Product Update easySales Iunie 2023

Cum să crești profitul pentru un magazin online de jocuri și jucării

Ai deja o platformă de magazin onlie cu articole pentru copii – haine și accesorii pentru nou-născuți, jucării pentru cei mici, încălțări pentru bebeluși sau, de ce nu, jocuri pentru adolescenți.

Vezi cum lună de lună, sau an de an, clienții tăi fideli cresc – pantofii ajung de la 19 la 29, bluzele de la 52 la 110 și vrei să vezi că și afacerea ta online evoluează, în același timp?

Ai toate auspiciile pentru o dezvoltare sănătoasă. Nu doar că pandemia ne-a crescut, tuturor, apetitul pentru achizițiile online, context, care de la bun început te poate ajuta, dar și experții easySales au cules din experiența magazinelor online și îți pregătesc, chiar aici, sfaturi numai bune să îți crești sănătos afacerea.

Promovează-te online, dar nu oricum, ci doar după ce ți-ai răspuns la trei întrebări de bază:

  • Vreau mai mult brand awareness?
  • Vreau să aduc utilizatori noi pe site, pentru a-i informa și apoi converti în clienți?
  • Vreau să îmi cresc vânzările și să invit clienții existenți să facă acțiuni în plus pe site?

În funcție de răspunsul tău, îți poți alege platforma online care îți va susține cel mai bine ad-urile.

Crește-ți lista de e-mail-uri, simplu, dând mai multă valoare clienților tăi. Că le ceri datele de contact pentru un discount suplimentar sau le oferi conținut de valoare, cu un ebook dedicat primilor pași ai copiilor, un studiu de caz despre cele mai bune încălțări, în funcție de vârsta celor mici, sau o serie de clipuri în care copiii testează jucăriile pe care le vinzi, totul te ajută să îți extinzi baza de contacte, pentru unul dintre cele mai eficiente canale de comunicare.

Pune un pop-up de ieșire exit-intent, atunci când detectezi mișcarea cursorului. E un mod excelent de a îți crește rata de opt-in pentru mail-uri – fie că promiți un discount suplimentar, fie că oferi acces la un tip personalizat de conținut, momentul de atenție pe care îl câștigi se poate converti în clienți stabili.

Urmărește coșul abandonat, poate una dintre cele mai eficiente strategii de a converti un lead în client. Gândește-te la momentele în care ai făcut „ravagii” la cumpărături, ai tot pus produse în coș, dar ți-ai dat seama că nu e chiar momentul oportun să finalizezi tranzacția. Sau poate că te-ai luat cu alte treburi și ai uitat, pur și simplu. Declanșatorul pentru finalizarea achiziției poate fi chiar un e-mail primit la doar câteva minute, care îți propune un discount, dacă finalizezi comanda. Iar acest flux poate fi automatizat și pentru magazinul tău pentru copii, de fiecare dată când cineva abandonează coșul.

Ia în calcul influencerii, mai ales că nișa de parenting este una care are deja vârfuri bine stabilite, dar și o mulțime de mame și tați care și-au construit comunități relevante în jurul lor. Cu o singură postare, produsele tale stabilesc o conexiune cu un public poate complet nou. Fă un barter cu jucării în schimbul unei postări. Important este să îți faci temele dinainte și să te asiguri că pot fi interesați de ceea ce vinzi. Altfel, e ușor să fii păcălit de un număr mare de urmăritori, dar care nu rezonează cu produsul tău și nu îți aduc nicio valoare.

Lucrează la retenție, una dintre cele mai eficiente modalități de a-ți dezvolta magazinul online pentru copii. E ușor să te concentrezi exclusiv pe generarea de noi clienți și să uiți de cei actuali. Nu uita, însă, că ai cu până la 70% mai multe șanse de a vinde un produs unui client deja existent. Cum optimizezi retenția? Răspunzi la comentariile de pe rețelele de socializare, trimiți reduceri sau cadouri clienților fideli, furnizezi conținut valoros, creezi evenimente, mulțumești și vei fi mulțumit.

Optimizează-ți site-ul pentru conversie,  pentru că mulți proprietari de afaceri alocă timp și buget creșterii de trafic, doar că vizitatorii ajung pe un site mai puțin optimizat. Lucrează la design, fluxuri de achiziție, comportamente și rute ale vizitatorilor, dar asigură și premisele colectării de mail-uri.

Alocă atenție pachetelor pe care le trimiți. Un efort mic în plus, la acest capitol, poate echivala cu recenzii pozitive. Poate că nu doar prezența web ar trebui optimizată, ci și pachetele, ambalajele și conținutul lor. Fiecare pachet livrat ar trebui să aibă un card în interior care încurajează postarea de imagini cu produsul și comentarii în social media, alături de lista canalelor tale online. Oferă împachetare pentru cadou, sau ambalaj eco, pune un autocolant cu un mesaj educativ ca și cadou.

Prioritizează optimizarea pentru mobil, mai ales azi, când mai mult de jumătate dintre cumpărătorii online își fac achizițiile de pe un smartphone. Deși probabil că te-ai asigurat că site-ul web este configurat și funcționează bine de pe un desktop sau laptop, devine tot mai important să iei în calcul experiența mobilă. Un audit tehnic constant este binevenit. Asigură-te că ai un flux bun pe smartphone gândește ce modificări ai de făcut, dintr-o perspectivă mobilă.

Următorul pas pentru scalare: lucrează inteligent, organizat, după un plan, o organigramă, proceduri de lucru, dar, mai important, descoperă ce ai tu diferit față de celelalte magazine online și dezvoltă.

Așa, cu acest set de sfaturi, tot mai mulți copii și, normal, părinți, vor ajunge să îți fie clienți fideli. Și nu uita, afacerea ta prinde putere și crește, alături de prietenii de la easySales.

Te așteptăm în platforma easySales să listezi produsele automatizat pe toate canalele relevante.

Testează platforma 14 zile gratuit! Înregistrează-te aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *