Product Update easySales Iunie 2023

Crește profitul magazinului online. Automatizează procesul de stabilire al prețurilor

Există doar câteva aplicații care fac viața comercianților online mult mai ușoară și aici enumerăm aplicațiile de stabilire a prețurilor automate. Gata cu cercetările consumatoare de timp despre magazinele web concurente, setarea prețurilor manuală sau munca cu tabelele Excel. Acum există aplicații care stabilesc prețurile optime în mod automat, astfel încât poți profita la maxim de mai multe vânzări.

Cum funcționează automatizarea prețurilor?

Scopul automatizării prețurilor este ca prețurile produselor tale să fie stabilite cu ajutorul unui software inteligent de prețuri, pe baza setărilor alese. Dat fiind faptul că în multe segmente de comerț electronic există un război al prețurilor, automatizarea prețurilor se bazează pe monitorizarea continuă a acestora și a stocului concurenților. Pe baza preferințelor deja setate, a strategiei de preț și a datelor monitorizate, aplicația definește prețurile produselor – automat și rapid, chiar dacă vorbim despre mii de produse. Ca să nu mai vorbim că aceste prețuri pot fi într-o continuă schimbare față de concurenții tăi.

Toate acestea îți pot economisi mulți bani și muncă, iar datorită prețurilor optimizate, ratele de conversie pot crește și ele, ceea ce înseamnă mai mult profit pentru afacerea ta.

În mediul economic actual aflat într-o permanentă schimbare, competitivitatea este determinată în primul rând de utilizarea inteligentă a automatizării încorporată în procesele zilnice – cum ar fi sistemul de prețuri și de asistență decizională în cloud oferit de partenerul nostru PriceKit.

  • Cine ar trebui să folosească prețurile automate?
  • Cum funcționează sistemul?
  • Cum poate crește conversia magazinului tău web?

Echipa PriceKit răspunde la întrebările de mai sus.

automatizarea prețurilor

Cine ar trebui să folosească prețurile automate?

Nu contează dacă ai un website mic, de începător sau dacă operezi un magazin online care are un trafic mare, poți folosi cu siguranță avantajele prețurilor automate.

Chiar și ca proprietar de brand sau retailer aplicația ar putea fi utilă pentru că poți verifica prețurile și stocul concurenților tăi. Soluțiile de automatizare de pe piață funcționează cu o taxă lunară, în diferite pachete, sau în oferte personalizate în funcție de nevoia comerciantului. Pentru a înțelege beneficiile reale, se recomandă o testare gratuită și o evaluare a rezultatelor.

Publicul tău țintă nu este sensibil la preț?

Dacă ai un magazin online, ar trebui să cercetezi piața, concurenții, poziția produselor/serviciilor în piață și prețurile la lansare, dar și pe parcursul elaborării planului de afaceri. Este util să cercetezi și să strângi informații periodic.

Dacă nu ai mulți concurenți sau audiența ta nu este sensibilă la preț, un software inteligent de prețuri te poate ajuta în optimizarea prețurilor, pe baza unei cercetări mai ample a pieței (de exemplu, verificarea concurenților indirecți), astfel încât să poți afla care este cel mai mare preț acceptat de clienții tăi.

Mai inteligent decât crezi

Software-urile inteligente de stabilire a prețurilor, cum ar fi PriceKit, folosesc inteligența artificială pentru a monitoriza piața, adunând automat date despre prețurile și stocurile concurenților. Ca să nu mai vorbim că pot indica categoriile și produsele alternative care ar fi putut fi trecute cu vederea, sau ar fi imposibil de găsit în sumedenia de oferte.

Dar conversia?

Prețul are un rol important atunci când se ia o decizie de cumpărare. Dacă poți arăta consumatorului un preț care se potrivește cel mai bine momentului și nevoilor acestuia, este mai mult posibil ca acesta să se convertească. De exemplu, dacă concurenții tăi nu au stoc, clienții care au o nevoie imediată pentru un anumit produs vor cumpăra cel mai probabil produsul la un preț mai mare. Datorită sistemului integrat de monitorizare al stocurilor și de stabilire a prețurilor, în aceste cazuri, poți crește imediat prețul și poți păstra ratele de conversie în același timp.

Chiar și o diferență mai mică de preț poate determina o creștere a ratelor de conversie, în special pe piețele competitive. Menținerea prețurilor scăzute pentru o lungă perioadă de timp ar putea fi totuși un joc periculos, deoarece poate scădea profitul. Ar trebui să folosești doar prețuri mici cu foarte multă prudență, cu un scop exact și periodic: de exemplu atunci când ai lichidări de stoc sau la sfârșit de sezon.

Prețuri inteligente, profit crescut

Dorești să scapi de procesele de monitorizare a prețurilor care necesită timp și bani? Sistemul de asistență pentru prețuri al PriceKit te scapă de povara stabilirii prețurilor, te ajută să înțelegi întreaga piață și să iei decizii precise privind strategia de preț, beneficiind de date în timp real, datorită integrării rapide.

Dacă nu dorești să lăsați profitul concurenților, vizitează site-ul web al PriceKit și analizează avantajele obținute din automatizarea prețurilor!

SUNT INTERESAT