Product Update easySales Iunie 2023

Cum să atragi trafic organic pentru magazinul tău online

Există mai multe strategii pe care le poți folosi pentru a atrage trafic organic către magazinul tău online. Iată câteva idei care te pot ajuta să îți îmbunătățești vizibilitatea în motoarele de căutare și să atragi mai mulți vizitatori organici.

Traficul organic este visul oricărui seller din eCommerce. Conform BrightEdge, cota de căutare organică a traficului a ajuns, în medie, la 53,3%. Este evident că nu este ușor să atragi trafic organic către magazinul tău online, dar sunt mai multe  trucuri și strategii pe care le poți folosi, pentru a-i crește vizibilitatea și pentru a atrage mai mulți vizitatori.

Folosește cuvinte cheie căutate pentru a atrage trafic organic

În primul rând, concentrează-te pe optimizarea website-ului pentru motoarele de căutare (SEO), pentru a-l poziționa în primele rezultate ale căutării. Asta presupune utilizarea cuvintelor cheie relevante în descrierile produselor, etichetarea, precum și optimizarea structurii și designului website-ului.

În cazul în care utilizezi Google Ads, platforma îți pune la dispoziție informațiile necesare pentru a utiliza cuvintele cheie potrivite, iar online poți găsi o serie de instrumente care oferă ghidaj de căutare pe cuvinte cheie, în funcție de interesele clienților tăi. De asemenea, este important să descoperi cuvintele cheie utilizate de concurenții tăi și să optimizezi și tu prezența, în funcție de acestea.

Descrie produsele tale folosint cuvinte cheie și pentru a optimiza paginile magazinului tău. Încearcă să identifici termenii de căutare pe care publicul tău țintă îi folosește cel mai des pentru a găsi produse similare. Poți folosi Google Keyword Planner, pentru a găsi cuvinte cheie relevante și pentru a analiza concurența.

Oferă conținut relevant și de calitate

Practic, te lupți pentru atenție, alături de mulți rivali, atunci când vine vorba de conținut. Creează conținut relevant și de calitate pentru magazinul tău online, cum ar fi descrieri detaliate ale produselor, recenzii de la clienți și articole informative. Acestea nu numai că ajută la îmbunătățirea SEO-ului, dar și la construirea unei relații mai puternice cu clienții tăi.

Folosește link Building

Acestea pot fi link-uri către produsele tale de pe alte site-uri, postări de blog, review-uri sau conținut colaborativ. Asigură-te că aceste legături sunt naturale și că nu încalcă regulile motoarelor de căutare.

Așa cum poate iei în considerare candidatura unei persoane pe care ți-o recomandă un prieten de încredere, Google vede link-urile de pe site-uri relevante, cu autoritate crescută, ca „garanții” pentru website-ul tău. De aceea, companiile urmăresc să achiziționeze backlink-uri de înaltă calitate de la website-uri cunoscute, de încredere, ale terților. Dacă generezi cu succes link-uri organice către website-ul tău,  îți poți dubla traficul organic.

Întărește prezența pe social Media

Prezența pe social media este importantă și îți redirecționează traficul acolo unde dorești. Social Media este un instrument puternic pentru a genera trafic organic. Facebook, Instagram și TikTok te ajută să te conectezi rapid cu potențialii clienți și să-ți promovezi produsele. O strategie bine pusă la punct, prin care să distribui imagini și videoclipuri de înaltă calitate pentru produsele tale, interacționezi cu publicul și răspunzi la întrebările și comentariile acestora este esențială, pentru a reuși în ziua de azi.

Realizează campanii de e-mail marketing

Folosește campanii de email marketing pentru a te conecta cu clienții existenți și pentru a-i încuraja să viziteze magazinul tău online, blogul tău sau paginile tale de social media. Include link-uri către produsele tale și oferă reduceri sau alte oferte speciale. Încurajează clienții să se aboneze la newsletetr si blog.

Înregistrează-te pe Google my Business

Un element esențial al succesului în căutare este vizibilitatea brandului tău – cu cât prezența lui este mai mare în online, cu atât Google și alte motoare de căutare acordă mai multă importanță cuvintelor cheie esențiale. Înregistrarea pe Google My Business este unul dintre primii pași pe care trebuie să-i faci către construirea unei astfel de prezențe.

Comentarii pe bloguri

Comentariile pe blog pot face parte din strategia ta de link building si nu numai. Poti construi relatii si prietenii cu bloggeri, care pot publica continutul tau. Atentie, cand spunem comentarii pe blog, nu ne referim doar la a pune un link de dragul de a-l pune sau de a pune un link pe un blog prin de spam-uri. Incearca sa postezi informatii utile si relevante, care sa aduca un plus postului. De asemenea, foloseste numele tau real si nu numele afacerii tale atunci cand comentezi. Astfel vei reusi sa atragi trafic catre site-ul tau.

Comunicate de presa preluate organic

Obiectivul unui comunicat de presă este de a informa cât mai mulți oameni. Îți recomandăm să folosești această tehnică pentru a genera trafic pe site, dar ai grijă să o folosești moderat. Nimeni nu vrea sa fie “bombardat” cu articole despre același subiect. Există câteva platforme în România, care îți oferă posibilitatea de a publica communicate de presă gratis: Ecomunicate.ro, Webpr.ro, Livepr.ro etc

Concluzie

Și nu uita, pe lângă elaborarea unei strategii orientată către client, este important să-ți dezvolți conexiunile, să-ți menții clienții deja existenți și, cel mai important, să fii creativ.

Degrevează-te de aspectele tehnice ce țin de vânzarea multichannel cu easySales echipa care te ajută să scalezi și să rezolvi problema complexității prezenței pe marketplace-uri populare și a lipsei de integrare între diferitele platforme utilizate de comercianți. 

Accesează un cont gratuit acum!

Pregătim comercianți pentru evoluția tehnologică din eCommerce și le salvăm mai mult timp pentru afacerea lor. Vino și tu în comunitatea easySales. Inscrie-te in grupul de facebook easySales România.

Urmărește-ne pe grupurile de social Media Facebook si Linkedin.