Product Update easySales Iunie 2023

easySales Product Updates v1.2.15

Curier Econt

Integrarea cu Econt este disponibilă acum, pentru utilizatorii beta easySales, utilă în special pentru livrări în Bulgaria sau cross-border.

Pentru crearea unui cont, accesați: Inregistrare Econt

Erori Website

Am introdus o noua sectiune in aplicatie pe care o puteti gasi in Magazin Online -> Erori website.
Aici sunt prezentate mai multe tipuri de erori de comunicare cu Magazinul Online. Acestea sunt impartite in erori de salvare informatii in easySales si erori de trimitere informatii catre Magazinul Online.

Cele mai des intalnite erori la comunicarea cu Magazinul online:

Produs nepreluat

Acest tip de eroare apare atunci cand informatiile despre produs nu sunt suficiente pentru a avea o documentatie de baza. Exemple:

  • Codul SKU nu este completat
  • Codul SKU este duplicat pe mai multe produse
  • Valoarea unei caracteristici a produsului lipseste
  • O categorie a unui produs nu exista in easySales

Comanda nepreluata

Acest tip de eroare apare atunci cand informatiile despre comanda nu contin anumite elemente obligatorii pentru a procesa comanda, cum ar fi produsele, adresa de livrare, adresa de facturare etc. Exemple:

  • Produsele nu sunt atasate la comanda
  • Unul sau mai multe produse din comanda nu are SKU adaugat
  • Numarul de telefon al persoanei care a plasat comanda lipseste
  • Orasul / Judetul lipsesc de la informatiile de facturare / livrare

Actualizari produse / comenzi

Aici sunt afisate toate actualizarile trimise de easySales catre Magazinul online care nu au putut fi operate din mai multe motive:

  • Modulul easySales instalat si configurat este dezactivat la momentul trimiterii actualizarii de produs / comanda
  • Exista mai multe produse cu acelasi cod SKU in Magazinul Online
  • Comanda nu a putut fi anulata deoarece a fost finalizata direct in Magazinul Online
  • Alte erori in Magazinul Online

Actualizarile de produse / comenzi in Magazinul Online pot fi reincercate folosind butoanele afisate in fiecare eroare prezenta in aceasta sectiune sau se pot retrimite toate actualizarile care au esuat.

In momentul in care o actualizare esuata este retrimisa, aceasta dispare din lista, ea fiind readaugata numai in cazul in care actualizarea a esuat.

Taxa TVA Transport

Având în vedere trecerea la noul sistem OSS (One Stop Shop) de la 01 iulie 2021, pentru toate firmele din UE care fac vânzări eCommerce cross-border, există posibilitatea ca în anumite situații cotele de TVA să fie diferite pentru produs și transport.

easySales permite acum setarea de TVA diferențiat între produse și transport, astfel încât pentru vânzări în Ungaria, spre exemplu, se pot vinde acum produsele cu TVA 27%, iar transportul cu TVA 19%.

TVA-ul transportului se preia din magazinul online / marketplace, dar în cazul care această informație lipsește se folosesc valorile implicit setate în easySales:

Zona Integrari – Magazine:

Sau zona Integrari – Marketplace:

Imbunatatiri legate de abonamente

Meniul din partea stanga a fost actualizat pentru a grupa anumite pagini si anume pagina de Tranzactii si pagina de Facturi. Ambele se gasesc acum in Cont -> Abonamente.

In plus, am adaugat optiunea de a alege in avans tipul de abonamentul pentru intervalul de facturare urmator, astfel incat sa poți schimba abonamentul viitor din contul tău. Modifică facil și setează abonamentul viitor care ți se potrivește, fără să mai soliciți suport.

Alegere campuri export comenzi

Pentru exportul de comenzi in format Excel, am adaugat o noua fereastra unde se pot modifica numele coloanelor si se pot adauga / sterge anumite campuri.

Pagina pentru informatii livrare comanda

Pentru utilizatorii ce folosesc secrviciul de notificari, se poate adăuga în template-ul notificării, o informatie de redirecționare către pagina de Tracking AWB creată de easySales.

Astfel, cumparatorii pot urmari mult mai usor statusul de livrare al coletului, indiferent de curierul cu care ai generat AWB-ul.

Informatia se poate adauga din pagina template-ului de notificari, folosind butonul Tracking AWB

Preluare automata greutate colete

In cazul in care greutatea produselor este completat in magazinul online, informatia este preluata acum automat prin ultima versiune de modul easySales.

In momentul generarii unui AWB, greutatea se calculeaza automat si este transmisa mai departe catre curier. De asemenea, pretul estimativ de transport este acum mult mai apropiat de cel real.

Vezi aici toate modificările efectuate: https://easysales.ro/ro/changelogs. Dacă ai întrebări scrie-ne mai jos în comentarii sau contactează suportul easySales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *