Product Update easySales Iunie 2023

Miturile din eCommerce și cum treci peste ele

Iată câteva mituri comune despre vânzarea online, care continuă să saboteze antreprenorii. Iar noi suntem aici pentru a le desființa și a te readuce pe calea eficientă, chiar și în perioadele dificile economic.

Sunt prea ocupat să mă ocup de site, constant

Probabil că ai mai mult timp să faci față consecințelor inevitabile ce îți crează pierderi – erori 404, spargeri și hack-uri care îți vor amenința site-ul, în loc să investești în integritatea și întreținerea acestuia? Construirea unui site web solid, mentenanța și actualizările necesită timp, însă este întotdeauna mult mai eficient, să te ocupi constant și ai grijă de reputația afacerii tale pe termen lung. Clienții te vor “amenda” pentru lipsa ta de comunicare, sau actualizare a landing-page-ului și vor avea tendința să fie fideli acelor brand-uri care se ocupă constant de afacerea lor.

Site-ul merge și așa

Nimic nu “merge și așa”, iar comerțul electronic se schimbă rapid. Eșecul dat de lipsa inovației poate transforma chiar și cele mai de succes produse și servicii în relicve ale unei epoci apuse. A nu anticipa și a nu te adapta la tendințele cumpărătorilor cu un site adecvat și cu folosirea de platforme și aplicații utile este cea mai bună modalitate de a-ți condamna afacerea online, la irelevanță.  

Automatizarea e complicată și îmi afectează procesul

Atunci când se întârzie în mod deliberat sau se împiedică automatizarea afacerii de eCommerce – reversul este că firma își va pierde competitivitatea și va devini ineficientă. Lipsa automatizărilor costă mai mult, decât implementarea lor.  Lumea noastră devine tot mai digitală, ceea ce transformă și modul în care funcționează economia. Pentru rezultate eficiente ai nevoie de specialiști, răbdare în a implementa noi procese, un buget, dar și de o atitudine care îți spune: automatizez afacerea pentru a salva mai mult timp și a mă ocupa de aspecte care nu se pot automatiza. Prin urmare sunt un antreprenor al viitorului.

Investițiile în site sunt prea scumpe

Investiția într-un site web nu înseamnă neapărat cheltuială, sau că plătești pentru funcții personalizate sau că faci lucrurile unice. Un site web modern ar trebui să fie echipat cu funcții menite să stimuleze vânzările, să crească valoarea medie a comenzii și să atragă clienții. Este o investiție în succesul, creșterea și viitorul afacerii tale, care se va vedea cel mai bine în ROI.

Trebuie să scalez, să vând global, imediat

Ar putea fi tentant să scalezi repede afacerea – doar ești în online, nu? – dar poate că nu este cea mai bună abordare, când încă nu ești complet pregătit pentru asta. Poate că este mai bine să te concentrezi pe piața românească, iar după ce ți-ai stabilizat aici prezența și practicile, poți începe extinderea către piețele internaționale.

Pot face singur și gratis

Cum vorbeam mai sus, la investiții, chiar dacă îți începi magazinul pe o platformă deschisă, în final, vei avea costuri. Costurile includ o parte monetară – marketing, publicitate, consultanță, suport tehnic, aplicații, dar și o parte nemonetară – timpul tău pe care îl aloci pentru îndeplinirea sarcinilor. 65% dintre comercianții intervievați de echipa easySales, au menționat ca dacă ar fi să își dea un sfat, ar apela mai devreme la specialiști, deoarece au pierdut prea mult timp și bani în a fi “omul orchestră”.

Imaginile de produs de la producător sunt de ajuns

De obicei, producătorii oferă imagini stoc tuturor vânzătorilor. Dacă, însă, vrei să te diferențiezi și să îți scoți site-ul în evidență, ar trebui fie să faci singuri fotografiile, fie să angajezi un fotograf pentru a le realiza. Arată-ți produsul din diferite unghiuri. Asigură-te că clienții tăi văd produsul la nivel calitativ, decât pe alte site-uri, în funcție de nișa ta.

Trebuie să am cel mai mic preț

Prețul contează, dar nu este singurul lucru pe care clienții îl au în vedere în procesul de luare a deciziilor. Ei iau în considerare și alte lucruri, cum ar fi designul site-ului și timpii de răspuns, informații complete despre comandă, livrarea și recenziile, printre altele. Cu siguanță, de ajutor aici – și nu e mit – este funcția Auto-price dezvoltată de easySales.

Produsele mele se vând singure și nu au nevoie de promovare

Chiar dacă ai cele mai bune produse din istorie, oamenii tot trebuie să știe despre ele. În caz contrar, afacerea ta se va închide – da, este atât de simplu. Construiește o strategie de marketing bună și ține-te de ea, pe termen mediu și lung. Nu cădea în capcana în care mulți au căzut deja, de a crede că produsele se vând singure, dacă folosești un singur canale de vânzare.

Împachetatul nu e important

Dacă irosești materialele de împachetat, sau dacă cazi în cealaltă zonă în care ești neglijent cu împachetatul produsului, află că pierzi puncte importante de apreciere.

Newsletter-ele au rămas în anii 2000

Nu subestima puterea marketingului prin e-mail. Este, încă, de departe una dintre cele mai eficiente modalități de a converti clienții. De asemenea, este ușor, ieftin și eficient. Îl poți personaliza și adapta nevoilor publicului. Datorită telefoanelor mobile, oamenii încă își verifică des e-mailul.  

Trebuie să mă gândesc doar la venituri

Scopul final al oricărei afaceri online este profitul, dar ar trebui să arunci o privire și la alte valori, cum ar fi rata de conversie, rata de respingere, traficul și durata sesiunii, dar mai ales numărul de clienți fideli. Este esențial să fii atent la conversii, timp petrecut pe site, proveniența utilizatorilor și activitatea lor de pe site.

Iar dacă v-am destins cu acest set de mituri, putem reveni la lucrurile serioase – vânzări, automatizare și eficiență, cu easySales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *