării manuale a reclamelor.

5. Îmbunătățește experiența consumatorilor

Și, în cele din urmă, dar nu în ultimul rând, experiența consumatorilor este deosebit de importantă într-o eră de concurență fără precedent pentru atenție în mediul online. Consumatorii pot beneficia semnificativ dacă, în timp ce navighează pe un anumit produs pe site-ul unui comerciant, primesc și comunicări personalizate relevante. Acest lucru le va permite să descopere noi branduri, să obțină o înțelegere mai profundă a subiectului și să ia decizii de achiziție.

Rețelele de retail media au un viitor promițător în față, deoarece firma de consultanță Bain& Company estimează că afacerile din întreaga lume își vor crește bugetele de publicitate în retail media cu 25 de miliarde de dolari în 2023. Depinde de tine să te alături inovatorilor! În cazul în care decizi să o faci, Inhabitad te poate ajuta să descoperi cum!

O singură platformă pentru retail media

Inhabitad este un furnizor european de soluții de retail media, cu accent principal pe comercianții de talie medie. Platforma lor unică oferă o soluție de publicitate nativă white-label, adaptată nevoilor acestei piețe.

Soluția utilizează datele de primă parte ale comerciantului pentru a crea campanii personalizate și țintite, iar funcțiile superioare de raportare permit maximă transparență și măsurare în timp real. Unul dintre avantajele cheie ale Inhabitad este accesibilitatea sa, făcându-l o opțiune viabilă pentru comercianții mai mici care doresc să monetizeze datele clienților și să utilizeze spațiul de publicitate.

Cum funcționează o platformă pentru retail media?

Pasul 1 Alege produsul sau încarcă creația ta

Promovează produsele sau brandul tău prin alegerea formatului de campanie cel mai potrivit pentru obiectivele tale.

Pasul 2 Stabilește targetare automată sau manuală

Targetează cuvinte cheie, pagini, categorii sau chiar audiențe bazate pe obiceiurile anterioare de cumpărare într-un mod manual sau automat.

Pasul 3 Plătește doar pentru rezultate

Plătește doar pentru rezultatele pe care dorești să le obții, alegând prețuri bazate pe impresii, clicuri sau conversii.

Pasul 4 Bucură-te de creșterea veniturilor

Publicitatea la punctul de vânzare într-o formă bazată pe date a demonstrat deja că aduce un randament ridicat al investițiilor.

Inhabitad oferă comercianților oportunitatea de a vinde retail media către advertiseri, adică către partenerii lor de brand și furnizori. Acest lucru poate crește veniturile, îmbunătăți experiența de cumpărare și contribui la creșterea brandurilor. Platforma este ușor de utilizat, intuitivă și suficient de flexibilă pentru a permite personalizări pentru a satisface cerințele unice. Este un ecosistem de tehnologie publicitară nativă în care comercianții stabilesc regulile.

Concluzie

După cum poți observa, retail media este un concept în plină creștere în industrie, oferind tehnici proaspete de publicitate digitală. Inhabitad este un furnizor de top al soluțiilor de retail media, ce oferă comercianților de talie medie posibilitatea de a folosi o platformă inovatoare de publicitate nativă cu oportunitatea de a exploata în totalitate potențialul acestei revoluții în publicitate.

Sper să aplici sfaturile din acest articol și să atragi cât mai mulți clienți. Urmărește în continuarea recomandările și articolele inspiraționale oferite de echipa easySales.

Încearcă gratuit easySales

Folosește-ți timpul în cel mai productiv mod posibil!