Product Update easySales Iunie 2023

Sfaturi practice pentru a crește afacerea pe Elefant Marketplace

elefant marketplace 1

Un nume cu greutate în peisajul comerțului electronic național este Elefant Marketplace, unul dintre cei mai mari retaileri online din România, cu peste 2.000.000 de clienți. Aici, afacerea ta își poate găsi locul potrivit și te poți bucura de toate avantajele pe care Elefant ți le pune la dispoziție. Astfel, vei beneficia nu doar de reputația platformei Elefant, dar și de sprijinul constant al account managerilor, de canalele de comunicare dedicate doar pentru parteneri, de marile campanii de vânzare și de experiența specialiștilor platformei.

Poți gestiona activitatea pe elefant marketplace și cu ajutorul integratorului de marketplace-uri easy-sales.com. Încă de la început misiunea easySales a fost aceea de a ajuta comercianții să crească vânzările și să își simplifice activitatea operațională, economisind timp prețios consumat cu sarcini redundante, ce pot fi automatizate. 

Iată, în continuare câteva aspecte și bune practici de care trebuie să ții cont dacă îți dorești să ai succes pe Elefant Marketplace.

Ajută clienții să-ți descopere rapid produsele

Este cunoscut faptul că o parte dintre cei care doresc să achiziționeze produse online au o oarecare reticență în a le comanda, din cauza faptului că nu pot examina fizic produsul și trebuie să ia o decizie bazându-se doar pe informațiile de pe marketplace. 

Iată ce poți face în acest sens:

  • descrie produsele cât mai amănunțit, gândindu-te întotdeauna la eventualele întrebări pe care și le-ar putea pune clientul virtual, gen: “ce fel de talpă au pantofii?”
  • clasifică produsele conform filtrelor disponibile; 
  • postează documentația completă a produsului;
  • folosește în descriere puncte de paragraf (bullet point) – adesea ele sunt mai vizibile decât descrierea propriu-zisă;
  • arată prin ce se deosebește produsul tău de altele asemănătoare și semnalează caracteristicile, subliniind avantajele. 

Afișează prețuri cât mai competitive pe elefant marketplace

Strategia de stabilire a prețurilor competitive este extrem de versatilă și ea diferă în funcție de felul produselor comercializate și de strategia de marketing. Îți prezentăm cele două variante principale din care o poți alege pe cea mai potrivită afacerii tale:

  • prețuri sub cele ale concurenței – le poți folosi pentru a atrage potențialii cumpărători cu cele mai bune oferte posibile, dar presupune negocierea cu furnizorii și reducerea costurilor de operare;
  • prețuri peste cele ale concurenței – generează venituri mari, dar trebuie justificate fie prin raritatea și/sau calitatea produselor, fie prin experiența brandului și caracteristicile unice ale produsului.
  • stabilește un preț competitiv la taxa de transport.
Elefant marketplace prețuri competitive

Selectează imagini clare, de înaltă calitate

Mulți dintre potențialii cumpărători trăiesc cu teama că produsul pe care doresc să-l achiziționeze nu va fi la fel cu cel din pozele de pe site. O imagine, se spune, valorează cât o mie de cuvinte. 

Iată, deci, ce este important să ai în vedere:

  • întrebuințează imagini care să prezinte produsul din cât mai multe unghiuri;
  • folosește poze cu fundal alb pentru a pune în evidență produsul;
  • optează pentru imagini cu dimensiuni mai mari (cel puțin 1000×1000 pixeli);

Profită de Account Managerul tău oferit de elefant marketplace

Odată cu începerea parteneriatului tău cu Elefant Marketplace, vei putea beneficia și de sprijinul constant al unui Account Manager, care îți va oferi asistență personalizată pentru a putea crește vânzările, prin:

  • un număr de telefon și o adresă de e-mail concretă, unde poți pune întrebări privitoare la problemele cu care te confrunți;
  • asistență cu privire la dezvoltarea vânzărilor și cum poți genera mai mult profit etc.;
  • recomandări și sfaturi pe care le primești de la Account Managerul tău, cu privire la eficiența procesului de vânzare online, campanii etc.

Este bine să știi, de asemenea, că una din opțiunile de listare și operare a contului de Elefant Marketplace se poate face prin Easy Sales. 

👉 Dacă dorești ca afacerea ta online să performeze, intră în parteneriat cu Elefant Marketplace, descoperă cum te poți înscrie și testează cum poți beneficia de toate avantajele acestei colaborări.

