Product Update easySales Iunie 2023

Cum să vinzi pe eBay, sfaturi și recomandări

Cea mai recentă integrare din portofoliul easySales este platforma globală cu cel mai mare impact și istorie, în eCommerce: eBay, care se alătură marketplace-urilor pe care le ți le punem la dispoziție, la cheie, în cel mai simplu mod. Noul canal de vânzări online pe care ți-l deschidem vine cu acces la piața din Polonia și din America, un număr impresionant de potențiali clienți, dar și un specific propriu. Află din acest articol tehnicile și lucrurile de care trebuie să ții cont, pentru vânzări de succes pe eBay.

Ne dorim să aducem clienții în fața unor volume mari de consumatori, indiferent de regiune, misiune ușurată de noii noștri parteneri DHL, care deschid accesul la livrări globale, pe piețe majore, cu accent pe livrarea de a doua zi în Ungaria, Bulgaria și Polonia.

Am adunat sfaturi importante, ca să pășești cu dreptul în noua lume pe care o deschidem și să accelerezi vânzările tale internaționale. Bineînțeles, din confortul biroului.

Cum să vinzi pe eBay?

Sunt două tipuri de conturi pe eBay: cont standard prin care vinzi din când în când și cont business prin care faci vânzări constante. Contul standard poate fi oricând upgradat, dacă te decizi în acest sens. Află aici.

eBay oferă acum plăți gestionate pentru vânzători, conectând direct contul eBay la contul lor bancar. Aceasta înseamnă că vânzătorii nu vor trebui să deschidă un cont PayPal.

Analizează piața

Când te hotărăști să vinzi un produs pe eBay este esențial să înțelegi

  • Prețurile concurenților
  • Cerere consumatorilor
  • Concurența

Poți utiliza Terapeak un Instrument intern eBay pentru a efectua analiza pieței pentru produsele tale.

Un mod foarte simplu de analiză este căutând pe eBay produsul pe care vrei să îl vinzi.

Folosește bara de căutare și funcțiile suplimentare. Verifică listările valide, folosește filtrele pentru a afla mai multe detalii.Dacă folosești filtrul afișează numai articolele vândute vei afla care dintre aceste articole se vând bine.

Variante de livrare

Găsește cea mai bună și cea mai ieftină opțiune de expediere în regiunea unde vei vinde.

Asigură-te că ai toate materialele necesare: cutii, bandă adezivă, folie cu bule, etc,

Timpul de procesare – Numărul de zile lucrătoare între momentul în care primești plata și momentul în care articolul este scanat de curier, se poate alege de la aceeași zi la 3 zile lucrătoare.

❖ Recomandare: Dacă oferi un timp de manipulare de o zi sau în aceeași zi poți avea vânzări mai mari.

Metode de livrare

Indiferent dacă vinzi pe ebay.com sau ebay.co.uk, va trebui întotdeauna să oferi variante de transport intern.

Poți selecta 3 tipuri de metode de expediere:

  • Livrare gratuită: plătești transportul prin absorbția costului în prețul articolului;
  • Livrare calculată: cumpărătorii plătesc o rată variabilă în funcție de greutatea articolului, serviciul de livrare și locație;
  • Livrare fixă: se percepe o rată fixă ​​pentru toți cumpărătorii, indiferent de locație și greutate;

Calculează costurile de expediere cu ajutorul Calculatorului de expediere eBay

Sfaturi importante:

  • Oferă transport gratuit, chiar dacă înseamnă să suporți prețul asupra articolului în sine;
  • Oferă clienților opțiunea de a alege tipul livrării contra cost;
  • Asigură-te că oferi numai articole în stoc;
  • Minimizează pe cât posibil zilele de manipulare;
  • Încărcă numerele de urmărire ori de câte ori este posibil;
  • Folosește etichetele de expediere eBay

Listarea produselor

Seller Hub este un instrument simplu și intuitiv de utilizat, unde poți gestiona și urmări toată activitatea pe eBay. Îl poți folosi pentru a începe procesul de încărcare listări.

Ține cont de categoria produsului ce urmează să îl listezi
eBay îți oferă categorii relevante, iar în alegerea produselor ți se va oferi diferite produse din catalogul eBay care sunt similare cu produsul pe care l-ai introdus.

Dacă l-ai identificat, îți recomandăm să alegi din lista de produse din catalogul eBay. Avantajul este că o mare parte din informații sunt deja prezente, astfel vei încărca o listă simplă.

Titlul

Titlul este primul lucru pe care îl caută un posibil client. Pune un nume relevant și puternic, iar asta te va ajuta să creti șansa să fie găsit și cumpărat. Un titlu puternic ar trebui să conțină: Brand, Model, Culoare, Stil, Nume model.

Fotografiile

Fotografiile sunt cruciale în decizia cumpărătorului pentru achizitionarea unui produs

Sfaturi importante

  • Adaugă cât mai multe fotografii! (până la 12)
  • Afișează diferite unghiuri ale produsului dvs și textura
  • Arată în mod specific dacă există defecte sau probleme
  • Evită filtrele speciale, fotografiile fără licență, filigrane

❖ Recomandare: Folosește dimensiunea corectă a imaginii. Țintește 800- 1400px astfel reduci timpul de încărcare și activezi funcția de zoom pentru listarea ta.

Detalii listare

Specificațiile detaliate ale articolului: cumpărătorii caută frecvent cuvinte cheie atunci când caută pentru produsele dorite. Cu cât completezi mai multe detalii și câmpuri, cu atât ai șanse mai mari ca produsul tâu să fie găsit

Sfaturi importante:

  • Includeți numere globale de produs (MPN, UPC sau ISBN) •
  • Pictograma fulger lângă anumite câmpuri înseamnă expunerea la căutare crește atunci când este completată

Descrierea produsului

Câmpul Descriere articol ar trebui să includă toate aspectele importante ale articolelor tale și ajută consumatorii să ia deciziile finale de cumpărare.

