Értékesíts az Emag Marketplace-en

Hogyan növelheted eladásaidat az eMAG piacterén

Eladások növelése az Emag Piactér segítségével. Hozd ki a legtöbbet a saját webáruházadból és terjeszkedj a régió piactereire.

Ha szeretnéd növelni online eladásaidat, erre remek lehetőség lehet, ha kilépsz a saját webáruházadból és egy piactéren is felkínálod a termékeidet. Magyarország egyik legnagyobb online piactere az eMAG. A román alapítású kereskedelmi platform magyarországi oldalának napi 400 ezer látogatója van, akik egy hatalmas, 2,5 milliós árukészletből válogathatnak. Úgyhogy, ha látható akarsz lenni, ez egy remek lehetőség.

Amennyiben szeretnél az eMAG piacterén megjelenni, mindenképp olvass tovább, ebben a cikkben igyekszünk megadni minden fontos információt, amire szükséged lehet ahhoz, hogy a vállalkozásoddal szintet léphess.

Tedd meg az első lépéseket az Emag piactér történő értékesítéhez

Ha már megszületett a fejedben a döntés, hogy vállalkozásodat szeretnéd elhelyezni az eMAG áruházában, a következő lépés, hogy átadod a kérelmet, hogy eMAG-értékesítő lehess. Ennek vannak bizonyos feltételei, amelyeknek meg kell felelned, mégpedig a következők:

– széles választék egy adott kereskedelmi kategória termékeiből

– tapasztalat és erőforrások a megrendelések gyors kiszállításához

– az értékesítést követő szolgáltatások (jogi dokumentáció, reklamáció stb.) hatékony elvégzése.

Ha úgy gondolod, megfelelsz ezeknek a kritériumoknak, akkor regisztrálnod kell az oldalon partnerként. Az eMAG munkatársai megvizsgálják a profilodat és felveszik veled a kapcsolatot.

A szolgáltatás technikai integrációjához megkapod a szükséges technikai segítséget. Miután az alkalmazás aktiválódik, kapsz egy értékesítési csatornát, amelyek keresztül kezelheted a termékeidet, ajánlataidat, értékesítéseidet. Ez egy automatikus rendszer, amely a következő előnyöket biztosítja:

– testreszabott termékleírásokat a termékkategóriákhoz

– testreszabott címformátumokat, aminek köszönhetően a termékeid magasabb hozzáadott értéket kínálnak, mint a konkurens termékek

– új termékek gyors és egyszerű elhelyezése

– értesítés minden új megrendelésről

– folyamatos szinkronizáció

– folyamatosan frissülő árak és készletek

Értékesítés az eMAG platformon vs. értékesítés webáruházból

Az alapvető különbség aközött, ha saját webáruházadban értékesítesz, vagy pedig egy piactéren abban van, hogy a saját bolt esetében a szállítókkal és vevőkkel való egyeztetés rád hárul, arról nem is szólva, hogy a honlap fejlesztése és a különböző marketing stratégiák kidolgozása és alkalmazása is a te feladatod és költséged.

A piactér esetében ezek a kiadások lényegesen kisebbek, itt csak annyit kell tenned, hogy gondoskodj a folyamatos készletekről és szakszerűen végezd a kiszállítást.  Ha egy piactéren vagy jelen, hatalmas vevőközönséghez férhetsz hozzá.

Miért jó megoldás az eMAG piactéri értékesítés közvetlenül az áruházadból?

Ha azon gondolkodsz, miért lehet számodra hatékony megoldás, ha a piactéri értékesítést választod, igyekszünk erre választ adni. Ilyen módon láthatóbbá válhatsz, több emberhez juthatsz el, ha pedig azok megismerik a nevedet, a termékeidet, akkor meg fognak keresni közvetlenül és ilyen módon saját webáruházad is idővel erősödhet. Ezért érdemes bizonyos trükköket alkalmazni a piactéri értékesítés során, amihez adunk most néhány ötletet.