Oferă asistență clienților

Spațiul vânzărilor online este deja suprapopulat cu oferte. Cum la nivel global conectivitatea a crescut, este normal ca și antreprenorii posesori de magazine online să mențină contactul cu clienții:

  • verifică mesajele cât mai des cu putință; 
  • răspunde cu rapiditate solicitărilor venite de la clienți;
  • încearcă să remediezi erorile semnalate.

Generează cât mai multe recenzii despre produse pe elefant marketplace

De regulă, înainte de a achiziționa pentru prima oară un produs sau un serviciu online, cumpărătorii fac o cercetare amănunțită cu privire la caracteristicile și particularitățile lui. Una dintre cele mai simple și folosite modalități de informare este citirea recenziilor lăsate de clienții care au cumpărat și încercat deja produsul și care sunt percepute ca fiind mai demne de încredere decât descrierile de pe marketplace.

Elefant Marketplace îți pune la dispoziție posibilitatea de a încuraja clienții să lase recenzii. Poți oferi chiar o recompensă sau o reducere la viitoarele achiziții celor care lasă comentarii.

elefant marketplace recenzii

Oferă posibilitatea plății cu cardul sau numerar

Plățile reprezintă partea de final a experienței de cumpărare online și sunt un aspect important al întregului proces. Pe Elefant Marketplace poți oferi clienților posibilitatea de a efectua plățile prin două metode: cu numerar sau plata cu cardul online.

Având posibilitatea de a alege între diversele metode de plată, clienții virtuali au o încredere mai mare în securitatea și caracterul anonim al tranzacțiilor, pot achita cu mai mare ușurință contravaloarea produselor sau serviciilor, iar baza de clienți se poate mări prin atragerea celor care nu posedă încă un card bancar.

👉 Afacerea ta și-a găsit locul! Prin parteneriatul tău cu Elefant Marketplace ai o bază de milioane de clienți care abia așteaptă să-ți cunoască produsele, te promovezi fără efort și profiți de experiența unui Account Manager dedicat.

Mărește încrederea cumpărătorilor

Reticența unor clienți în a-și achiziționa online produsele preferate apare și din cauza faptului că anumite site-uri de vânzări nu inspiră încredere, iar cumpărătorii se tem că vor fi fraudați. De vină poate fi designul sau lipsa unor informații care sunt de interes pentru cumpărători.

Pe Elefant Marketplace partenerii pot pune descrierea afacerii lor, precum și termeni și condiții personalizate. Îți recomandăm să comunici cu transparență și claritate politicile de livrare, de retur sau, eventual, condițiile de înlocuire a produselor.

elefant marketplace vanzari

Folosește descrieri complete la produsele pe care le comercializezi pe maketplace elefant

În competiția acerbă dintre diferitele magazine online pentru o poziție performantă în căutările potențialilor cumpărători câștigă website-urile optimizate din punct de vedere SEO (Search Engine Optimization).

Pe Elefant Marketplace poți ajuta la optimizare prin postarea de descrieri complete ale produselor, folosind termeni cheie sau etichete relevante.

Promovează-ți produsele pe social media

Poți fi aproape de clienții tăi și prin prezența pe canalele social media. Află și câteva sfaturi de promovare online. Trebuie, însă, să știi cui te adresezi, care îți sunt potențialii clienți și ce anume canal de comunicare să alegi, în funcție de vârsta, și preferințele lor.

În postările tale poți face cunoscut faptul că vinzi pe Elefant Marketplace, inserând linkuri utile, și poți oferi clienților posibilitatea de a lăsa în social media feedback despre produsele pe care le comercializezi.

Există multe metode pe care le poți aplica pentru succesul afacerii tale, însă cel mai important prim pas pe care îl poți face este parteneriatul cu Elefant Marketplace. Astfel, vei beneficia de asistența și experiența acestui important retailer al comerțului online, eficientizându-ți afacerea și maximizând profitul.

Vinde simplificat și centralizat pe marketplace-uri

Credem că fiecare comerciant are nevoie de soluții tehnice care să îi ajute să simplifice activitatea de eCommerce. Cu platforma românească easySales este la fel de simplu să vinzi pe un singur canal sau să testezi multiple canale de vânzare populare

Testează diferite canale, atrage trafic nou și vezi ce funcționează pentru tine. Folosește o singură platformă unificată, deoarece:

  1. accesezi o singură platformă, în loc de mai multe
  2. listezi simplificat produse cu traduceri automate în orice limbă
  3. beneficiezi de sincronizări automate
  4. procesezi comenzile într-un singur loc, indiferent de sursa comenzilor.

Profită de cele 14 zile gratuite pentru a testa platforma easySales, fără să inserezi date de card.

Surse documentare: limitless.ro, seolite.com

Sursa foto: Shutterstock