Aici poți fi creativ:

  • Fii concis
  • Asigurați-vă că utilizezi corect gramatica și semnele de punctuație și ortografie
  • Fii transparent cu starea produsului și notează orice problemă posibilă, doar nu vrei retur.
  • Menționează despre afacerea ta și despre brand

❖ Recomandare: verifică cum apare descrierea pe dispozitiv mobile și îmbunătățește unde e cazul.

Detalii de vânzare

  • Format
  • Preț fix;
  • Stil licitaţie;
  • Durată – prețul fix va fi setat automat la Good ‘Till Canceled (GTC);
  • Preț – preț competitiv al produsului;
  • Cea mai bună ofertă – oferă cumpărătorilor șansa să facă oferte ș isă liciteze;
  • Opțiuni de plată;
  • Politica de returnare – care este politica de returnare pentru produs.

Detalii de livrare

Pe fiecare site unde încarci produsele va trebui să treci detalii despre transportuprin curier.

Tipuri de transport:

• Livrare internă – politica de expediere în SUA (pe eBay.com);

• Livrare internațională – livrare în afara SUA.

Timp de manipulare – timpul necesar pentru a expedia articol din achiziția cumpărătorului (în zile lucrătoare).

Istoric, produsele listate duminică seara au cea mai bună tracțiune. Lumea este mai atentă, cu o mai mare prezență online și o înclinație mai mare spre achiziții. Alte zile bune – seri, mai exact – sunt marți, miercuri și joi. Iar totul este logic – de exemplu tu ai alte preocupări vineri și sâmbătă, în mod normal, iar lunea este deseori o zi prea încărcată pentru a sta cu gândul la achiziții.

Verifică nivelul eficient al prețului

Produsul pe care îl listezi probabil că nu este unic. Și, chiar dacă este unic, există și alte categorii de produse similare sau cât de cât apropiate, ca scop și utilitate. eBay are un instrument care îți poate fi de un real ajutor, atunci când te gândești la prețul cu care să listezi un produs. La o căutare după un produs sau o categorie, pe coloana din stânga vei găsi opțiunea de filtrare Sold Listings. Iar acolo vei vedea ofertele care nu doar că au fost listate, dar tranzacțiile au și fost finalizate. Iar prețul la care produsele respective s-au vândut îți dă o indicație serioasă despre ce nivel funcționează și unde se întâlnește cererea și oferta.

Crește pas cu pas

Este ceva mai eficient să listezi un produs la un preț sub medie sau poate chiar spre polul jos al costurilor. Mulți utilizatori sortează produsele de la cel mai ieftin la cel mai scump, iar șansele tale să apari printre primele poziții sunt mai mari, așa. Poate, sacrifici o parte a marje și profitabilitate, dar dacă reușești să concretizezi primele vânzări, crești în algoritmul de reputație al eBay și, automat, ești propulsat mai sus ca vânzător. Iar acolo, spațiul de manevră este clar mai mare.

Nu scădea prețul până nu ai explorat alte opțiuni

Este ușor să crezi că ai eșuat cu listarea unui produs, dacă încă îl vezi în cont, nevândut. Înainte de a te gândi la a reduce prețul, tatonează alte variante de listare. Încearcă varianta licitației. Relistează produsul în altă zi. Găsește o categorie mai bună. Îmbunătățește descrierea, cu mai mult accent pe SEO. Ai numeroase resurse de optimizare, direct în platformă.

Cântărește pachetele

Ca să nu ai surprize la livrare, iar costurile de expediere să fie transparente și previzibile pentru toate părțile implicate, nu uita să cântărești produsele pe care vrei să le livrezi, cu tot cu ambalajul în care le expediezi. Da, o pereche de cercei este ușoară. Dar dacă produsul are deja o cutie, iar tu mai pui și o folie, bule și un alt ambalaj în ecuație, lucrurile se schimbă. Evită surprizele și apelează cu încredere la cântar.

Evită listarea unui val de produse

Acordă atenție momentului listării, cum menționam mai sus, dar ai grijă și să acorzi suficient spațiu fiecărui produs în parte, astfel încât acesta să aibă timp să respire, să capete tracțiune, să fie indexat, găsit și vândut. Cum spun vânzătorii experimentați pe eBay, mai bine să listezi câte un produs în fiecare zi a săptămânii decât să pui online șapte în același timp. Plus, listările succesive arată și că ai un profil dinamic, iar utilizatorii găsesc mereu ceva nou când intră pe pagina ta.

Atenție la taxele de listare

La eBay ai un număr finit de listări gratuite, pentru produsele din contul tău. Ai grijă de acest aspect, ca să nu ai o încărcare neplanificată la nivel de costuri. Ține ochii și pe ofertele sau promoțiile pe care eBay le face, ocazional, pentru a încuraja listările. Asta poate însemna, deseori, un număr suplimentar de listări gratuite, în contul tău.

Sperăm să îți facem afacerea și mai eficientă, cu aceste sfaturi. Dincolo de asta, ca de obicei, experții easySales îți sunt la un click distanță, gata să te ducă pe noi și noi piețe.

Ne vedem pe eBay!

Cu platforma easy-sales.com vrem să fim pentru comercianți ceea ce sunt autostrăzile rapide pentru șoferi. Comercianții noștri lucrează rapid și simplificat, mai sigur, ajungând la mai multe rezultate, contorizate în vânzări și timp economisit.

Încearcă gratuit easySales

Folosește-ți timpul în cel mai productiv mod posibil!
Work Smart, Not Hard!

Mai mult informații despre eBay aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *