Product Update easySales Iunie 2023

Cum să promovezi un petshop online

Animalele de companie fac parte din viața noastră din cele mai vechi timpuri, ele sunt o parte integrantă din familiile noastre, iar proprietarii lor investesc în sănătatea, confortul și frumusețea lor, constant

Chiar și în mijlocul crizei pandemice, magazinele dedicate animalelor de companie rămân adesea deschise, deoarece sunt considerate afaceri esențiale. Da, cu toții ne iubim animalele de companie și nu putem concepe să nu putem obține mâncarea lor preferată – indiferent cât de grele sunt vremurile prin care trecem.

Chiar și doar acest gând îți oferă o imagine clară a cât de importantă, profitabilă și competitivă este industria magazinelor dedicate animalelor de companie și normal, cât de importantă este extinderea și promovarea în mediul digital, prin platforme online noi sau optimizarea magazinelor online existente.

 Dar, într-un mediu definit de competiție acerbă, provocări neprevăzute și criză, cum poate prospera, crește și concura cu succes o afacere de acest tip? Suntem aici să îți răspundem exact la această întrebare.

Definește-ți, mai întâi, publicul.

Magazinul tău este pentru clienții exclusiviști, sau pentru cei de nivel mediu? Pentru cei din proximitatea magazinulul fizic, sau pentru cei care participă la concursuri? Un client ideal are grijă de animalul său de companie, după caz, investește în dresaj, știe ce caută și este deschis la orice sugestii de tratament sau îmbunătățire a vieții micului partener.  

Care este potențialul de creștere?

Magazinele de animale de companie au un potențial ridicat de dezvoltare, în primul rând pentru că nivelul cererii este inelastic – clienții vor avea, întotdeauna, nevoie de hrană pentru animale, iar acest lucru înseamnă un flux constant de creștere. Un magazin dedicat animalelor de companie poate deveni ușor platforma de e-commerce preferată, parte din obiceiurile online ale cumpărătorilor.  

Cu cine vorbești?

Este util să ai în vedere două categorii mari de mesaje de marketing. Una pentru „familia” animalelor de companie, căreia îi comunici informații despre cum poți ajuta la sănătatea sau binele animalului de companie, iar alta pentru „îngrijitori” și toată categoria de servicii conexe animalelor de companie, cărora le comunici moduri în care își pot crește afacerea, prin soluțiile pe care le oferi.

Iar de acum, continuăm cu un set de tactici de promovare utile pentru a-ți diferenția pet shop-ul și a-ți optimiza magazinul online.

Bloggingarticole și buletine informative cu animalul de companie al lunii

Un buletin informativ sau un articol cu animalul preferat al clientului tău, menține o comunicare strânsă, cu clienții tăi.

Poți să vorbești despre istorioare haioase, diferite tipuri de animale, nevoi, despre cum să le îngrijești în diferite etape ale vieții lor și, bineînțeles, despre produsele și serviciile pe care le oferi. O ședință foto cu clientul lunii sau cadou o o hăinuță haioasă îți va aduce clienți fideli.

Newsletter

O altă modalitate la fel de eficientă de a te promova prin marketing digital este prin newslettere. Newsletterul nu este expirat este chiar un must, dacă cunoști cum să îl folosești. Un mesaj lunar poate fi trimis prin e-mail clienților, ca o modalitate de a-i menține implicați, precum și de a-i informa despre noutățile tale. În newsletter, poți include produsele și serviciile pe care le oferi, orice viitoare promoții sau evenimente speciale. Imaginile autentice, care arată interacțiunile tale cu proprietarii de animale, sunt un plus.

Integrări e-commerce

Automatizările și integrările sunt metode simple, prin care câștigi timp pentru clienții tăi. Fie că vorbim de o integrare simplă, cu Mailchimp, pentru platforma de newslettere, fie că vrei să intri fără bătăi de cap în cele mai importante marketplace-uri din țară, prin platforma de vânzări automate easySales.

Provocarea de a fi prezent pe marketplace-uri populare, vizează faptul că activitatea ta de eCommerce va trebui gestionată separat, nefiind o comunicare directă între magazinele tale online și marketplace-uri.

