Product Update easySales Iunie 2023

Ce se vinde cel mai bine online: aspecte de care sa tii cont

Cuprins: Ce se vinde cel mai bine online: aspecte de care sa tii cont
1. Cum vinzi cel mai bine: prin magazin online sau marketplace?
Avantajele unui magazin online
Avantajele vânzării prin marketplace
2. Cum afli ce se vinde cel mai bine online?
Verifică volumul de căutări pe Google
Fii la curent cu informațiile apărute în presă
Citește recenziile scrise de cumpărători
Analizează discuțiile pe forumuri de nișă
Realizează studii de piață
3. Tipuri de produse pe care le poți vinde online
Produse de strictă necesitate
Produse de lux
4. De ce să vinzi online produse de nișă?
Ce înseamnă produse de nișă
Avantajele comercializării produselor de nișă
5. Concluzie

Piața ideilor de afaceri online este în continuă creștere, așa că s-ar putea să te tenteze și pe tine să-ți deschizi un magazin online, cu gândul că vei face un profit substanțial și că afacerea ta va fi de succes.

Deși magazinele online sunt mai populare ca oricând, iar numeroși antreprenori sau antreprenori în devenire își lansează afaceri online, asta nu înseamnă că toate sunt de succes. Altfel spus, nu toate afacerile online din 2021 sunt musai profitabile.

Dacă îți lansezi un magazin online, fără să ai o strategie de vânzări și de marketing bine pusă la punct, există riscul ca afacerea ta să nu meargă așa cum ți-ai fi dorit.

Sunt mai multe aspecte de care trebuie să ții cont pentru a vinde bine. Unul dintre cele mai importante se referă la categoria sau categoriile de produse pe care vrei să le comercializezi. 

Noi venim în sprijinul tău cu o serie de ponturi care te vor ajuta să afli ce se vinde cel mai bine online.

Cum vinzi cel mai bine: prin magazin online sau marketplace?

Avantajele unui magazin online

Dacă până acum afacerea ta a avut doar componentă offline, poate că a venit momentul s-o lansezi și în mediul online. 

Iată care sunt cele mai importante avantaje ale unui magazin online:

  • extinderea publicului-țintă, datorită faptului că poți ajunge la un număr mai mare de clienți care n-ar fi avut, în mod normal, acces la produsele pe care le comercializezi offline (sunt din altă localitate/altă țară, nu au aflat până acum despre businessul tău etc.);
  • crearea unei imagini de brand mai puternice, cu ajutorul contentului de pe blogul magazinului, de pildă;
  • gestionarea mai ușoară a comenzilor primite – dacă până acum ai vândut doar pe pagina de Facebook, iar numărul comenzilor a crescut considerabil în ultima perioadă, cu siguranță înțelegi la ce ne referim;
  • costurile reduse, în comparație cu cele presupuse de un magazin offline.

Avantajele vânzării prin marketplace

Succesul unui business online depinde, printre altele, de gradul său de vizibilitate. Pentru a-ți maximiza șansele de vânzare, este foarte important ca produsele să fie prezente… peste tot.

easySales îți oferă opțiunea de a lista produsele pe o mulțime de platforme populare, printre care eMAG, elefant, OKazii. Cum aceste platforme au deja un public loial, șansele tale de a vinde sunt semnificativ mai mari. 

În plus, marketplace-urile au și o poziție bună pe Google, iar cum traficul este un factor important când vine vorba despre vânzări, lucrurile sunt în favoarea celor care listează produsele pe diferite marketplace-uri.

easySales îți pune la dispoziție și alte soluții smart și eficiente, precum:

  • actualizarea prețurilor în funcție de prețurile competiției – și nici nu trebuie să stai cu grija pierderii profitului, căci poți stabili limita inferioară și limita superioară pentru prețul fiecărui produs;
  • generarea automată a facturilor și AWB-urilor, deoarece easySales are aceste funcții integrate;

Ca să te bucuri de toate aceste beneficii, tot ce trebuie să faci este să alegi unul dintre abonamentele easySales. Nu uita că poți testa platforma în mod gratuit, pentru a te familiariza cu ea și pentru a înțelege cum funcționează. Fii fără grijă: totul e supersimplu, nu trebuie să ai cunoștințe tehnice avansate ca să te prinzi cum stă treaba. 

În plus, specialiștii easySales îți stau la dispoziție cu informațiile și recomandările de care ai nevoie. Accesează pagina de contact, scrie-ne mesajul tău, iar noi vom reveni cu un răspuns în cel mult 24 de ore.

Până una-alta, te informăm că am pregătit și un manual de utilizare easySales. S-ar putea să găsești chiar aici informația de care ai nevoie.

După cum poți vedea, listarea produselor pe marketplace-uri, cu ajutorul easySales, îți oferă o mulțime de avantaje de care merită să te bucuri, chit că ai deja un magazin online sau dacă afacerea ta a existat până acum doar în mediul offline.

Cum afli ce se vinde cel mai bine online?

Cum poți să ai cea mai profitabilă afacere? Ce poți să vinzi online? Cum afli care sunt cele mai vândute produse online și cele mai bune idei de afaceri? Făcând un research riguros, ca la carte. Cu alte cuvinte:

Verifică volumul de căutări pe Google

Trendurile de pe Google sunt un prim indiciu după care te-ai putea ghida atunci când cauți idei de business profitabile. Volumele de căutări îți arată care sunt produsele sau categoriile de produse de care sunt interesați cumpărătorii. De asemenea, volumul de căutări oferă detalii relevante despre pasiunile, problemele și nevoile lor. Valorifică toate aceste informații când îți faci o listă cu idei de afaceri mici și profitabile. 

Cu cât un anumit volum de căutări este mai mare, cu atât șansele ca utilizatorii să devină interesați și să achiziționeze produsul sau produsele care răspund nevoilor lor sunt mai mari.

Fii la curent cu informațiile apărute în presă

Un bun exemplu în acest sens este să analizezi statisticile de vânzări apărute după campanii mari, precum este cea de Black Friday. Sunt multe publicații (generalise sau economice) care prezintă statistici referitoare la produsele sau categoriile de produse cele mai cumpărate. Le poți lua și tu în considerare când construiești planul de vânzări.

Citește recenziile scrise de cumpărători

Recenziile clienților pot fi o adevărată comoară când cauți idei de afaceri profitabile. Acestea pot indica mulțumirile cumpărătorilor, pe de-o parte, și nevoile și nemulțumirile lor, pe de altă parte. 

Atât nevoile, cât și nemulțumirile pot reprezenta o bază solidă pentru businessul tău. Te întrebi cum poate o nouă afacere online să rezolve problemele și nevoile pieței? Oferindu-i produse care răspund perfect acestor nevoi.

Analizează discuțiile pe forumuri de nișă

Știi deja care sunt nișele la care te pricepi, pe care le cunoști foarte bine și în care ai putea aduce plusvaloare prin produsele tale. Acum este momentul să cercetezi forumurile, să analizezi discuțiile utilizatorilor, să vezi de ce au nevoie și ce și-ar dori aceștia. 

Ia notițe ori de câte ori descoperi vreo idee interesantă – poate că nu o vei putea transforma neapărat într-un produs, însă o vei putea valorifica, la un moment dat, și îți va prinde mai mult decât bine.

Realizează studii de piață

Efectuarea unui studiu de piață te ajută să înțelegi care sunt nevoile și dorințele de achiziție ale oamenilor, puterea lor de cumpărare, disponibilitatea de a plăti o anumită sumă pentru un anumit produs. 

Astfel, un studiu de piață îți oferă o imagine de ansamblu asupra potențialior tăi clienți și, foarte important, îți demonstrează dacă aceștia ar fi sau nu interesați de produsul sau de categoria de produse pe care urmează s-o lansezi. 

Tipuri de produse pe care le poți vinde online

Produse de strictă necesitate

Produsele de strictă necesitate au o cerere mare, pentru că… oricine are nevoie de ele. În rândul acestora intră produsele necesare în gospodării (așa cum sunt electrocasnicele: frigiderele, aspiratoarele etc.) 

Practic, produsele de strictă necesitate ne simplifică sarcinile de zi cu zi (așa cum este pregătirea mâncării) și ne ajută să ne desfășurăm viața în condiții normale (de pildă, un boiler electric ne oferă acces la apă caldă). 

Produse de lux

În timp ce produsele de strictă necesitate acoperă nevoi, produsele de lux răspund la anumite dorințe și evidențiază apartenența consumatorului la o anumită clasă socială. Produsele premium se remarcă prin calitatea superioară – atât în ceea ce privește materialele folosite, cât și în ceea ce privește rezistența în timp, designul etc. 

De ce să vinzi online produse de nișă?

Ce înseamnă produse de nișă

Nișa definește o categorie de consumatori care au interese, preferințe, pasiuni comune. Astfel, produsele de nișă răspund, concret, anumitor nevoi sau pasiuni. De pildă, articolele vestimentare sportive din materiale sustenabile sunt potrivite pentru persoanele care fac mișcare și, totodată, sunt interesate de impactul pe care îl au achizițiile asupra mediului înconjurător. 

Mai mult, produsele alimentare bio se adresează consumatorilor care sunt dispuși să plătească o sumă mai mare pentru a avea pe masă doar preparate naturale și sănătoase, provenite din surse ecologice.

Avantajele comercializării produselor de nișă

  • Clienții, deși mai puțin numeroși decât cei interesați de produsele de strictă necesitate, sunt fideli. Odată ce aceștia cumpără de la tine și sunt mulțumiți de experiența avută, cu siguranță vor reveni, pentru că…
  • Piața produselor de nișă este mai puțin competitivă decât cea a produselor de strictă necesitate. Astfel, consumatorii au mai puține opțiuni la dispoziție, deci sunt mai ușor de fidelizat.
  • Produsele de nișă sunt mai profitabile, atât datorită numărului mare de clienți fideli, cât și datorită disponibilității acestora de a investi sume mai mari în produsele de care sunt interesați. 
  • Produsele de nișă au o vizibilitate mult mai mare decât produsele de larg consum. Brandurile de nișă, fiind mai puține pe piață, se remarcă mai ușor.

Concluzie

Așadar, pentru a descoperi care sunt cele mai vândute produse online și pentru a construi o strategie pentru un business profitabil, este necesar să te documentezi mult și să iei notițe ori de câte ori descoperi o idee pe care ai putea-o valorifica în viitoarea ta afacere. Mult succes!

(Și, după ce lansezi businessul, nu uita să listezi produsele pe cele mai populare marketplace-uri. easySales e doar la un click distanță!)