SaaS felulet

Mit jelent az e-kereskedelmi SaaS felület?

Az elmúlt évek kontextusa nagymértékben felgyorsította a digitalizációt, és egyre több vállalkozást terelt az online világba. Előfordulhat, hogy a kis induló vállalkozások nem ismerik fel, hogy tömeges műveletekre és automatizálásra van szükségük, mert természetes lett a manuális munka. Ez az tényező megakadályozthatja a gyorsabb növekedést. A bérelhető SaaS platformok nagyban megkönnyítik a munkafolyamatokat. 

A termékek és a megrendelések számának növekedésével (körülbelül 200 rendelés havonta) megnehezedik az értékesítési lánc összes tevékenysége: ajánlatok, készlet-előrejelzés, termékajánlatok listázása, kampányok, rendelésfeldolgozás, a csomagok nyomon követése, visszaküldések feldolgozása, kézbesítés stb… Végül az értékesítés utáni elemzés során kell stratégiai döntéseket hozniuk, és nem sok releváns adat áll rendelkezésükre. 

Az easySales egy többcsatornás automatizált értékesítést kezelő SaaS felület – igazi versenyelőny és támogatás az üzleti környezet számára. 

Azért vagyunk itt, hogy megkönnyítsük a kiskereskedők számára, hogy az alaptevékenységre összpontosíthassanak, és automatizáljuk az ismétlődő feladataikat: ajánlatok listázása a legnépszerűbb piacterekre, készletek és árak szinkronizálása, rendelésfeldolgozás, csomagok nyomon követése, ügyfelek értesítése és jelentések. 

De kezdjük a legelején: Mi az a SaaS felület? 

Mi az a SaaS? 

A SaaS a Software as a Service (Szoftver mint szolgáltatás) rövidítése, és olyan szolgáltatóra utal, amely felhő-infrastruktúra segítségével szoftvert fejleszt, és ezt a szoftvert több ügyfél számára elérhetővé teszi internetkapcsolaton keresztül. A végfelhasználók általában havi előfizetési díjat fizetnek a szoftver vagy a kifejlesztett alkalmazás igénybevételéhez. 

A SaaS nem új fogalom. Az 1960-as évek óta létezik, akkoriban a számítógépek nemcsak nagyok voltak, hanem drágák is, és sok cég nem engedhetett meg magának számítógépet. 

A szoftver mint szolgáltatás, felhőn keresztül elérhető szoftver. Az alkalmazás / platform szolgáltatója felelős a karbantartásért, a hibák kijavításáért és az új funkciók fejlesztéséért. Mindezek a tevékenységek jelentős megtakarítást jelentenek az üzleti szféra számára. 

A SaaS platformok lehetőséget nyújtanak a kis- és középvállalkozások számára, hogy felvegyék a versenyt a jelentős pénzügyi forrásokkal rendelkező szervezetekkel, így azokra a gazdasági stratégiákra koncentrálhatnak, amelyekben tevékenykednek, miközben a költségeket a SaaS havi előfizetés kordában tartja. 

Többféle platform létezik: 

  • Nyílt forráskódú platformok. A nyílt típusú (lehetővé teszi az API-kapcsolatot) ellentétben a zárt SAAS-platformokkal amelyek nem teszik lehetővé az API-csatlakozást 
  • Egyedi fejlesztésű platformok – kérésre 
  • Nagyvállalati platformok – nagy nemzetközi cégek számára 

Az easySales SaaS platform előnyei: 

  • Hozzáférhetőség: az információ a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhető bárhonnan, bármilyen eszközről, az adatok szinkronizálása más rendszerekkel valós időben történik – akár késleltetéseket is beállíthat, hogy ne használjon túl sokat webáruháza erőforrásaiból; 
  • Minimális működési költségek: nulla beruházás hardver- vagy szoftverlicencekbe, karbantartásba és továbbfejlesztésbe; 
  • Nincs költsége az üzlet zökkenőmentes működéséhez szükséges rendszerek integrációinak; 
  • Az easySales platformra való átállás egyszerű és nem igényel migrálást; 
  • Maximális költséghatékonyság: tisztességes fizetési modell, előre fizetés nélkül; 
  • Méretezhetőség: a SaaS-t 10, 100 vagy 10 000 felhasználó is használhatja teljesítményproblémák nélkül; 
  • Könnyen elérhető kimutatások az alkalmazás-specifikus mérőszámainak figyelésével; 
  • Pénzt takarít meg, és gyorsan elindíthat egy vállalkozást rengeteg idő, pénz és tudás nélkül. Van fejlesztési javaslatok rész, amely hozzáférést biztosít az easySales ütemterv priorizálásához; 
  • Ingyenes e-kereskedelmi tippeket és bevált gyakorlatokat kínálunk a blogíráson keresztül, hogy egészséges vállalkozást építésére ösztönözzük ügyfeleinket. 
az easySales alapítói
GYORSABB, KÖNNYEBB, HATÉKONYABB 
  • Az easySales egy all-in-one platform, melynek havi díját a platformon keresztül feldolgozott havi megrendelések száma határozza meg; 
  • Támogatást, segítséget és további fejlesztéseket kap az előfizetéséhez. A SaaS-ok általában hibajegyek létrehozását biztosítják, ahol bejelentheti nekünk a problémákat; Az egyszerű problémával rendelkező jegyek válaszideje maximum egy óra, az összetett problémákat tartalmazó jegyeknél pedig 24 óra. 
  • Adatok módosítása nélkül: Ha úgy dönt, hogy leiratkozik az easySales platformról, adatait szabványos 12 hónapig biztonságosan mentjük és tároljuk. Írásbeli kérelmére adatait a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül töröljük. 
  • Kiváló költségek kis- és középvállalkozók számára. A 29 eurós csomag kis- és középvállalkozásokat szólít meg. Ha úgy gondolja, hogy jobb, ha például egy közvetlen integrációs modult választ az eMag-gal, és ha a legalacsonyabb árat keresi, ne feledje, hogy nincs semmi ingyen. Az ingyenes és nagyon olcsó megoldásoknak mindig vannak rejtett költségei, aminek oka a nem hatékony karbantartás, a funkcionalitás hiánya, a gyenge ügyfélszolgálat, vagy a sok hiba, amelyek elhárítása olykór sok időt vesz igénybe és addig nem használható az összekötés. 

A SaaS technológia hátrányai: 

  • Internetkapcsolattól való függés; ennek a kapcsolatnak stabilnak kell lennie; 
  • A testreszabási döntéseket a szolgáltató hozza meg: a legtöbb SaaS-alkalmazás szabványos, és az ügyfél nem módosíthatja. De az easySales-nek van egy RoadMap területe, ahol javaslatok jelennek meg az ügyfelek által kért fejlesztésekről. Ezekre szavazni lehet, így a kereskedők prioritizálják őket. 

Honnan tudhatja, hogy egy SaaS felület a megfelelő megoldás az Ön számára? 

  • A platformon vagy az alkalmazásban folyamatosan fejlesztik a funkciókat? A hibákat időben javítják? A szolgáltató gondoskodik a karbantartásról? 
  • Vannak olyan csoportok ahol ezt a megoldást ajánlják? Régóta felhasználók? Milyen szakmai háttere van annak, aki véleményt ír? (kereskedő, informatikus stb..) 
  • Milyen imázsa van a szolgáltatónak a piacon? Vannak komoly partnerkapcsolatai? 
  • Mennyire biztonságos a felület? 

A legjobb megoldás a megelőzés és az óvatosság, ezért tesztelje a biztonságos platformokat, amelyek piaci múlttal rendelkeznek. 

Az easySales előnyei: 

Ha már értékesít az eMag-on és/vagy más népszerű piactereken (Vivre, Elefant, Cel.ro, Okazii, eBay) vagy csak most vág bele az értékesítésbe, a kiváló eredmények érdekében a következőket kell tennie: 

  1. Több felület helyett csak egyetlen felület használata 
  1. A termékek automatikus listázásása 
  1. Kihasználni az automatikus szinkronizálás előnyeit 
  1. A megrendelések egy helyen való feldolgozása, függetlenül azok forrásától 
  1. Az üzlet legfontosabb aspektusainak automatizálása: értékesítés, készletek, rendelések, szállítás; 

Extra és fejlett funkciók: 

  • Automatizált fordítások bármilyen nyelvre 
  • Automatikus sms és e-mail értesítések 
  • Automatikusan generált számlák és fuvarlevelek 
  • Auto – Price 
  • Automatikus fehér háttér eszközölés 
  • Komplex szűrők 

Fejlett platformfejlesztések: 

  • Kimutatások 
  • API kulcs 
  • Új integrációk: eBay, Doraly és egyéb meglepetések. 

Az easySales tanulmány szerint a kereskedők eladásai akár 75%-kal is növekednek az első 3 hónapban, miután a termékeket legalább 2 piactérre listázták, és akár 90%-kal javul az üzleti tevékenység az easySales fiók létrehozását követő első 2 hétben. 

HETI WEBINÁRIUMOK 

Minden pénteken webináriumot szervezünk, melyben megmutatjuk, hogyan lehet pénzt és időt spórolni az üzemeltetési szempontokkal és az online értékesítés automatizálásával. 2022 végén hálás lesz, hogy úgy döntött, most részt vesz ezen a workshopon. Lépjen kapcsolatba velünk a contact@easy-sale.com vagy a 037 123 34 39 telefonszámon 

Regisztráljon ingyenesen az easySales felületére 

Kezdje meg a listázást a piactereken, amelyek rengeteg megrendelést hoznak Önnek, bonyolult működési problémák nélkül. Ingyenes kipróbálási lehetőség 14 napon keresztül. Hitelkártya hozzáadása vagy egyéb  kötelezettségek nélkül. 

Hozza létre az ingyenes fiókját most! 

Megtiszteltetés, hogy könnyebbé tehetjük az e-kereskedelmet mindenki számára! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.