integrare curieri 01

Cum să faci integrarea de curieri, pentru livrare eficientă?

Numeroase studii arată că  livrarea comenzilor către clienți contează deseori, la fel de mult, ca și calitatea produselor pe care le expediezi. Toate schimbările recente din aria eCommerce-ului generate de cererea consumatorilor și progresul tehnologic au consecințe directe asupra modului în care realizezi expedierea produselor.

Marketplace-urile mari din România, au crescut standardele cu serviciile de livrare și experiența consumatorului. aAstfel, așteptările consumatorilor au crescut. Comercianții aleg să integreze mai mulți curieri prin diferite soluții tehnice, așa încât, în funcție de tipul comenzii, să poată livra cu serviciul de curierat potrivit, oferind notificări automate privind statusul comenzilor, fără a mai deschide aplicațiile de curierat.

Utilizarea unor module de conectare cu diferiți curieri, sau a unei interfețe software to software pentru companiile de curierat, te ajută să le oferi clienților tăi o experiență de cumpărare plăcută și îți aduce un avantaj competitiv. 

Însă, de fiecare dată când vrei să adaugi un nou curier în portofoliul tău sau când vrei să te extinzi pe alte piețe, trebuie să reiei procesul de integrare a platformei, sau modulului cu sistemul partenerului, ceea ce înseamnă bani și timp consumat. În plus, găăsești bug-uri și updatări cu întârziere.

Astăzi, tehnologia oferă soluții accesibile la provocările de a livra către multipli curieri, dar și a vinde pe marketplace-uri multiple, fără a avea nevoie de cunoștințe  tehnice complexe.

Sursa: Canva

De ce ai nevoie de integrarea magazinului tău online cu servicii de curierat?

Un API este un cod de programare care acționează ca o bibliotecă de informații pentru o anumită platformă. Prin urmare, companiile de curierat își mențin propriile API-uri unice, pe care magazinele online sau marketplace-urile partenere le pot integra pentru a eficientiza livrarea. Integrarea API-urilor de curierat  poate aduce următoarele avantaje magazinului tău:

 1. Simplificarea livrării

Integrările API de curier automatizează acțiuni precum preluarea și ambalarea comenzilor, trimiterea actualizărilor de urmărire a acestora, colectarea dovezii de livrare, oferindu-ți posibilitatea să economisești timp și să te concentrezi pe alte aspecte ale business-ului tău.

 •  Transportul sigur și fiabil

Prin utilizarea API-urilor de curierat, poți introduce expedierea și livrarea direct în modelul tău de business și poți automatiza complet procesul de finalizare a comenzii și poți automatiza generarea de AWB-uri Ai evidența comenzilor tale pe traseu și poți acționa rapid în cazul problemelor de trafic, vamă sau alte elemente neprevăzute.

 •  Verificarea  adreselor

Una dintre informațiile esențiale în procesul de expediere este adresa de livrare. Se întâmplă ca un client să introducă adresa greșită, dar introducerea verificării adresei prin API-urile de curierat reduce frecvența erorilor de această natură. Înainte ca detaliile de expediere să fie finalizate, un API va verifica adresa de livrare pentru a se asigura că este cea corectă. Indiferent de volumul de expediere, livrările nereușite și suprataxele pentru schimbarea adresei pot afecta în mod negativ imaginea afacerii tale și veniturile, de aceea o astfel de soluție e binevenită.

 • Urmărirea în timp real

Posibilitatea de a urmări coletele în timp real oferă clientului o perspectivă mai bună asupra timpului de livrare, iar pe tine te ajută să acționezi la timp, dacă se ivesc orice probleme pe parcurs. printr-un link și un sms sau e-mail automat poți înștiința clientul de statusul coletului său.

 • Retururile ieftine sau gratuite

Un alt avantaj al integrării API-urilor, care ajută la fidelizarea clienților, este oferirea de returui ieftine sau chiar gratuite. Niciun client nu vrea să plătească pentru a returna un articol. Retururile nu sunt ideale nici pentru afacere, dar posibilitatea de a returna un produs în mod gratuit se poate transforma într-o experiență pozitivă pentru clienții tăi, ceea ce duce automat la îmbunătățirea reputației brand-ului tău.