Soluția software de automatizare easySales te ajută să reduci complexitatea operațională, astfel încât să te poți concentra asupra activităților care generează vânzări și profituri constante. Activități de eCommerce pe care le automatizează easySales:

  • listarea de oferte cu produse pe multiple marketplace-uri
  • generarea de facturi și de AWB-uri
  • actualizarea de prețuri și procesarea de comenzi
  • sincronizarea de stocuri și traducere documentație de produse
  • comunicare cu clienții prin chat, sms, e-mail
  • poze fundal alb, scanare și introducere în inventar de produse noi
  • traducere și vizibilitate tipuri erori diverse sisteme

Află părerea clienților easySales în povești de succes.

Consistență în postări

Când vine vorba de rețelele sociale, consecvența este cheia. Urmăritorii tăi s-au obișnuit cu ce și când postezi. Respectă programul și menține frecvența. Postând constant, menții publicul implicat. Un lucru de reținut este că oamenii își iubesc animalele de companie și vor face aproape orice pentru ele. Așa că postarea de conținut relevant, te va păstra în mintea lor și îi va convinge mai ușor să cumpere de la tine. Ceea ce îți și dorești.

Fidelitate

Cum îți fidelizezi clienții? Prin programele de fidelitate pentru îngrijirea animalelor de companie ce vor recompensa clienții fideli pentru că achiziționează mereu jucării și alimente pentru prietenii lor îmblăniți. Pe termen scurt, acest lucru poate părea cost al afacerii, dar e cert că poți obține mai multe profituri pe termen lung, fidelizând clienții. Studiile arată că utilizatorii fideli valorează de până la 10 ori mai mult decât cei aflați la prima achiziție. În plus, 83% dintre clienți au considerat că programele de loialitate îi fac să continue să cumpere dintr-un singur loc.

SEO

Maximizează-ți eforturile de marketing concentrându-te pe optimizarea pentru motoarele de căutare – SEO. Acesta este unul dintre cele mai eficiente instrumente de marketing online și îmbunătățește vizibilitatea site-ului tău în rândul potențialilor clienți, atunci când aceștia fac căutări online, folosind cu cuvinte cheie care au legătură cu afacerea ta. Optimizează-ți site-ul pentru Google și, de ce nu, Bing, astfel încât să apară tot mai sus în rezultatele căutării potențialilor clienți.

Recenzii și feedback

Încurajează clienții să îți ofere recenziile și feedback-urile lor valoroase pe site-ul și pe paginile tale de rețele sociale. Acest lucru te va ajuta să îmbunătățești calitatea fluxurilor, a produselor, dar și să fii mai aproape, la curent cu tot ce înseamnă nevoi și cerințe reale ale clienților tăi.

Fă bine

Poți crește sănătos în timp ce faci bine, arătându-le iubitorilor de animale de companie că te implici, la modul real. Colectează alimente și donații pentru îngrijirea animalelor de companie, pentru a le dona adăposturilor locale. Promovează acest lucru. Alege, poate, să donezi un procent din vânzările tale, pentru a asigura anumite produse unui adăpost. Comunică și promovează inițiativa, alături de beneficiari. Va fi un mesaj mai puțin comercial, dar cu o priză mai mare la public.

Clipuri

Ești online, unde clipurile cu pisici și căței fac milioane de vizualizări. Ești și într-un business 100% legat de animale. Poți produce și distribui videoclipuri explicative sau clipuri despre produsele și serviciile tale. Poți posta videoclipuri despre sfaturi pentru hrănirea unui peruș, la fel cum poți să arăți cum cureți o țestoasă sau cum este cel mai bine să plimbi câinele. Ai o mare de opțiuni la dispoziție, dar și un volum imens de public care să vadă ce produci.

Iar totul se reduce la pasiune, pentru că pasiunea te leagă, direct, de clienții tăi. Iar pentru tot ce ține de automatizări, creștere, noi platforme și marketplace-uri, prietenii tăi de la easySales sunt aici.