Product Update easySales Iunie 2023

Cum să vinzi online pe Flanco marketplace?

Cine este Flanco?

Unul dintre cei mai dinamici retaileri electro-IT din România, cu 154 de magazine în 110 orase și deținător al unuia din cele mai importante magazine online din țară.

Tot Flanco a “inventat” creditul doar cu buletinul, a fost printre pionierii comerțului online și a contribuit substanțial la fenomenul Black Friday în România.

Potrivit unui raport publicat de ecommercedb.com, pe piața de electronice și media din România, în 2021, flanco.ro se afla pe locul 7, cu peste 10 milioane de dolari. Prin urmare, flanco.ro reprezenta până la 5% din vânzările nete de comerț electronic din această categorie. Magazinele din top trei, publicate de sursa respective, sunt emag.ro, pcgarage.ro și altex.ro.

Este evident că, în acest moment, cifrele arată bine, iar integrarea pe un marketplace ca Flanco poate reprezenta o oportunitate, în special pentru vânzătorii de electronice din România, dar nu numai.

Mulți comercianți online își doresc să intre pe noi piețe pentru a-și crește profiturile. Aceasta este o abordare sănătoasă, care te ajută și să crești popularitatea în rândul consumatorilor online.

Noutatea este că vei putea încărca produsele tale atât în noile categorii: Jucării, Puericultură, Carte, Detergenți, Cosmetice, Sport, Bricolaj, Casă și Grădină, Hrană animale, cât și în cele deja existente.

Flanco au un proces de onboarding rapid în care echipa lor vă ghidează pas cu pas, de la semnarea contractului până la validarea ca furnizor în platformă.

Avantajele de a fi prezent în Flanco Marketplace

  • Livrare prin 2.700 puncte (156 magazine și peste 2.500 de lockere 
  • Trafic de peste 100.000 de consumatori/ zi;
  • Acces la toate serviciile flanco: logistice, financiare, post vânzare; 
  • Acces la o bază de consumatori finali 400.000 clienți activi;
  • Promovare omnichannel prin  toate canalele de comunicare Flanco: Online, TV, OOH, radio, afiliați;
  • Acoperire națională cu prezență în 112 orașe;
  • Opțiunea de a lista produse disponibile la comandă;
  • Gestionarea de către Flanco a interacțiunii cu clientul final (livrarea, facturare Flanco)

Dar, înainte de a te lansa pe un marketplace cu scopul de a obține noi beneficii, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare:

Ce marketplace alegi?

În acest sens, trebuie să știi ce vrei să faci cu produsele tale: vrei să crești vânzările, sau vrei să-ți construiești brand-ul.

Ai destul produse pe stoc?

Nu poți deschide un canal nou, dacă nu ai nimic de vândut. În mod similar, nu poți intra pe un marketplace, dacă nu ai suficiente produse pentru a satisface cererea. De aceea, este esențial să ai suficiente produse în stoc pentru a satisface cererea de pe marketplace, să te asiguri că poți gestiona comenzile și poți evita lipsurile.

Ce informații cunoști despre noul Flanco marketplace?

În cazul nostru, am enumerat mai sus câteva argumente pentru care integrarea pe Flanco.ro ar reprezenta un avantaj pentru tine – mai ales faptul că este unul dintre cele mai bine cotate branduri din România.

Odată ce-ți integrezi produsele pe Flanco.ro, devii un nou seller pe platformă. De aceea, trebuie să te asiguri că această integrare are cea mai bună calitate pentru a avea parte de o creștere rapidă:

  • imaginile produselor trebuie să fie de calitate, atrăgătoare și în conformitate cu instrucțiunile;
  • descrierile trebuie să fie bine definite și foarte clare;
  • titlurile produselor ar trebui să permită o vizibilitate ușoară.
Un parteneriat de viitor

„Alături de investițiile în canalele de vânzare de tip crossborder și magazinele fizice, extinderea gamei de produse prin dropshipping este o altă verticală importantă în jurul căreia Flanco își construiește strategia pe următorii ani. Ne propunem să ne dezvoltăm atât componenta tradițională – gama electro-IT, cât și să ne optimizăm mixul de produse și servicii asociate, astfel încât să le oferim clienților noștri soluții complete. Pe termen scurt, avem în vedere adăugarea de noi categorii, precum: Jucării, Puericultură, Detergenți, Cosmetice, Sport, Bricolaj, Casă și Grădină, Hrană animale,Birotică, Papetărie ,Carte, Anvelope și accesorii Auto . easySales este soluția care generează o punte de legătură rapidă și eficientă între furnizor și Clientul Flanco, eficientizând toate fluxurile din procesul de integrare începând de la listarea automată a produselor, preluare și procesare comenzi respectiv livrare către Clientul final”, spune Radu Bercea, Director Canale Digitale, Flanco.

Acestea sunt doar câteva elemente de bază care sunt folositoare pentru startul tău pe orice marketplace. Deși Flanco este un brand cunoscut, iar după un scurt research poți observa că au informații utile și ușor accesibilie pentru clienții care vor să cumpere de pe platforma lor, găsești mai greu informații referitoare la ce trebuie să faci ca să îți vinzi produsele pe marketplace-ul lor. Suntem convinși, totuși, că odată contactați, lucrurile se simplifică.

Totodată, specialiștii easySales sunt aici pentru a-ți oferi ajutor în acest sens.

Testeaza gratuit 14 zile