Alege curierul cu care poți avea retururi gratuite și în caz de livrare în afara localităților, să poțo alege acel curieri care nu te taxează pentru kilometri în plus,

 • Reducerea costurilor de transport

Există multe variante prin care integrările API-urilor pot contribui la reducerea costurilor de expediere. Automatizarea sarcinilor, care anterior trebuiau efectuate manual, reduce timpul pierdut și resursele cheltuite. De asemenea, colectarea și analizarea datelor de expediere într-un mod eficient pot contribui semnificativ la reducerea numărului de pierderi potențiale.

Exemplele punctate mai sus sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le poate aduce integrarea API-urilor. Acestea pot fi programate și implementate și pentru alte zone cu probleme, având scopul precis de a îmbunătăți mecanismele.

Integrarea unui sistem automat de procesare a comenzilor și de realizare a transportului este necesară pentru ca tu să te poți concentra pe creșterea magazinului tău online. Prin integrarea serviciilor de curierat, poți eficientiza tot procesul de expediere și ai, astfel, o șansă în plus să-ți poziționezi business-ul înaintea concurenței.

Indiferent că deții o afacere mică sau ești în plină expansiune, concurezi cu business-uri și marketplace-uri care au capacitatea să asigure transport comenzilor într-un interval rapid, de 1 și 2 zile. Însă, acest lucru nu trebuie să te sperie, noi putem veni în ajutorul tău.

La easySales suntem deja în ton cu piața și oferim integrări facile și eficiente cu principalele servicii de curierat.

Pătrunderea pe noi piețe prin intermediul marketplace-urilor este o strategie facilitată de platformele de integrare marketplace-uri Software as a Service care conectează prin API, pentru tine, serviciile tale favorite. Acestea oferă o soluție integrată prin automatizarea activității de listare produse în ofertă, sincronizarea stocurilor și a altor date și prin procesarea rapidă a comenzilor într-un mod standardizat. 

Cum să faci integrare de curieri, pentru livrare eficientă?

Sursa Canva

Este de recomandat ca o dată ce înregistrezi peste 100 de comenzi pe lună să închei contracte cu mai mulți curieri (2 sa 3 curieri) pe care îi poți alege în funcție de diferențiatorii pe care îi dorești: cu unii poți livra cargo, cu alții mai mult în străinătate, cu alții în puncte fixe, alții sunt atenți la comenzile fragile. Partea de automatizare se referă la comunicarea dintre platforma ta de magazin online și servicii multiple de curierat. Sau dacă vinzi pe marketplace-uri, fără magazin online, comunicarea directă dintre platforma de curierat și marketplace-urile unde vinzi.

Cele mai importante motive de abandon ale coșului sunt: 

 • Costurile ridicate ale livrării 
 • Lipsa opțiunilor de livrare convenabile 
 • Timpi de livrare prea mari  

Retailerii care oferă o mai mare flexibilitate clienților prin multiple opțiuni de livrare la check-out previn abandonul produselor, înainte de finalizarea procesului de cumpărare. 

În plus, oferirea mai multor opțiuni de livrare la check-out te poate ajuta să convertești și să loializezi mai mulți clienți. Astfel, poți crește numărul vânzărilor cu costuri minime. 

O altă soluție eficientă, în acest sens, este integrarea automată a serviciilor de curierat. Integrarea API-urilor de curierat ușurează totul, atunci când vine vorba de metode de expediere și gestionarea lanțului de aprovizionare.

Cum te ajută, pe scurt, o platformă precum easySales?

