Product Update easySales Iunie 2023

6 Metode prin care poti creste traficul într-un magazin online

Este evident că eCommerce-ul este în trend și tot mai mulți consumatori fac cumpărături online, context în care retailerii trebuie să muncească tot mai mult pentru a se remarca și a se diferenția pe piață.

Mai mult trafic pe site-ul tău înseamnă mai mulți potențiali clienți, mai mulți clienți înseamnă vânzări mai mari. Spre asta tinde orice antreprenor care activează în eCommerce și nu numai.

Ce trebuie să faci pentru a crește traficul magazinului tău online?

Iată câte etape elementare:

Conținutul

Conținutul de calitate este un element cheie pentru creșterea traficului. Trebuie să-ți analizezi și să-ți înțelegi foarte bine publicul țintă și să creezi conținut în funcție de nevoile și interesele lui. Practic, fiecare tactică pe care o vei implementa pentru a crește traficul site-ului tău depinde de conținut, fie că vorbim de e-mail marketing, social media, newsletter sau blog. Totodată, la stabilirea tipului de conținut pe care vrei să îl generezi, trebuie să ai în vedere, pe lângă preferințele publicului țintă, nișa și concurența ta.

Iar aici, pentru a te organiza mai bine cu diseminarea conținutului tău, în cazul în care folosești mai multe canale de comunicare, ceea ce îți și recomandăm să faci, te poți folosi de un calendar editorial care să acopere și să-ți structureze activitățile de publicare. Va fi mult mai ușor pentru tine să te organizezi eficient, să urmărești statusul acțivităților și progresul lor.

Social media

Traficul din social media rămâne unul dintre cele mai puternice tipuri de trafic pe care le poți obține pentru site-ul tău. Social media nu mai reprezintă doar o platformă care conectează oamenii pentru a socializa, la ora actuală este o platformă de marketing ușor accesibilă și eficientă pentru companii. Poți utiliza social media pentru a comunica cu publicul numeros prezent pe rețele, pentru a prezenta produsele și serviciile pe care le oferi. După cum am menționat și mai sus, conținutul este principalul actor și în social media, și în acest sens ai nevoie de o startegie bine coordonată pentru a targeta  și pentru a ajunge la publicul tău.

Un avantaj important pentru brandurile prezente în social media îl reprezintă reclamele plătite – practci, zona de ads. Ia în considerare promovarea produselor tale  pe Facebook, Instagram, TikTok, pentru a genera și mai mult trafic pe site-ul tău. O strategie cu ads, reclame bine targetate, te va ajuta să-ți atingi obiectivele.

SEO

Optimizarea SEO a site-ului tău este importantă pentru a crește și traficul. SEO te ajută să te clasezi mai sus în rezultatele căutării, astfel încât site-ul tău să fie vizibil pentru o audiență mai mare. De asemenea, nu desconsidera funcționalitatea acestuia. Trebuie să te asiguri că site-ul tău este ușor de navigat, link-urile funcționează corect și ai îndeplinit toate cerințele tehnice ale motoarelor de căutare.  Aici te poți folosi de platformele care analizează site-urile și pot identifica modul și momentul în care pierzi vizitatorii de pe site. Odată ce cunoști problemele, știi clar ce trebuie să îmbunătățești pentru a crește numărul vizualizărilor.

Un alt aspect important este experiența consumatorului pe site-ul tău, care trebuie să fie ușor de utilizat și optimizat pentru mobil. Îmbunătățirea acestor factori ajută la creșterea traficului de comerț electronic și determină utilizatorii să revină.  

E-mail marketing

Importanța unei liste cu adresele de e-mail ale clienților nu trebuie neglijată. Conversația directă și personalizată, posibilă prin intermediul acestul canal, aduce mereu avantaje, inclusiv vizitarea site-ului.

Recomadări și Testimoniale

Potențialii clienți care provin din recomandări se convertesc la o rată cu 30% mai mare decât orice altă metodă de marketing. Dacă nu ai punctat asta deja în strategia ta, acum este momentul să o faci. Testimonialele trebuie să fie vizibile pe prima pagina a site-ului.

Blog

Potrivit Statcounter, Google controlează mai mult de 92% din piața de căutare pe internet. Asta înseamnă că investiția în SEO reprezintă o prioritate, iar în strânsă legătură cu asta este blogul, care permite publicarea conținutului valoros. Și ajungem iar la idea de la începutul articolului – conținutul este actorul principal. Un conținut valoros și complet postat pe blog poate fi ușor diseminat către toate celelalte canale de comunicare pe care le utilizezi.

O altă modalitate de a crește traficul site-ului tău este integrarea lui pe diferite marketplace-uri, care corespund planului și profilului afacerii tale. Iar în acest caz, specialiștii easySales mereu sunt pregătiți să-ți vină în ajutor.