Product Update easySales Iunie 2023

Automatizarea și noile tendințe din eCommerce

“The future is now.” Cu siguranță ai întâlnit această frază în multe articole sau postări legate de evoluția tehnologiei și influențele acesteia în eCommerce. Și, într-adevăr, accelerarea progresului tehnologic, generată și de pandemia Covid 19, creșterea afacerilor din eCommerce și diversificarea lor confirmă faptul că viitorul este deja aici.

Tehnologia conduce lumea, iar afacerile sunt nevoite să adopte schimbările pentru a rămâne competitive. Tendințele tehnologiei din eCommerce au un impact semnificativ asupra cumpărăturilor online.

Cel mai important aspect legat de automatizarea comerțului electronic este timpul valorificat în urma implemantării tehnologiei. De altfel, pe măsură ce o afacere se scalează, cerințele, complexitatea și repetiția cresc, sistemele care obișnuiau să funcționeze devin ineficiente, iar în acest sens soluția salvatoare devine automatizarea. Automatizarea eCommerce-ului funcționează cel mai bine atunci când este adoptată de roluri și departamente interconectate din cadrul unei companii.

Automatizarea marketingului în afacerea ta eCommerce poate o fi o soluție eficientă pentru a ține pasul cu competitorii tăi. Iată, mai jos, câteva variante:

Automatizează mesajele pentru abonați

Un e-mail care să conțină un mesaj de bun venit și o promoție specială reprezintă ocazia perfectă să faci o primă impresie bună unui utilizator nou. Prin automatizare, poți acumula în mod activ abonați, iar optimizarea listei de abonați de e-mail este esențială în această operațiune.

De asemenea, când utilizatorii adaugă produse în coșul lor online, dar părăsesc site-ul înainte de a finaliza achiziția, atunci e-mailul pentru recuperarea coșului – care, în genere, conține un stimulent irezistibil pentru clienți – poate schimba evoluția procesului și duce la finalizarea cumpărăturilor.

Automatizarea eCommerce bazată pe conținut, upselling și cross-selling. Atunci când mesajele se bazează pe istoricul achizițiilor consumatorilor și adaugi detalii însoțite de sfaturi utile, instrucțiuni și recomandări pentru servicii suplimentare, vorbim de mesaje automate orientate spre conținut. Menționăm upselling și cross-sellingpentru că poți sugera direct servicii suplimentare sau poți transmite sfaturi consumatorilor care cumpără anumite produse. Automatizarea marketingului, livrarea de campanii de marketing personalizate te ajută la diminuarea volumului de muncă și la creșterea ratei de conversie.

Tendințele din eCommerce ne arată clar că vor exista multe oportunități și în acest an care îți vor permite să te diferențiezi de concurență, astfel încât la sfârșitul unui an turbulent să te poți bucura și de succes.

Comunică personalizat prin AI și chatboți

Chatboții și instrumentele de inteligență artificială (AI) sunt tot mai folosite de companiile din eCommerce. O strategie orientată către client și valorificarea maximă a tehnologiei în procesul de vânzare nu-ți poate aduce decât rezultate bune.

Potrivit unui raport Juniper Research, citat în businesswire.com, cheltuielile totale pentru aplicațiile de mesagerie chatbot din China vor depăși 21 de miliarde de dolari până în 2026, aplicații precum WeChat oferind un cadru definitiv pentru chatboții dedicați retailerilor. Ceea ce va influența tendința furnizorilor de chatboți din afara Chinei să imite acest cadru pentru a adopta, în continuare, chatbot-ul prin oferirea de servicii, inclusiv variante de plată și social media. De asemenea, componenta AI poate juca un rol esențial în gestionarea stocurilor. Managerii de depozit caută constant soluții care să anticipeze nivelurile stocurilor, să gestioneze reaprovizionarea. Analiza predictivă care utilizează modelarea predictivă, volumele mari de date și extrage datele pentru analiza tendințelor vine ca o soluție eficientă.

Utilizează AR (realitate augmentată) pentru vizualizarea produselor

Implementarea acestei tehnologii permite cumpărătorilor să vizualizeze live articolul pe care doresc să-l cumpere, ceea ce îi ajută să ia o decizie finală și micșorează riscul abandonării coșului.  Fie că vorbim de opere de artă, mobile sau articole de îmbrăcăminte, companiile din eCommerce ar trebui să adauge în mod activ AR acolo unde este cazul, pentru a încuraja clienții să “încerce” practic un produs.

Folosește căutarea vocală

Siri, Amazon Alexa, căutarea vocală Google sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute exemple de asistenți virtuali care ajută clienții în căutarea lor online. Cu timpul, căutarea vocală va fi unul dintre factorii semnificativi de inovare pentru comerțul electronic. Potrivit Google, mai mult de 20% din interogările dispozitivelor mobile se bazează pe voce. De aceea, este indicat să te asiguri că site-ul tău este optimizat pentru căutarea vocală mobilă, prioritizând tipul de informații pe care oamenii le solicită, cum ar fi site-ul web și adresa fizică, numărul de contact și programul de lucru și multe altele.

Optimizează magazinul online pentru mobil

Utilizarea dispozitivelor mobile este o tendință care a crescut semnificativ în fiecare an. Potrivit Statista, ponderea vânzărilor de comerț electronic mobil în totalul vânzărilor eCommerce a crescut de la 52,4% în 2016 la 72,9% în 2021. Numărul utilizatorilor de smartphone-uri este în creștere, iar rolul acestora în traficul de comerț electronic este esențial. Desktopul este încă metoda principală pentru cumpărăturile de comerț electronic, dar tendințele arată că acest lucru se va schimba, mobilul câștigă tot mai mult teren în eCommerce.

În 2022, mulți retaileri online vor continua să aleagă o strategie de vânzări omnichannel prin intermediul marketplace-urilor. Numărul marketplace-urilor este în creștere, iar aceștia încearcă să fie vizibili publicului țintă pe cât mai multe canale. Sectorul comerțului electronic este în continua transformare. La fel trebuie să fii și tu, mereu atent la tendințe, pentru a prinde valul.

easySales este un pioner în automatizarea eCommerce. Îți putem sprijini afacerea prin integrări rapide cu multiple marketplace-uri pentru a reduce semnificativ timpul necesar de listare a produselor tale.

Înregistrează-te și testează acum gratuit aplicația easySales timp de 14 zile și te vei convinge!