Sub umbrela easySales poți conecta simultan mai mulți curieri, mai multe magazine online dezvoltate în diferite platforme e-Commerce, cu marketplace-uri și serviciile externe de facturare, cu care deja lucrezi.

easySales este integrat cu majoritatea curierilor importanți, iar dacă dorești să lucrezi cu alți curieri în afara partenerilor noștri, îi vom putem integra pentru tine. Partenerii noștri din momentul de față sunt: DPD, UrgentCargus, FanCourier, SameDay, GLS, BookCourie, DHL, Econt, Speedy, TCE, INNOSHIP. Integrăm constant noi curieri: află aici, noile integrări.

Platforma easySales a fost lansată la GpeC în anul 2019 alături de primii comercianți early-adaptors, care doreau să vândă centralizat și automatizat pe marketplace-uri multiple și să își conecteze multipli curieri.

easySales este o platformă complexă cu funcții rapide și simplificate care permit gestionarea activității de listare produse și procesare comenzi din magazinul tău online și marketplace-uri precum eMag, Elefant, eBay, Cel, Vivre, Okazii, Olx și Doraly.

Poți alege ce componentele ale serviciului vrei să folosești: facturare și AWB-uri generate automat, crearea de oferte pe Marketplace-uri cu sincronizarea stocurilor în timp real, procesare imagini în funcție de cerințele din marketplace-uri, traduceri automate produse cu ajutorul a două softuri de facturare, analiza dinamică a prețurilor și rapoarte analitice privind vânzările.

Listare AWB-uri bulk, notificări clienți și Auto Tracking – activități Automatizate de easySales PRINTR-UN CLICK!

Prin urmare o dată conectați curieriI în easySales, în câteva minute, nu faci altceva decât selectezi din zona comenzi cu care curieri vrei să livrezi, ca apoi să nu mai fie necesar să deschizi platforma sau aplicația curierilor.

 • Generezi AWB-uri automatizat printr-un click, pentru comenzi din marketplace-uri din țară sau străinătate;
 • Poți să te conectezi la mai mulți curieri, pe care să îi alegi în funcție de locația clientului;
 • Poți să te conectezi la mai multe adrese ale aceluiași curier;
 • Ai libertatea să alegi prin ce curier să livrezi produsele;
 • AWB-urile sunt customizate cu număr comandă și nume produs;
 • Oricând poți accesa AWB-urile direct din comandă;
 • Procesare în grup pentru un număr nelimitat de AWB-uri și generarea unui singur PDF.
 • Auto – tracking și clienți informați în timp real

Tot ce ai de făcut este să-ți negociezi tarifele cu companiile de curierat și apoi să adaugi cu un singur click în contul easySales curierii cu care colaborezi, fără cost suplimentar. De exemplu integrarea Fan Courier Woocommerce este una dintre cele mai cerute, integrări. Creezi un cont gratuit, mergi în zona integrări, conectezi magazinul tău online cu Woocommerce în easySales, apoi introduci credențialele și integrezi FanCourier în contul tâu easySales. Toate comenzile se vor importa în easySales și vei putea conecta, oricâte de mulți curieri. De exemplu integrezi Sameday și procesezi comenzi din eMag, fără să te mai conectezi la platforma eMag sau Sameday. Apoi, te gândești să testezi serviciile GLS, DHL sau DPD.

Închei un contract cu aceștia și apoi te întorci în easySales și faci integrarea cu GLS, DPD și pentru expediții în străinătate faci integrare cu DHL. După 2 luni măsori rezultatele.

Am integrat și agregatorul Innoship care oferă și rapoarte speciale pentru segmentul de livrări, pentru cei interesați.

Concluzie:

Automatizează întregul flux operațional al magazinului tău online: generezi AWB-uri și facturi automate pentru diverși clienți, dintr-o singură platformă.

În doar câteva secunde, validezi adresele, oferi clienților mai multe opțiuni de livrare și le oferi posibilitatea de a urmări toți pașii implicați în livrarea coletului. Astfel, îți crești rata de conversie și le oferi clienților o experiență de cumpărare excelentă.  

Testează platforma easySales pentru 14 zile gratuie și bucură-te de suport prompt perin tickete și chat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.