Product Update easySales Iunie 2023

Product updates Octombrie 2023

Ca în fiecare lună, easySales aduce o serie de funcționalități noi și îmbunătățiri la cele existente, cu scopul de a revoluționa modul în care îți gestionezi business-ul online; de la integrări cu platforme de marketplace, la soluții inovatoare pentru gestionarea stocurilor și prețurilor, precum și opțiuni care te ajută să vinzi mai ușor multichannel.

Vrei să ai control deplin asupra afacerii tale? Te invităm să descoperi ce a adus luna Octombrie în universul easySales și cum poți valorifica pe deplin aceste actualizări pentru a-ți accelera succesul online!


#Integrări

Allegro Marketplace

Ești pregătit să vinzi internațional? Acum poți lista cu ușurință produsele tale, poți sincroniza stocurile și prețurile și, nu în ultimul rând, poți procesa rapid comenzile folosind conturile tale de curieri și softul de facturare preferat.

Din easySales, Allegro este la fel de ușor de accesat ca oricare alt marketplace integrat aici și ai șansa de a expune produsele pe care le comercializezi în fața a peste 217 de milioane de vizitatori /lunar. Mai mult de atât, Allegro Marketplace este deschis să vină în ajutorul tău cu tips & tricks, pe care le poți utiliza pentru a deveni un comerciant de succes.

Allegro îți asigură acces la webinarii și cursuri online specializate, care îți vor îmbunătăți abilitățile în domeniul vânzărilor multichannel.

Nu pierde ocazia de a deveni expert în domeniul tău și de a-ți transforma afacerea într-un succes online remarcabil!

Dacă nu ai încă un cont și vrei să vinzi pe Allegro, poți crea aici contul tău de vânzător: Vreau sa vând pe Allegro.
Dacă ai deja un cont pe Allegro, te invităm să descoperi documentația tehnică de care te poți ajuta pentru a conecta contul tău de vânzător în easySales. Documentatie.

Descoperă oportunitățile nelimitate ale vânzărilor online cu Allegro Marketplace!

eMAG FBE

Acum ai posibilitatea să conectezi contul tău Emag FBE și să gestionezi comenzile direct din platforma easySales. În cazul comenzilor FBE, deși AWB-ul este generat de Emag, poți opta să emiți facturi direct prin propriul tău soft de facturare, conectat în easySales.

Avertisment! Integrarea Emag FBE nu reprezintă o replică a integrării EmagRO! Funcționalitățile acestei conexiuni sunt limitate, de exemplu, nu se transferă stocul, AWB-ul etc., așa cum se întâmplă în cazul integrării cu EmagRO. Cu alte cuvinte, această opțiune nu oferă posibilitatea de a conecta două conturi EmagRO în easySales.


Ecolet Curier

Am integrat ecolet în platforma easySales! Acum ai posibilitatea să conectezi contul tău ecolet și să generezi AWB-uri pentru toate canalele tale de vânzare.

Simplifică procesul logistic și optimizează livrările cu ajutorul acestei integrări eficiente!

Înregistrează un cont pe platforma ecolet
Dacă ai deja un cont, consultă documentația disponibilă pentru a-l conecta în easySales! documentație

#Funcționalități

Istoricul acțiunilor din comandă

În secțiunea de editare a comenzilor, vei găsi o zonă în care poți vedea ce acțiuni au fost efectuate pe comandă și de către ce utilizator. Aceasta opțiune îți oferă posibilitatea de a avea control asupra procesării comenzilor tale.


Selector pentru clasa logistică Decathlon

Optimizează-ți experiența pe Decathlon Marketplace prin posibilitatea de a alege clasa logistică pentru ofertele tale. Efectuează acest pas simplu în secțiunea Integrări: Marketplace: Setări Decathlon sau individual, pentru fiecare ofertă, în cazul în care acestea se încadrează într-o altă clasă logistică.

Ai și opțiunea de a face modificări în masă prin intermediul funcției de editare în masă: Editare Câmpuri: Clasa Logistică.


Innoship: Selectarea curierului


Pentru AWB-urile generate cu ajutorul funcției avansate de AWB Innoship, acum ai opțiunea de a selecta curierul preferat pentru fiecare AWB și să ai un management mai eficient al expedierilor.


Emag Bulgaria: TVA pe oferte

Poți configura cota de TVA preferențială pentru fiecare ofertă pe care o trimiți în eMAG BG. Această opțiune devine utilă atunci când comercializezi produse care au cote de TVA diferite față de cotele generale (spre exemplu, produse alimentare, cărți etc.). Prin această metodă, poți stabili cota de TVA distinctă pentru fiecare ofertă în parte și ai posibilitatea de a seta individual, pe fiecare ofertă în parte sau prin metoda de editare în masă.


Import comenzi în easySales

Veste minunată! Așa cum am anunțat în cel mai recent product update, acum poți adăuga comenzi direct în easySales. Am inclus și opțiunea de a importa comenzile prin intermediul unui simplu fișier.

În secțiunea Comenzi, sub meniul Acțiuni, vei găsi butonul magic “Import Comenzi”. Un click și vei fi ghidat către pagina de import, unde poți descărca modelul de fișier pe care trebuie să-l iei în considerare pentru a face importul comenzilor.


Comandă către furnizor: adăugare de produse din comandă

În secțiunea de produse, vei găsi meniul “Acțiuni”, iar dacă apeși butonul corespunzător, vei descoperi opțiunea “Adaugă la comanda furnizor”. Este esențial să menționăm că pentru a utiliza această funcționalitate, trebuie să ai o comandă deschisă creată în zona de Procesare comenzi: Comenzi furnizor. Astfel, ai la îndemână o cale eficientă și intuitivă pentru a gestiona cu ușurință adăugarea de produse la comenzile tale către furnizori.


Sincronizarea informațiilor de clienți de pe Marketplace

Este live sincronizarea datelor clienților între orice marketplace și easySales!

De acum, orice modificare adusă informațiilor despre un client pe platforma Marketplace se reflectă automat în easySales. În plus, dacă faci ajustări în easySales la detaliile unui client, câmpurile se blochează, asigurându-se că schimbările nu afectează datele pe platforma Marketplace. Astfel, gestionarea informațiilor despre clienți devine mai simplă, mai rapidă și mai prietenoasă.


Preluarea facturilor de pe eMAG

Acum poți activa preluarea automată a facturilor în easySales direct de pe Emag Marketplace. Dacă facturarea pentru comenzile primite de pe Emag se efectuează pe platforma Emag, această opțiune îți permite să preiei acele facturi și să le transferi, eventual, în alte sisteme.

Pentru a activa această opțiune, navighează simplu prin easySales: mergi în Integrări, apoi la Marketplace, urmat de Setări Emag Marketplace, Setări adiționale, și selectează “Preluarea facturilor de comandă din Marketplace”. Cu un click pe “Da”, introduce seria corespunzătoare și voila!


Pepita: Variații de produs

Poți trimite oferte cu variații pentru a le grupa într-o familie de produse, inclusiv în funcție de mărime și culoare. Tot ce trebuie să faci este să completezi câmpul ID-ului de variație în ofertele Pepita sau Family ID-ul în magazinul tău virtual/online. Asigură-te că ID-ul de variație este identic pentru ofertele pe care dorești să le grupezi. Nu uita că poți defini ID-uri de variație și în masă, folosind metoda de editare în masă sau prin import de fișiere.

TIPP: Dacă SKU-urile la produsele tale cu variații au aceeași secvență de cifre până la un anumit punct, iar ultimele cifre se schimbă în funcție de variații, poți crea ușor ID-uri de variație în Excel folosind funcția =left(selectarea coloanei cu SKU, numărul de cifre din stânga din SKU). De exemplu: =left(A,6)


Creare factură și AWB în masă direct din zona de Comenzi

Acum poți genera facturi și AWB-uri în masă pentru comenzile selectate direct în zona de comenzi, fără a fi nevoie să creezi un grup de procesare. Selectează comenzile dorite, apasă butonul de acțiuni și alege opțiunea “Creare factură” sau “Generare AWB”.

Este atât de simplu, iar procesul de gestionare a comenzilor se transformă într-o experiență plăcută!

Restricționarea actualizării prețului pentru Altex Marketplace

În secțiunea Integrări : Marketplace : Setări Altex : Trimite prețurile pe marketplace, poți alege între “da” sau “nu”. Cu această opțiune, ai controlul asupra actualizărilor de preț din easySales. Practic, dacă alegi opțiunea “nu”, înseamnă că prețurile nu vor fi suprascrise de easySales pe platforma Altex Marketplace. Când te ajută? Această funcție devine utilă în special atunci când participi activ în campanii Altex și setezi prețuri reduse, direct în platforma lor.

Sperăm că te-au bucurat actualizările easySales și te vei folosi de ele la capacitate maximă!

Până la următorul update de produs, fii cu ochii pe blogul easySales !

Pentru a te acomoda mai rapid cu platforma, te invităm la  webinarul susținut de colega noastră, Eugenia Miulescu, în fiecare vineri, de la orele 15:00.