Product Update easySales Iunie 2023

Recomandări pentru strategia ta de vară

Vrei ca magazinul tău online să vândă și vara? Chiar dacă ai ales să pleci în vacanță și să te deconectezi total de activitatea profesională, sau încă lucrezi la strategia ta pentru următoarele 6 luni, inspiră-te din acest articol ce ar trebui să ai în vedere pentru a avea o prezență fresh în mintea clienților tăi.

Anunță-ți clienții că pleci în vacanță

Ar fi minunat să te întorci din vacanță și să ai și bani în cont, nu-i așa? Prin urmare lasă un înlocuitor pentru comenzile din magazinul online și nu pune cu totul activitatea pe pauză.

Dar dacă te hotărăști să îți reîncarci bateriile și să te deconectezi total de munca ta, cel mai profesionist mod ar fi să pui un banner prin care vei anunța comercianții că pleci în vacanță. Apoi trimite un newsletter prin care anunți că nu se pot efectua comenzi în magazinul online pe o anumită perioadă.

Va trebui să setezi din platforma ta eCommerce modul vacanță cu preluare comenzi, sau fără preluare comenzi, după opțiunea dorită. Dacă vinzi pe marketplace în loc să pui produsele cu stoc zero, poți să setezi opțiunea cont pink, așa cum este la eMag. Pentru celelalte marketplace-uri, dacă lucrezi din easySales, poți dezactiva în masă ofertele transmise.

Sursa Canva

Creează content de vară

  1. Postările video pot crește engagementul și conversiile

Este necesar să te adaptezi la acest trend al conținutului video. Poți începe să filmezi cu telefonul pentru început. Iată câteva idei de conținut video:

  • Răspunde la întrebările celor care ți-au dat follow
  • Anunță un concurs de vară
  • Filmează cum ai suplimentat stocul și cum pregătești colete
  • Filmează o zi de naștere a unui coleg
  • Oferă soluții la problemele clienților din nișa ta  

Tips: oferă un voucher sau un cadou celor care dau share postărilor video sau comentează la postarea ta.

În străinătate este un trend foarte în vogă: live streaming, opțiune de care și tu poți să te bucuri. Live shopping-ul este de succes pentru că s-a reușit conectarea cu succes a socializării, divertismentului și cumpărăturilor, printr-o interacțiune cu gazdele preferate ale consumatorilor. Află mai multe detalii despre live shopping, viitorul comerțului electronic.

2. Postările facebook pot să fie mult mai fresh și mai atractive

Iată câteva idei:

  • Postează despre ce produse nu ar trebui să lipsească din bagajul de vacanță;
  • Postează imagini cu produsele tale folosite în moduri diferite, sau în contexte diferite: pe plajă, la munte, la țară;
  • Organizează un concurs cu bancuri legate de nișa ta, apoi oferă premii;
  • Postează imagini sau video-uri cu clienții tăi;
  • Realizează unboxing;
  • Postează imagini cu tine și echipa ta, la birou, în depozit, la evenimente, în teambuilding, la o înghețată;
  • Schimbă cover-ul pentru a sprijini campania de vară;
  • Schimbă reclamele cu reclame mult mai chill, de vară.

3. Articolele SEO de vară pentru blogul tău pot fi foarte căutate

Atrage trafic calificat cu anumite cuvinte cheie long tail. Spre deosebire de cuvintele scurte, generale, acestea au o intenție comercială foarte mare.

Pentru comercianții care vând articole de fashion, cele mai oportune articole sunt cele privind ce este nou în fashion, ce este în tendințe, sau cum să accesorizezi ținute de vară.

Pentru cei care vând piese auto poți scrie despre cum să îți protejezi mașina de arșiță și cum să îți pregătești mașina pentru drumul către Grecia, de exemplu.  

Comercianții de articole de papetărie pot scrie despre avantajele de a avea un jurnal de vară.

Analizează performanța de anul trecut

Folosește aspectele care te-au ajutat să performezi ultimele veri, așa încât pe baza lor să te ocupi de strategia din această vară pentru a economisi timp. Probabil că ai selectat mai multe cuvinte cheie de vară pentru google search?