Hasznos lehet találni egy piaci rést, mert így exkluzív terméket tudsz felkínálni, ezáltal pedig felhívhatod magadra a figyelmet. Ezt a kínálatot később bővítheted. A készletről gondoskodni kell. Rendszeresen nézd át saját boltodat, nézd meg, pontos és részletes termékleírásokat adtál-e meg és a mellékelt fotók is megfelelő minőségűek.

A kereskedelmi verseny egyik legfontosabb tényezője a versenyképes ár. Kövesd a piacot, ismerd meg a versenytársak árait a hasonló termékekre. Ehhez hasznos eszköz lehet az általunk kínált automatikus árképző eszköz, ami leveszi a válladról ezt a terhet. Ennek használatával a termékeid a piactéri kínálat élére kerülhetnek, eladásaid pedig akár 60%-kal is növekedhetnek.

A vevőkkel való kapcsolattartás is nagyon fontos. Ha az ügyfelek gyors választ kapnak és problémáik megoldódnak, nagyobb valószínűséggel vissza fognak térni. Ha lehetővé teszed az sms-értesítéseket, így naprakész tájékoztatást kapnak rendelésük státusáról, másrészt pedig a személyre szabott üzenetekkel vásárlóbarát webáruházként válhatsz ismertté.

Az eMAG rengeteg eszközzel rendelkezik, amelyeket kihasználhatsz az üzletépítés során. Ezek közé tartoznak a különböző promóciós bannerek és az e-mail kampányok. Tájékoztasd korábbi ügyfeleidet aktuális kampányaidról, új termékeidről, ezzel növeled az esélyt, hogy azok visszatérnek és újra nálad vásárolnak. Emellett a piactér elemzési eszközöket is kínál, amelyekkel követheted értékesítésedet, a teljesítményeket és láthatod, mely pontokon kell esetleg javítani, hogy az eladások növekedhessenek.

Teszteld a különböző piactereket

Az eMAG az egyik legjobb megoldás, ha piactéri jelenlétet tervezel és számos előnye van. Mivel a különböző márkák között folyamatos a piaci verseny a keresőoldalakon való elhelyezkedésért, hatékony megoldás lehet, hogy a vásárlási útvonal minél egyszerűbb legyen. Ez azt jelenti, hogy a márkának lehetővé kell tennie, hogy a fogyasztó a számára leginkább magától értetődő csatornán jusson hozzá a termékéhez.

Ezért, érdemes megvizsgálnod, hogyan tudod ilyen szempontból a termékeid eladását optimalizálni. Így, ha egy adott terméket szerinted egyik piactéren célszerű eladásra kínálni, egy másikat pedig máshol, akkor érdemes azt is megfontolni, hogy több piactéren megjelen a termékeiddel. Ezt hatékonyan meg tudod valósítani, ha a folyamatok kezeléséhez egy integrációs platformot veszel igénybe.

A legnépszerűbb piacterek Magyarországon

Az online piacterek Magyarországon is egyre elfogadottabbak, hiszen itt egy helyen lehet megvásárolni a legtöbb terméket, amire szükségünk van. A piacterek évről-évre növekvő forgalmat bonyolítanak. Jelenleg a legnépszerűbb magyar piacterek a következők.

1. eMAG

A Romániában alapított piactér minőségi szolgáltatásaival mára Magyarország vezető és meghatározó piactere lett, amely többek között az eDigital webáruházzal való egyesüléssel még erősebbé vált. A platformon kis- és nagykereskedők is kínálhatják termékeiket.

2. Vatera

A Vatera az ezredforduló idején indult árverési, apróhirdetési oldalként, mára erőteljes piactérré vált, havi több százezer ügylet lebonyolításával. Az oldal piacterén kereskedők is regisztrálhatnak és a megadott díjszabás szerint kínálhatják termékeiket. Az oldalon kétféle értékesítés működik, árveréses és fix áras.

3. Pepita

A Pepita 2017 óta létezik, eredetileg kismama és baba termékekkel rendelkeztek, de mára már kibővítették a kínálatot számos egyéb termékkategóriára is. Ez a piactér is folyamatosan növekszik, nemrégiben elkezdtek a környező országokban is terjeszkedni.

Összegzés

A kiskereskedők, különösen ha az első lépéseket teszik meg az e-kereskedelmi piacon, komoly segítséget kaphatnak, ha saját webáruházuk mellett egy piactéren is felkínálják termékeiket. Az eMAG Magyarország legfejlettebb piactere, ahol erre lehetőségük van. A fentiekben bemutattuk, hogyan regisztrálhatsz ezen a piactéren, milyen előnyei vannak a jelenlétnek és hogyan tudod ezáltal saját webáruházadat is fejleszteni. Ha több piactéren is szeretnél jelen lenni, a leghatékonyabb megoldás az eladások integrált kezelése, ami lehetőséget biztosít, hogy egy platformról irányítsd és kövesd eladásaidat és készletedet a különböző értékesítési pontok irányában.

Az easySales-ről

Az elmúlt két év kontextusa nagyban felgyorsította a vállalkozások digitalizálását!

Mi, az easySales csapata egy forradalmian új, stabil és intuitív platformot építettünk online kereskedelmi partnereink számára, amely technikai ismeretek nélkül, kevesebb mint 1 nap alatt lehetővé teszi a piactereken való megjelenést.

Az easySales küldetése, hogy vonzó értékesítési csatornákhoz kapcsolja a kereskedőket és az ismétlődő műveletek automatizálásával és az erőforrások csökkentésével segítse őket a külföldi terjeszkedésben.

Rendelkezik online webáruházzal? Az easySales a meglévő adatokat felhasználva gyorsan listázza termékeit bármely Marketplace-re (piactérre).

Csak Marketplace-en értékesít? Az easySales Virtuális Üzelet segítségével gyorsan migrálhatja termékeit egyik Marketplace-ről a másikra.

Csak offline értékesít? Az easySales segít gyorsan elérni az első online megrendeléseket, még akkor is, ha nincs webáruháza.

Az EasySales előnyei a kereskedők számára:

  • Az eladások növelése a népszerű piacterekre való tömeges listázás segítségével;
  • Akár 90%-kal csökkenti a rendelések feldolgozásának folyamatát az automatizálásnak köszönhetően (Fuvarlevelek és számlák tömeges generálása – több e-kereskedelmi platformról érkező rendelések központosítása);
  • A hatékonyság növelése az automatikus készletszinkronizálással;
  • Külföldi terjeszkedés Romániában, Bulgáriában, Lengyelországban a termékleírások automatikus fordításával;
  • Technikai támogatás és folyamatos műszaki fejlesztések;
  • Ingyenes és valós idejű adatfrissítés minden integrációhoz.

Az Unas, Shoprenter, Billingo, Pepita és a eMag már integrált partnerek Magyarországon. Az eladók az eBay Lengyelország vagy az USA által hozzáférhetnek egyéb országokhoz is az easySales-en belül.

Egyetlen hatékony e-kereskedelmi rendszer!

Egy self-service felület, amelyen keresztül a kereskedők egyszerűen és technikai ismeretek nélkül, közvetlenül a felületről, összeköthetik az összes külső rendszerünet (Webáruház, Piacterek, Futárok, Számlázó szoftverek)

Miért az easySales?

A megfelelő szoftverrel több releváns csatornán is értékesíthet, ugyanolyan erőfeszítéssel, mintha csak egy csatornán lenne jelen.

Az easySales csapata azonnali technikai támogatást, lépésről lépésre haladó oktatóanyagokat és rugalmas havi előfizetést kínál 29 eurótól a havi rendelések számától függően.

Gyors terméklistázás és megrendelés kezelés
egyszerre több felületen, különösebb informatikai tudás nélkül.

Próbálja ki ingyen

Leave a Reply

Your email address will not be published.