Product Update easySales Iunie 2023

Crearea unui brand puternic în eCommerce

Piața de eCommerce este într-o continuă evoluție. Cu o concurență tot mai acerbă, este din ce în ce mai greu pentru un magazin online să se diferențieze pe piață. Aici intervine puterea brandingului. Un branding corect, puternic, ajută o companie să se diferențieze și să prospere și să se delimiteze de produsele sau serviciile similare de pe piață.

Brandingul este mai mult decât designul logo-ului tău sau culorile pe care le alegi pentru website-ul tău. Un brand puternic în eCommerce reprezintă, în esență, modul în care îți modelezi identitatea, imaginea și personalitatea companiei tale.

Cum construiești un brand puternic?

Dacă activezi într-o piață aglomerată, trebuie să-ți concentrezi eforturile pe branding pentru a deveni și rămâne relevant. Strategia ta de branding trebuie să fie axată pe așteptările clienților, iar tu trebuie să stabilești cum vrei ca aceștia să te vadă. 

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți identifici publicul țintă. Odată ce știi cui te adresezi, este mult mai ușor să-ți creionezi o strategie, să generezi conținut personalizat și relevant, să creezi campanii personalizate pentru conversii mai bune și să oferi o experiență personalizată consumatorului.

Știi cui vinzi și poți stabili o abordare. Pornind de la acest punct, toate elementele de branding trebuie să fie similare și să se completeze reciproc: logo, slogan, culori, font, grafică. 

De asemenea, website-ul trebuie să reflecte brandingul tău. Încorporează culorile și fonturile brandului pentru un aspect curat și coerent al website-ului.

Același lucru trebuie să se întâmple și cu conturile tale de social media Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube și altele – logo-ul, fonturile, culorile, sloganul trebuie să corespundă cu cele de pe site. Numele brandului, fotografia de profil și un cover corespunzător îi vor ajuta pe potențialii clienți să-ți recunoască mesajele, produsele și serviciile, atunci când dau scroll pe newsfeed.

Un alt element care trebuie să reprezinte identitatea brandului este ambalajul produselor tale. Un ambalaj personalizat este un plus în experiența de shopping a clientului, iar dacă acesta mai este și deosebit, cert rămâne întipărit în memoria clientului.

Pentru ca piața de eCommerce este incredibil de aglomerată, este esențial să stabilești ce anume te diferențiază de concurenții tăi și să scoți asta în evidență. Fie că este vorba de designul inedit al produselor tale, de asigurarea gratuită a transportului sau chiar de un preț avantajos, important este să rămâi comunici asta.

Ce faci și ce poți face mai bine decât oricare dintre concurenții tăi? Asta te va diferenția în fața clenților tăi.

Viziunea și misiunea brandului tău trebuie să fie comunicate în mod consecvent, iar acțiunile tale să le susțină.

De asemenea, numele brandului tău nu trebuie ales la întâmplare. El trebuie să transmită oamenilor, în linii mari, activitatea ta. Trebuie să ofere un indiciu cu privire la cine ești și ceea ce faci. Brandul tău nu se rezumă doar la logo și la produsele tale, este un întreg care trebuie să se evidențieze într-o piață agomerată. Și da, fiecare element contează. Doar astfel îți poți contura un brand puternic în eCommerce.

Avantajele unui brand puternic în eCommerce

Un brand cu personalitate puternică te diferențiază de concurenții tăi, chiar dacă ai produse asemănătoare cu ale lor. Felul în care îl construiești este un proces continuu care îi ajută pe clienți să înțeleagă ce oferi, ce reprezinți și cum le faci viața mai bună.

Un brand puternic și o strategie bine definită în jurul lui te ajută să-ți consolidezi relația cu clienții tăi, să controlezi și să ghidezi așteptările lor. Totul depinde de felul în care alegi să te prezinți.

Un brand puternic generează încredere și odată ce ai consolidat încrederea, clienții vor deveni loiali și se vor întoarce să cumpere produsele tale. Dacă ești consecvent în ideile tale de branding, acestea rămân în memoria clienților tăi, care te vor recunoaște și te vor urma cu ușurință.

Integrarea unui brand puternic cu easySales

Ne place să credem, și nu exagerăm când spunem, că easySales este un brand puternic pe piața românească de eCommerce. Și ce este mai potrivit pentru un brand puternic decât asocierea, integrarea cu un alt brand puternic?

easySales se integrează automat cu magazinul tău online, cu marketplace-uri populare pe care vrei să vinzi, cu softuri de facturi și curieri pentru  a te ajuta să gestionezi procesele repetitive. Primul pas este să identifici platforma e-commerce în care este dezvoltat magazinul tău. Dacă ai un magazin on-line, te integrezi ușor în 3 pași.