Product Update easySales Iunie 2023

Cum să vinzi pe Elefant marketplace?

Vânzarea multi-channel este obiectivul tot mai multor deținători de afaceri online, iar marketplace-urile se dovedesc a fi o soluție eficientă în acest sens. Piața românească de eCommerce este dinamică, fapt dovedit și de apariția și creșterea mai multor marketplace-uri, pe parcursul ultimilor ani.

Cum pentru orice antreprenor care deține un magazin de comerț electronic principala preocupare o reprezintă creșterea vânzărilor și atingerea unui număr cât mai mare de potentiali clienți, marketplace-urile pot fi o opțiune excelentă în acest sens.

Să vinzi mai mult este întodeauna un lucru bun, dar nu oriunde și nu cu orice preț. De aceea, în acest articol vom vorbi despre ce trebuie să faci ca să poți vinde pe unul dintre cele mai cunoscute marketplace-uri din România, Elefant, și care sunt principalele avantaje.

Pe lângă notorietatea de care se bucură Elefant, principalul avantaj al acestei platforme este reprezentat de gama variată de categorii și produse pe care le poți comercializa. De asemenea, comisioanele avantajoase, compatibilitatea API, suportul garantat și comunicarea constantă pe canalele speciale pentru parteneri sunt doar câteva dintre cele mai importante motive pentru care merită să îți vinzi produsele pe Elefant marketplace.

Care sunt principalele etape pe care trebuie să le parcurgi pentru a vinde pe Elefant Marketplace?

elefant-marketplace

1. Înscrierea pe Elefant Marketplace

Acest prim pas îți permite să vizualizezi imediat care sunt beneficiile și condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a colabora cu platforma. Trebuie doar să introduci datele de identificare și să completezi un formular, după care vei fi direcționat către pașii următori, care presupun, printre altele, și crearea unui cont de PayU.

elefant-inregistrare

2. Achiziționarea codurilor EAN

Înainte de listarea produselor, una dintre condițiile necesare ale Elefant.ro este să deții coduri EAN pentru produsele vândute. Pentru a afla mai multe despre codurile EAN, verifică articolul nostru. GS1 este singura organizație non-profit, prin care se poate obține codurile EAN cu licență GS1. Aceste coduri se pot achiziționa de aici.

3. Listarea produselor

Gama produselor este variată și trebuie să fii atent la calitatea pozelor și a descrierilor – este foarte important ca acestea să fie de calitate înaltă. Listarea produselor este intuitivă și se realizează foarte ușor folosind platforma easySales.

Primul pas este să configurezi o sursă de produse în easySales – să conectezi website-ul tău sau să creezi un magazin virtual în platforma easySales. Aceasta este o soluție pentru comercianții care nu au un site. Acest lucru nu este vizibil clientului final.

Următorul pas este să mapezi categoriile tale de produse din easySales.

Informarea se va face prin API din platforma easySales direct în platforma Elefant. User-ul poate modifica/adăuga oricând informații din platforma easySales prin doar câteva clicuri.

4. Primirea comenzilor și livrarea

Platforma Elefant vine și cu o serie de recomandări legate de livrarea și transportul comenzilor, pe lângă varietatea de curieri parteneri. Astfel, coletele trebuie împachetate în ambalaj protector, în funcție de conținutul produselor pe care urmează să le expediezi.

Fiecare colet trebuie să conțină clar: numele expeditorului, numărul de telefon, obligatoriu numele destinatarului, adresa completă a destinatarului (cod poștal, număr casă, nume stradă, oraș) și numărul de telefon.

5. Încasarea banilor

Accesul la încasări se poate realiza oricând și ușor. Ghidul complet depre vânzarea pe marketplace poate fi accesat aici: Elefant Marketplace – Afacerea ta și-a găsit locul!

eCommerce-ul este și rămâne un joc competitiv care îi provoacă chiar și pe cei mai pricepuți antreprenori, dar consensul copleșitor este că dacă începi să înveți cum să vinzi online, Elefant Marketplace poate fi un start bun pentru afacerea ta.

De asemenea, easySales este un integrator al comercianților cu sisteme externe – marketplace, curieri, gestiune, facturare, prin care îți poți automatiza procesele de vânzare astfel încât tu să îți poți maximiza profitul și să economisești timp. Indiferent că ești un posibil client, un viitor partener sau un simplu vizitator care dorește să se informeze despre noutățile eCommerce, nu ezita să ne contactezi!

Degrevează-te de aspectele tehnice ce țin de vânzarea multichannel cu easySales echipa care te ajută să scalezi și să rezolvi problema complexității prezenței pe marketplace-uri populare și a lipsei de integrare între diferitele platforme utilizate de comercianți.