Product Update easySales Iunie 2023

Cele mai bune idei pentru campania ta de 1 Iunie

Numărătoarea inversă până la 1 Iunie, Ziua Copilului, a început! Pentru că este zi liberă legală în România, 1 Iunie este prilejul perfect pentru retaileri să aplice campaniile gândite eficient, care se adresează părinților ce vor să-și surprindă copiii și să sărbătorească împreună.

Cu toate acestea, mulți părinți nu au nici o idee despre ce ar trebui să cumpere, sau pur și simplu nu au timp pentru a merge la cumpărături. De aceea, ziua de 1 Iunie este o oportunitate pentru tine și magazinul tău online să răspunzi nevoilor acestor clienți, să faci totul ușor și accesibil pentru ei – de la idei de cadouri la transport rapid și retururi ușoare.

Provocarea este clară: cum poți avea vânzări, atunci când există deja o concurență acerbă și, mai ales, ne confruntăm cu o inflație crescută? Guvernul României a anunțat măsuri de protecție de la 1 iulie,  dar inflația generată de pandemie și de războiul din Ucraina,  continuă să crească, ceea ce duce la scăderea puterii de cumpărare.

În astfel de momente, rolul retailerilor este să ia în considerare, mai mult decât oricând, consumatorii și să ofere modalități de stimulare a cumpărăturilor.

În acest sens, iată câteva idei pe care le poți implementa pentru a-ți optimiza campania de 1 Iunie.

Pregătește-ți site-ul pentru trafic crescut și testează-i viteza

Site-ul trebuie să aibă scalabilitate și stabilitate, pentru a face față unui trafic crescut. Este mai ușor ca oricând să cumperi un produs online, dar calitatea și funcționalitatea website-ului tău sunt esențiale, ca experiența de shopping, să fie una pozitivă. De asemenea, optimizarea SEO și varianta mobile-friendly a magazinului tău online sunt caracteristici importante pentru clienții online.

Alege produsele pentru campanie

Determină care sunt produsele care se vor vinde mai bine în preajma Zilei Copilului. Concepe pachete specifice acestei perioade pe care publicul tău țintă, în special părinții și le doresc. Nu trece cu vederea modul în care vei afișa aceste articole sezoniere pe site-ul tău. Poți avea o categorie specifică zilei de 1 Iunie în navigarea pe site. Dacă produsele cadou specifice acestei perioade sunt organizate într-un singur loc, experiența de shopping a clientului tău va fi una mai ușoară.

Stabilește care sunt produsele vedetă și ce accesorii propui în plus.

Creează un ghid de cadouri pentru a ajuta clienții să aleagă produsul potrivit

Un ghid de cadouri combinat cu un e-mail bine redactat ajută la încrederea de cumpărare a clientului. În acest fel, clienții pot cumpăra cadouri pentru cei dragi și pot descoperi produse noi, pe care nu le-au mai văzut până acum.  Pentru a realiza un ghid online, creează o nouă categorie de produse: CADOUri 1 IUNIE, apoi adaugă produsele selectate. Poți crea categorii pentru “Cadouri pentru copii”, “Cadouri la doar 50 de lei” și așa mai departe. Totodată, ai un prilej de a realiza un ghid de cumpărare mai detaliat pe site-ul tău, unul care să ajute clienții să compare articole și să le aleagă pe cele care sunt potrivite pentru ei. Dacă vinzi produse care pot fi combinate, poți adăuga linkuri – cu fotografii și descriere – la produsele care merg asociate. Spre exemplu, un cort poate fi însoțit de jucării pentru outdoor.

Oferă coduri de reduceri

Există o competiție acerbă între comercianții online, dar discount-urile și promoțiile sunt mereu atrăgătoare. Prin urmare, de ce să nu te diferențiezi cu oferte avantajoase pentru clienți? Consumatorii se așteaptă să le oferi prilejuri noi de a cumpăra. Poți seta ușor coduri de reduceri pe site-ul tău, pentru anumite perioade și cu valori diferite. O altă idee pe care o poți aplica este să trimiți email-uri cu reducere specială persoanelor care au cumpărat deja de pe site-ul tău, retargetând lead-urile din ultimele 6 luni. Un cod de reducere cu textul – mulțumesc- este o opțiune plăcută pentru a încuraja clienții să cumpere iarăși de pe site-ul tău.

Personalizează recomandările și oferă clienților tăi o experiență unică

Datele arată că personalizarea recomandărilor duce la creșterea veniturilor. Realizarea recomandărilor de produse pe baza datelor demografice și a geolocalizării duce la o creștere semnificativă a ratei de conversie și la o scăderea a ratei de renunțare la coșul de cumpărături. De asemenea, poți utiliza statistici din istoricul de navigare, anterior pentru a afișa conținut relevant pentru clienți pe baza articolelor achiziționate anterior.

Asigură-te că stocul tău este bine aprovizionat

Pentru a eficientiza procesul de achiziție și a evita clienții frustrați consultă-te din timp cu furnizorii și asigură-te că ești aprovizionat corespunzător, în special pentru articolele recomandate în perioada respectivă. Folosește platforma easy-sales.com pentru a sincroniza stocurile de pe toate marketplace-urile unde ești prezent și de pe toate magazinele tale online.

Nu uita de Social Media

Conectează-ți magazinul online la conturile tale de social media. Sincronizează automat produsele de pe site-ul tău cu Facebook și Instagram, unde poți crea reclame plătite care targetează clienții potriviți. Poți începe și o campanie de flash sales pe TikTok, de exemplu.

Și, o recomandare care rămâne valabilă în toate circumstanțele, indiferent de perioadă – investește în customer support de calitate. Pentru un magazin online, retenția este primordială, iar în condițiile unei inflații crescute, clienții fideli brand-ului tău sunt o „gură de oxigen”. Iar un costumer support de calitate te ajută în acest sens.

Vrei să testezi noi canale de vânzare și să procesezi comenzile de 10 ori mai repede?

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a vinde eficient și simplificat pe marketplace-uri și pentru a gestiona automat activitatea în eCommerce, noi cei din echipa easySales suntem la un click distanță.

Crează un cont gratuit în platforma easy-Sales.com și lucrează automatizat, Beneficiile tale:

Folosești timpul în cel mai productiv mod posibil cu easySales!