Product Update easySales Iunie 2023

Parteneriatul cu Fulfill.ro completează soluțiile easySales pentru afacerea ta

Obiectivul nostru, la easySales, este să ajutăm  comercianții să crească vânzările prin listarea dintr-o singură platformă a produselor pe multiple marketplace-uri și să își simplifice activitatea operațională, economisind timp prețios consumat cu sarcini redundante, ce pot fi automatizate și externalizate.

Toate parteneriatele, companiile cu care decidem să colaborăm, sunt alese pentru a ne atinge acest obiectiv.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Baymard, rata medie de abandon a coșului de cumparaturi, în toate industriile, este de 69,89%. Cel mai des întâlnit motiv pentru abandonarea coșului este costul suplimentar prea mare, potrivit aceleiași surse.

Prin urmare, trebuie să te asiguri că procesul prin care clienții își primesc produsul este unul cât mai eficient și nu presupune costuri suplimentare foarte mari pentru tine, care să se reflecte apoi în prețul final al achiziției clientului.

O solutie la problema de eficiență a afacerilor de tip eCommerce este Fulfillment-ul care este un serviciu specializat în logistica acestui domeniu.

Parteneriat cu soluții de fulfillment. Cine este Fulfill.ro?

Fulfill.ro , cel mai recent partener al nostru oferă o soluție logistică integrată de Fulfillment și suport clienți care, acum, poate fi integrată cu easySales.

Înainte de a prezenta detalii despre parteneriatul nostru și cum funcționează, haide să vedem ce este Fulfillment-ul și cum îți poate ajuta afacerea ta în eCommerce.

Ce este fulfillmentul?

Fulfillment-ul este un serviciu care permite magazinelor online să își eficientizeze resursele de lucru prin externalizarea fluxului operațional precum depozitarea, ambalarea și expedierea  produselor sale către clienți.

Acesta poate fi folosit în special de către comercianții mici și mijlocii, deoarece îi ajută să câștige timp, ceea ce implicit duce la dezvoltarea afacerii, dar este folosit în egală  măsură și de către retailerii mari fiind o soluție scalabilă în funcție de numărul de comenzi sau numărul de produse.

În fluxul de lucru al fulfillmentului sunt câteva etape esențiale pentru bunul mers al lucrurilor:

  • Integrarea magazinului tău: fulfill.ro are dezvoltat un API care poate fi integrat cu platforma ta de eCommerce, iar documentația este publică. O dată ce platforma ta a fost integrată se poate trece la următorul pas, adică la recepția produselor în depozit.
  • Recepția mărfurilor: indiferent de cine trimite marfa în depozit, tu sau furnizorii tăi, se asigură recepția mărfurilor într-un termen mediu de 24h. O dată ce produsele tale au fost recepționate și introduse în gestiune, sunt depozitate conform criteriilor alese în funcție de dimeniune și greutate.
  • Preluarea comenzilor și procesarea comenzilor tale: prin intermediul integrării cu magazinul tău online, fulfill.ro preia automat comenzile tale în timp real, iar toate comenzile intrate în sistem până la ora 16:00 se procesează și expediază în aceeași zi. Ambalarea și pregătirea produselor pentru livrare se face conform unei proceduri de lucru stabilite de comun acord pentru ca produsele să ajungă la clienți așa cum îți dorești.
  • Gestiunea și inventarul mărfurilor: pentru a te asigura că ai mereu pe stoc suficiente produse, ai access la informațiile legate de stocuri în timp real. Mai mult de atât, beneficiezi de un inventar gratuit o dată pe an.

Fulfillment-ul are un impact direct asupra satisfacției clienților tăi, eficienței activității și succesului general al afacerii tale. Fiecare pas în procesul tău de Fulfillment este o oportunitate de a optimiza, din momentul în care un client apasă butonul de cumpărare, până când despachetează produsul. Micile întârzieri sau erori pot duce la o experiență neplăcută pentru clienți.

De aceea, este important ca la selectarea strategiei de eFulfillment să iei în considerare factori precum obiectivele comerciale, volumul comenzii, viteza și costul de expediere, locația, integrarea cu platforma de comerț electronic, retururile și serviciul pentru clienți, costul și bugetul, scalabilitatea etc.

Cum te pot ajuta Fulfill.ro și easySales?

Fulfill.ro, soluția logistică integrată pentru e-commerce, lansată în 2013 de către grupul  Mediapost Hit Mail, poate asigura magazinului tău online întregul suport logistic de care are nevoie pentru a se dezvolta, fără stresul și costurile pe care le implică această latură, dacă alegi să le faci intern.

Cum funcționează integrarea?

Fiecare comerciant fulfill.ro care vrea să lucreze cu easySales își crează o cheia de acces, iar aceste date sunt trimise de comerciant către fulfill.ro pentru a activa integrarea.

Apoi revine în contul easySales să își creeze regulile pentru transmiterea de comenzi. Comerciantul poate să facă automat transmiterea de comenzi, prin reguli, sau manual, în mod individual.

Principalul beneficiu al apelării la servicii de fulfillment este că îți ajută magazinul online să treacă mai ușor peste lunile cu încărcare mai mică, fiind un cost operațional care se scalează direct pe volumul de comenzi, îți reduce costurile fixe, precum cel de depozitare.

Practic, fulfill.ro îți asigură un Fulfillment eficient, prin recepționarea comenzilor, depozitarea și inventarierea mărfurilor și produselor. De asemenea, îți oferă acces, în timp real, la evidența stocului, pregătește, ambalează și livrează comenzile în numele magazinului tău. 

Totodată, fulfill.ro oferă acces în interfață pentru plasarea de comenzi manuale, editare sau vizualizare a comenzilor precum și a statusului de comenzi și gestiunea  retururilor. În prezent, fulfill.ro dispune de un spațiu de depozitare al produselor cu o capacitate de 12.000 mp și o putere de gestionare a peste 4.500 de comenzi pe zi.

Dacă ești în căutarea unei soluții integrate, complete, de eCommerce, inclusiv Fulfillment, echipa easySales este la dispoziția ta. Soluția vine cu o integrare rapidă și eficientă, pentru a te ajuta în afacerea ta.

Accesează listarea rapidă a produselor în oferte sau anuțuri pe diferite marketplace-uri, sincronizarea stocurilor în timp real, generarea de feed-uri, gestionarea centralizată a comenzilor, analiza dinamică a prețurilor și rapoarte analitice privind vânzările

Profită de cele 14 zile gratuite pentru a testa platforma easySales, fără să inserezi date de card.

Testeaza easySales