Reclamele tale trebuie schimbate, incluzând cuvinte precum „soare”, „vară”, „fierbinte”, „concediu”, împreună cu alte cuvinte cheie.

Poți lua în considerare licitarea pentru cuvintele cheie de vară și poți adăuga terminologia de vară la lista de cuvinte cheie, astfel poți crește șansele de a fi găsit atunci când consumatorii caută „reduceri de vară”, „rochii de vară”, „pălării de vară”, „vacanță”

Verifică zilele de vârf cu vânzări ample din anii trecuți/ ori demografia clienților și cele mai populare articole sau categorii de produse.

Ia în considerare o strategie internațională

Comercianții care vând produse cu sau fără brand, știu deja că pentru a crește vânzările, în contextul actual este necesar să atragă cote noi de piață de la marketplace-urile care au fidelizat o bază uriașă de clienți. Astfel, se impune o diversificare mai mare a canalelor de vânzare.

Există acum nenumărate opțiuni de a vinde pe marketplace-uri, fiecare cu propriul set de reguli,

cerințe și audiențe.

Te-ai gândit deja să te extinzi la nivel internațional cu ajutorul marketplace-urilor?

✓ Creează un cont pe două sau trei marketplace-uri

✓ Alege produsele cu stoc ce urmează să fie listate și transformă-le în oferte atractive

✓ Alege persoana responsabilă privind relația cu merketplace-ul și care va lista ofertele

✓ Folosește recomandările din articol

✓ Participă activ și constant la campaniile organizate de marketplace-uri

✓ Stai conectat la comunități de E-Commerce și lasă specialiștii să te ghideze

✓ Investește know-how-ul mai departe

Cu un magazin online este ușor să începi să vinzi prin intermediul Marketplace-urilor internaționale. În acest fel nu îți vei face griji că documentația din site-ul tău nu este tradusă, sau prețurile nu sunt convertite în moneda locală, pentru că poți utiliza easySales și poți beneficia de listare simplificată pe marketplace-uri. În plus bariera limbii nu mai este un aspect care să te blocheze, deoarece poți lista direct oferte traduse în limba dorită.

Află cum vânzarea pe marketplace te ajută să crești vânzările.

Conectează-te cu clienții tăi

Vara este momentul ideal în care te reconectezi cu clienții și soliciți recenzii autentice, nu recenzii în care să fii doar lăudat. Așa afli ce să îmbunătățești sau pentru ce anume ar trebui să te bucuri. Dacă un cumpărător vede că ai o mulțime de recenzii pozitive și cu dată recentă, iar la cele de îmbunătățire răspunzi cu soluții pe care le-ai întreprins, vei avea mai multe conversii.

Testează noi canale de vânzare și de marketing pentru a crește traficul și vânzările

Când inflația este în creștere și clienții sunt dispersați în multiple canale de vânzare, ce faci? Te orientezi să fii prezent acolo unde majoritatea consumatorilor cumpără!

Fii prezent pe motoarele de căutare prețuri, pe TicTok, pe marketplace-uri populare:, eMag, eBay, elefant, Doraly, Vivre, olx, cel.ro, etc,

Vrei să testezi noi canale de vânzare și să procesezi comenzile de 10 ori mai repede?

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a testa și a vinde simplificat pe marketplace-uri populare și pentru a gestiona automat activitatea în eCommerce, noi cei din echipa easySales suntem la un click distanță.

Crează un cont gratuit în platforma easy-Sales.com și învață să lucrezi automatizat.

Folosește-te de vară pentru a pregăti acțiunile pentru toamnă

Poate vara nu este foarte profitabilă pentru nișa ta, dar asta nu înseamnă că te vei culca pe o ureche. Asigură-te că toamna te va găsi pregătit de campania Back to School și Black Friday.

Participă la evenimente și concerte de vară și află ce se vinde cel mai bine. Poți întreba comercianții pe care îi întâlnești din locurile pe care le vizitezi ce caută turiștii în mod special.

P.S. Degrevează-te de aspectele tehnice ce țin de vânzarea multichannel cu easySales echipa care te ajută să scalezi și să rezolvi problema complexității prezenței pe marketplace-uri populare și a lipsei de integrare între diferitele platforme utilizate de comercianți.