Product Update easySales Iunie 2023

Cum poți să fii mai productiv în eCommerce

Nou an, noi rezoluții, FOCUS mai mare pe productivitate, pe obiceiurile pozitive și îmbunătățire. Așa suna lista ta în ianuarie, nu?

Surpriză! Este deja februarie. Ai început schimbarea?

Suntem aici cu un set de idei, testate și demonstrate de noi, dar și de clienții noștri cei mai productivi, gata să te facă și pe tine, personal, mai productiv, dar să îți schimbe și afacerea, per total, în bine.

Poți să fii productiv în momentul în care se va produce o schimbare în percepția ta de la “a fi dezordonat = a fi creativ” la „a fi dezordonat = a fi neproductiv”. Poate acum a venit momentul să șlefuiești mai mult abilitatea ta de a fi productiv. Iată cum să începi.

Claritate și ordine!

Clarifică-ți ce resurse ai să susții obiectivele de business: poate să crești un brand și să fidelizezi 10.000 clienți, să ai doar venituri suplimentare fără să investești pe marketing prea mult (vânzarea pe marketplace). Apoi clarifică la ce nivel ești și ce trebuie prioritizat în următoarele 10 luni.

Ce task-uri ar trebui prioritizate zilnic, de ce resurse ai nevoie pentru a fi mai eficient. Ochii pe ceas și activități focusate timp de 30 minute, fără întreruperi.

Începe cu ordinea pe birou, în folderele din computer, dar mai ales ordinea din întreg spațiul de lucru.

Fă o curățenie săptămânală, de exemplu luni sau vineri și scapă de toate acele mici lucruri care îți distrag atenția. Mută-le în sertar, pe categorii, în bibliorafturi.

Începe cu ce-i mai greu – sau scapă de task-ul “broasca râioasă”

În fiecare nouă zi de lucru, rezistă tentației de a porni cu lucrurile mai mici, mai ușoare și mai puțin importante. Așa, eviți amânarea și rezolvi, de la bun început, sarcinile mari, care chiar contează. Cum faci asta? Simplu: când decizi ce să prioritizezi într-o zi, plasează întotdeauna obiectivele cu cel mai mare impact în vârful listei. Ce poți face astăzi pentru cel mai mare impact asupra afacerii tale? Începe cu asta și fie deleagă, fie suspendă sarcinile cu un nivel scăzut de relevanță. Este un pas nu tocmai ușor de făcut, dar exercițiul devine natural, dacă îți reamintești de el zi de zi.

Ține meeting-urile sub control

Nu cădea în capcana micromanagement-ului și nu bloca oamenii care altfel ar putea aduce mai multă eficiență afacerii, în timpul pe care un meeting îl ocupă.

Ce livrezi în fiecare zi contează mai mult! Dacă chiar trebuie să ții întâlniri, fă-le scurte: 30 minute. Pornește întotdeauna o agendă și un scop clar pentru întâlnire, astfel încât nimeni să nu întrebe despre ce este vorba în ședință. De asemenea, spune-le oamenilor când și cum să organizeze întâlniri. Unele companii, de exemplu, țin întotdeauna întâlniri în aceeași zi și la aceeași oră în fiecare săptămână – de exemplu, luni dimineața sau joi după-amiaza. Acest program le permite tuturor să își planifice zilele și săptămânile mai eficient.

Creează noi Proceduri

Procedurile te ajută să delegi și fiecare să cunoască bunul mers al activității. Comercianții care înregistrează de la 150 de comenzi/ zi este necesar să nu facă activități șcindate din diferite domenii. Marketing, sales, facturare. La acest nivel trebuie specializați angajații pe maxim 2 domenii, fiecare.

Întocmește scurte proceduri, așa încât fiecare să fie responsabil de anumite sarcini și să știe ce are de făcut, fără să mai întrebe șeful direct.

Cunoaște-l pe Pareto

Despre Vilfredo poate că nu știi – este prenumele lui Pareto, de care probabil ai mai auzit. Și poate că știi și de regula 80-20, care l-a făcut cunoscut.

Economistul italian spune că, în multe situații, aproximativ 80% dintre efecte sau rezultate provin din doar 20% dintre cauze. În afaceri, regula 80-20 intră în joc atunci când 80% din clienții unei companii sunt generați de la 20% din personalul de vânzări, sau când 80% din profituri provin de la 20% dintre clienți. Află și tu cum se aplică principiul 80-20 în afacerea ta și abordează apoi acel 20%, astfel încât să poți genera mai multe rezultate sau să elimini problemele. Nu mai consuma resurse pentru strategiile cu performanță scăzută și concentrează-ți eforturile pe canalele care chiar funcționează.

Productivitatea pentru afacerea ta de eCommerce se bazează pe principiile pe care le listăm chiar aici:

Atenție la logistică și automatizare

Folosește-te de instrumentele care te pot ajuta să gestionezi automat unele activități care sunt esențiale pentru eCommerce, mai ales în logistică. Trimite-le clienților alerte despre starea pachetului comandat și actualizări ale evoluției comenzii pe traseu. Gestionează și automatizează operațiunile de zi cu zi din depozit. Prognozează nivelul cererii. Optimizează transporturile cu agregatoare de curieri. Și, bineînțeles, tot ciclul care urmează: procesarea, gestionarea, aria de fulfillment, facturarea. Cu economii de timp și fără dureri de cap. Testează noi aplicații sau noi platforme de automatizare ce te ajută să fii competitiv.

easySales este o platformă SaaS  « la cheie » care oferă instrumentele de care orice comerciant competitiv are nevoie pentru a vinde online, pe mai multe canale de tip marketplace, folosind o platformă unificată.

Componentele de bază sunt: listarea rapidă a produselor în oferte sau anunțuri pe diferite marketplace-uri, sincronizarea stocurilor în timp real, gestionarea centralizată a comenzilor, analiza dinamică a prețurilor și rapoarte analitice privind vânzările.

Dacă deja vinzi pe eMag și/sau intenționezi să vinzi pe alte marketplace-uri populare (Vivre, elefant, cel.ro, okazii, olx), pentru rezultate performante este necesar să accesezi o singură platformă, în loc de mai multe.

Pentru a nu mai înregistra erori cu produsele pe care le adaugă angajații într-o comandă, poți introduce double-check (pt IMM-uri mici), sau scanare si pickuire automată prin folosirea unui VMS.

Folosește instrumentele de management

Dacă sunt utilizate corect, instrumentele de management, gen CRM, sunt necesare, în cloud sau chiar locale, te ajută cu adevărat să crești productivitatea, să îți definești și execuți strategia, să interacționezi cu clienții și angajații tăi și să monitorizezi indicatorii de performanță. Profită de volumul impresionant de resurse la cheie, pentru a-ți organiza proiectele și a delega eficient sarcinile. Un CRM este esențial pentru bunul mers al activității, dacă ai clienți mulți de gestionat.

Nu uita de omnichannel marketing

Vorbim despre o parte vitală a afacerii tale, pe care nu o poți ignora. Folosește și aici, resursele digitale de marketing și instrumentele de automatizare ce te pot ajuta în a gestiona mai eficient numeroase aspecte ale afacerii tale, precum blogging, SEO, rețele sociale, site, landing pages, e-mail, analize, monitorizări și multe altele. Aplicații necesare MailChimp – e-mail Marketing, Zapier – automatizare content Marketing Strategy, Slack – cool chat pt comunicarea cu echipa. easy-sales.com are automaizare notificari SMS si e-mail.

Sportul te ajută să fii activ și plin de energie

Poți apela la trucuri mentale până când sportul va deveni parte din viața ta. Poți să îți spui astăzi: „Voi merge până la sala de sport.” Fără să îți pui în obiectiv că vei arde un anumit număr de calorii. Smart, nu?

Creierul adoră partea distractivă a vieții, așa că poți să îl păcălești fără să îi propui exerciții grele. Apoi, dacă tot ești la sală poți să testezi câteva aparate. Ușor, ușor nu va mai deveni o corvoadă mersul la sală și vei fi mult mai deschis să te ții de un program.

Am pornit într-un nou an în care oamenii stau mai mult acasă, lucrează remote sau de acasă, au grijă de sănătatea și siguranța lor. Este un nou moment în care afacerile de eCommerce pot să fie mai productive și să prospere. Iar schimbarea în bine pornește chiar de la tine.  

Și nu uita, în concluzie. Mai multă eficiență în afaceri și un plus de productivitate poți avea aproape imediat, dacă apelezi la profesioniștii în automatizare și eCommerce.

Te așteptăm să testezi easySales gratuit 14 zile!

easySales este o platformă SaaS de management vânzări automate multichannel – un real avantaj competițional și un sprijin pentru mediul de afaceri.

Suntem aici pentru a le face viața mai simplă comercianților, pentru a-i ajuta să se concentreze pe core-ul afacerii și pentru a le prelua, sarcinile recurente: listarea ofertelor pe marketplace-uri de top, sincronizarea stocurilor și prețurilor, procesarea comenzilor, tracking și notificare clienți, rapoarte, redimensionare imagini.

Află mai multe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *