Product Update easySales Iunie 2023

Ce skill-uri trebuie să ai pentru a reuși în eCommerce?

Antreprenorii trebuie să-și reinventeze afacerile în lumea dinamică a comerțului electronic și, mai nou, a Inteligenței Artificiale. Iată un articol despre ce skill-uri și abilități trebuie să ai pentru a reuși în eCommerce.

Am observat că mulți oameni renunță să învețe lucruri noi din motive mai degrabă emoționale decât raționale. Intelectual suntem capabili să învățăm cam orice pe parcursul vieții. Motivul pentru care unii oameni se opresc din învățat este că nu le place să creadă despre ei că nu se descurcă așa cum ar trebui. Prin urmare oamenii evită să se pună în situații neplăcute și frustrante și renunță la a se antrena să dezvolte skill-uri noi.

Cum să înveți un nou skill

Mulți comercianți încep afaceri de familie și nu au posibilitatea să își dezvolte de la început o echipă pentru multitudinea de task-uri. Astfel, ca și antreprenori sunt scoși din zona de confort și sunt nevoiți să învețe noi platforme pentru a munci mai ușor (CRM-uri, integratoare de marketplace-uri, platforme eCommerce, etc), sau să își dezvolte noi skill-uri, aferente mai multor roluri.

1. Sparge-l în task-uri mai mici

Cum se mănâncă un elefant roz uriaș? În bucățele mai mici.

Ceea ce consideri ca fiind un skill complex este de fapt un conglomerat din mai multe skill-uri mărunte. Descompune un skill frustrant de complex așa cum ai face-o cu un joc și observă care sunt părțile de bază.

De exemplu, în e-mail marketing, la început trebuie să înveți cum să creezi liste și cum să le reactualizezi, apoi cum să faci segmentări și abia apoi să faci un template de newsletter și să îl trimiți în campanii targetate. Pasul următor fiind secvențe automate de e-mail-uri, într-o campanie mai extinsă.

2. Antrenează-te! Este ok să greșești 🙂

Poate începi cu a viziona video-uri educative, apoi începi să iei notițe, sau începi cu un curs online despre skill-ul pe care vrei să îl aprofundezi. Ideea este să nu te ascunzi în spatele teoriei! Nu procrastina. Ai nevoie să te antrenezi, să încerci și să greșești ca mai apoi să știi cum să corectezi ceea ce nu este ok. Este cel mai bun proces de învățare.

3. Desființează scuzele

Cu toții avem anumite scuze care ne împiedică să ne concentrăm și să facem un progres real. Poate este o ieșire cu prietenii, sau alte task-uri care să te îndepărteze de obiectivul tău – fă-ți un sistem prin care să elimini aceste scuze măcar pentru câteva minute.

4. Exersează cel puțin 12 de ore pe săptămână

Iată câtecva resurse care te pot ajuta să depășești anxietatea de a crește un skill nou.

TEDx talk – The first 20 hours — how to learn anything | Josh Kaufman | TEDxCSU

Obiceiul de 30 de secunde

Regula celor 5 ore

Carte: Cum învățăm

Pornim de la la ideea că ești familiarizat cu elementele de bază ale eCommerce-ului – cum îți lansezi un magazin online, cum gestionezi un proiect, cum îți dezvolți baza de clienți și, de asemenea, modul în care funcționează tehnologia în acest domeniu.

learn by doing

Skill-uri sau abilități necesare în eCommerce

Configurarea unui magazin de comerț online sau vânzarea pe multiple marketplace-uri, sau creare de feed-uri pentru comparatoarele de prețuri, nu sunt aspecte simple la prima vedere.

Este important să înțelegi utilitatea noilor tehnologii și să o valorifici. De ce? Pentru că îți oferă o alternativă – automatizarea sarcinilor, care altfel ți-ar lua timp prețios, te ajută să iei decizii mai bune, să crești satisfacția clienților și conversiile vânzărilor.
Gestionarea stocurilor, peste toate canalele este o acțiune care poate necesită un timp și efort suplimentar, poate fie optimizată cu ajutorul platformelor de integrare marketplace-uri care poate analiza modelele de vânzări, nivelurile de stoc și tendințele pieței pentru a optimiza gestionarea lor, reducând problemele de stocare excesivă și insuficientă.

Este o abilitate să înveți să folosești diferite platforme și aplicații care să te ajute să salvezitimp și să îți menți o echipă restrânsă.

Revenim la skill-uri. Care sunt principalele skill-uri pe care trebuie să le ai pentru a reuși în eCommerce-ul de astăzi, în care tehnologia își face simțită prezența tot mai mult?

Analiza datelor

Este una dintre cele mai importante skill-uri pe care le poți avea în eCommerce. Nu este vorba doar despre aflarea datelor, ci și despre înțelegerea și utilizarea lor pentru a identifica tendințele și modelele, pentru a analiza și înțelege comportamentul clienților: înțelegi ce-și doresc clienții tăi, studiezi obiceiurile lor de cumpărare în timp, identifici tipuri de produse care se vând cel mai bine în diferite anotimpuri, locații sau categorii, examinezi performanța concurenților din Social Media.

Marketingul digital

Marketingul digital este o abilitate cheie pentru orice afacere de comerț electronic. Trebuie să fii capabil să dezvoltați o strategie de marketing și să o execuți eficient, altfel nu vei putea atrage atenția potrivită pentru produsele tale. Asta presupune să folosești tehnici SEO (optimizare pentru motoarele de căutare) și SEM (marketing pentru motoarele de căutare) pentru a genera trafic către magazinul tău prin motoarele de căutare. De asemenea, implică crearea de conținut care rezonează cu clienții pentru a crește ratele de conversie.

Dezvoltare web

Ca și marketingul digital, dezvoltarea web este un serviciu care poate fi externalizat, dar este important să înțelegi principiile după care funcționează. Este esențial să ai un website ușor de utilizat, optimizat pentru mobil, care să le permită clienților să găsească cu ușurință ceea ce caută și să cumpere produse fără nicio bătaie de cap. Totodată, trebuie să țină pasul cu cele mai recente tehnologii de dezvoltare web, astfel încât să poți integra funcții noi în design-ul lor, fără prea multe probleme.

Comunicarea

Întâlnești și lucrezi cu o mulțime de oameni diferiți, așa că este important să știi cum să transmiți mesajul în mod clar și eficient. Tot despre comunicare este vorba și în cazul Customer Care. Este important să înțelegi nevoile clienților tăi și să le răspunzi așteptărilor, chiar dacă asta înseamnă să-i ajuți să găsească ceea ce caută sau să remediezi o problemă pe care o întâmpină cu o comandă.

Orientarea către detalii este un skill esențial în eCommerce, ca în orice domeniu, de altfel. Produsele, imaginea, mesajul, identitatea vizuală, toate acestea trebuie să fie analizate atât în detaliu cât și în ansamblu.

Skill-uri organizatorice

Acesta este un alt aspect al comerțului electronic care îl diferențiază de alte domenii – trebuie să fii capabil să organizezi totul, de la gestionarea stocurilor până la programele de expediere, pentru ca totul să funcționeze fără probleme. Aici te ajută informațiile despre managementul unui proiect.

Adaptabilitatea

eCommerce-ul este în continuă evoluție, iar companiile trebuie să se adapteze pentru a ajunge sau pentru a rămâne în fața concurenței. Să fii deschis la schimbare și să înveți noi termene, procese, este esențial pentru a putea ține pasul cu cele mai recente tendințe și tehnologii.

Fii curios și perseverent!

În concluzie, eCommerce-ul necesită un set divers de abilități, inclusiv marketing digital, analiza datelor, design web, serviciu pentru clienți, managementul stocurilor, procesarea plăților, managementul lanțului de aprovizionare, fotografia de produs, managementul timpului și adaptabilitate, care te pot ajuta să reușești acest domeniu, extrem de competitiv. Poate părea puțin complicat la început, dar nu-ți fă griji, sunt o mulțime de resurse pe care le poți accesa pentru a înțelege mai bine industria.

Și nu uita, poți apela oricând la echipa easySales! Îți oferim automatizare în vânzare pe marketplace-uri și human touch prin echipa de suport care te va ajuta să îți dezvolți noi skill-uri tehnice:

listarea rapidă a produselor în oferte sau anuțuri pe diferite marketplace-uri, sincronizarea stocurilor în timp real, generarea de feed-uri, gestionarea centralizată a comenzilor, analiza dinamică a prețurilor și rapoarte analitice privind vânzările

Profită de cele 14 zile gratuite pentru a testa platforma easySales, fără să inserezi date de card.

Testeaza easySales