Product Update easySales Iunie 2023

Ce sunt notificările prin SMS ?

Rata de deschidere a unui SMS este de 98%, potrivit mobilemarketingwatch.com. Comparați asta cu orice alte canale de marketing! Cum toată lumea își petrece tot mai mult timp pe telefonul mobil în zilele noastre, de aceea este sigur să spunem că mesajele SMS sunt cele mai văzute și citite.

Concurența în eCommerce este tot mai acerbă, iar pentru a rămâne relevant pe piață trebuie să valorifici fiecare oportunitate, inclusiv instrumentele de marketing. Ca și telefonul mobil, în eCommerce, notificarea prin SMS este deja nelipsită pentru un cumpărător online. SMS-urile sunt utilizate cu o mulțime de scopuri, dar sunt eficiente și în scopuri de marketing. Mai mult decât atât, statisticile le găsesc perfecte pentru reclamele în formă scurtă.

De aceea, dacă nu ai realizat deja intergrarea notificărilor prin SMS pe site-ul tău de eCommerce, acum este momentul.

Care sunt avantajele folosirii SMS-urilor pentru notificarea clienților ?

Notificările prin SMS oferă o experiență de shopping mai bună clienților tăi. Cu cât serviciul oferit de tine este mai transparent și mai rapid, cu atât experiența de shopping a clienților tăi va fi mai bună. Utilizarea SMS-urilor pentru a trimite clienților actualizări în timp real cu privire la tranzacție și statusul comenzii lor este o modalitate excelentă de a îmbunătăți procesul de vânzare.

SMS-ul are rată mai mare de deschidere. Cum am spus și mai sus, SMS-urile au o rată de deschidere de peste 98% – procentul este mai mare decât al celorlalte modalități de comunicare, prin urmare este o modalitate sigură și eficientă, pentru livrarea informației tale.

Notificarea prin SMS este, de asemenea, una dintre cele mai accesibile canale de marketing disponibile la ora actuală. Similar cu SEO și e-mail marketingul, odată ce ai configurat automatizări comune, cum sunt mesajele bun venit, alerte de coș abandonat sau de comenzi nefinalizate, acestea pot rula  sufficient timp cât să poți analiza corect tot ce trebuie optimizat.

În contextul actual al evoluției eCommerce-ului, fidelizarea clienților tăi trebuie să fie prioritară. Construirea unei relații cu publicul trebuie să fie obiectivul tău, iar punctul de plecare îl reprezintă conversația. SMS-ul este unul dintre instrumente de marketing care îți permite comunicarea 1:1 și acolo unde se așteaptă deja – pe telefonul mobil.

Utilizarea notificării prin SMS a devenit esențială pentru un business în eCommerce, pentru că și beneficiile sunt pe măsură: creșterea veniturilor, implicarea brandului, fidelizarea clienților, îmbunătățirea serviciilor pentru clienți și a experienței lor și, binînțeles, conversația.

Trimiterea notificărilor SMS prin easySales

Pe lângă serviciile de integrare cu marketplace-uri populare pe care vrei să vinzi, cu softuri de facturi și curieri pentru a te ajuta să gestionezi procesele repetitive, easySales te ajută și să programezi automat SMS-uri către clienți.

Iată care sunt avantajele trimiterii de notificări SMS prin easySales:

SMS automat – poți trimite automat SMS-uri la diferite evenimente: comandă nouă, generare AWB, etc. Clienții pot monitoriza coletele mai ușor, ceea ce duce la o rată de retur mai mică;

Comunicare rapidă și discretă – clienții tăi acordă mai repede atenție unui SMS, astfel 98% din mesajele transmise sunt deschise și citite în 3 minute de la expediere.

Costuri eficiente – Dacă ești client easySales beneficiezi de tarife preferențiale, negociate pentru toți utilizatorii platformei;

Mesaj personalizat – ai acces la variabile predefinite pentru a trimite un SMS personalizat: Nume, Adresă, AWB, Nr. comandă, Valoare, etc.

Brand awareness – trimiți mesajele de pe un număr scurt, personalizat cu numele de brand, astfel încât clienții tăi să se familiarizeze cu brandul.

Funcția notificări SMS este un serviciu integrat direct în platforma easySales. Bineînțeles, alături și de alte automatizări esențiale pentru afacerea ta online. Înregistrează-te acum și beneficiază de 14 zile gratuite, pentru a testa soluția noastră.