Product Update easySales Iunie 2023

Povești de succes ale clienților easySales Interviu cu Florin Bogasieru, manager și Fondator Gatito.ro

Află povestea de succes a WELT MARKEN DISTRIBUTION S.R.L. – client Starter easySales din Martie 2019 ce înregistrează în medie 200 de comenzi lunar, iar fondatorul este propriul și singurul angajat. Gatito.ro comercializează produse de brand pentru copii, mai exact produse cu super eroi.

  • Creștere estimativă a cifrei de afaceri cu 35% față de anul 2020
  • Eficiență crescută cu 90% prin automatizare
  • Automatizare generare facturi și AWB-uri
  • Integrare servicii de Notificări prin e-mail și sms
  • Listări de produse automate + sincronizări stocuri în timp real
  • 199 produse cu stoc prin Magazinul online gatito.ro
  • 1350 oferte listate pe 4 marketplace-uri
  • Deschiderea spre vânzarea în Ungaria cu funcții de traducere automată

Când și cum a început povestea magazinului/afacerii? Descrie-ne pe scurt afacerea?

Gatito.ro s-a născut dintr-o nevoie personală, deoarce la momentul respectiv, în anul 2019, căutam diverse jucării cu super eroi, jucării de care era interesat baiețelul meu.

După diverse căutări, am observat că o parte din produsele pe care le căutam nu se găseau în România și era necesar să le comand din străinătate.

Afacerea a pornit mai mult ca o joacă, ca un hobby. Am vrut să învăț în primul rând cum se construiește un magazin online, care sunt provocările, ce înseamnă lumea online, din spatele cortinei.

Anul 2019 a fost anul în care am inițiat proiectul, cu diverse încercări, un an de învățare – mai corect. Astăzi creștem afacerea și sunt singurul angajat. Lucrez cu freelanceri: pe zona de marketing, optimizare site și procesare comenzi, iar cu easySales pe partea de automatizări și eficientizare activitate online.

Care este cifra de afaceri?

Anul trecut am avut o cifră de afaceri de 180.000 lei, iar anul acesta preconizăm că vom ajunge la 500.000 lei cifra de afaceri. Pentru anul 2022 țintim o cifră de afaceri de 1.000.000 lei.

Cum a fost perioada de pandemie pentru activitatea voastră?

Pandemia practic nu s-a încheiat. Am învățat să ne adaptăm. Anul trecut am observat o cifră de afaceri în scădere.

Deși cererea a fost mai mare am avut probleme cu stocurile de produse întrucât o parte din furnizorii și-au restrâns activitatea. Am avut întârzieri foarte mari în livrări și chiar o parte dintre produsele care aveau vânzări foarte bune, au dispărut din oferta furnizorilor.

Pe parcursul pandemiei, aveam stocuri diminuate, întrucât toți furnizorii erau din UE și reaprovizionările se făceau în 3-4 zile lucrătoare.

În momentul de față modelul s-a schimbat, avem stocuri de 10 ori mai mari, comandăm cu multe luni înainte o gamă nouă de produse pentru copii, pe baza de precomandă și ne asumăm un capital mai mare blocat în marfă.

Cum ai aflat despre soluția easySales?

Căutam o soluție similară cu easySales pe google și m-am bucurat foarte mult când v-am descoperit.

Pentru mine, platforma de management vânzări automate easySales reprezintă substitul perfect pentru o echipă de angajați ce gestionează stocuri, facturare, listări oferte și rapoarte.

Ce probleme/provocări ați întâmpinat în a vinde pe marketplace-uri?

Provocările cele mai mari erau din zona de gestiune a produselor și în special efortul de a a publica ofertele separat, atât pe propriul magazin cât și pe diverse marketplace-uri. Deoarece nu aveam conectat shopify cu eMag, îmi era greu să lucrez manual și să listez produse pe eMag sau alte canale.

Apoi, primeam comenzi din cel.ro, din eMag și din elefant, astfel era necesar să intru separat în fiecare platformă, pentru procesare comenzi. O activitate care îmi lua foarte mult timp.

Ce funcționalități ale platformei easySales te-au atras? Ai identificat și alte beneficii colaterale?

Cea mai importantă funcționalitate de care avem nevoie a fost listarea de produse pe marketplace-uri, din magazinul meu shopify, prin easySales, conectat cu eMag. Acum vând prin 4 marketplace-uri. Prin easySales, listarea de oferte este cea mai rapidă.

Deasemenea, gestiunea stocului dintr-un singur punct, fără acțiuni manuale de reglare este deosebit de necesară.

Ulterior, am descoperit că pot să gestionez absolut toate aspectele legate de un magazin online dintr-un singur punct, fără să mă loghez în toate platformele și furnizorii de servicii secundari. :))

Cum a descurs tranziția la soluția easySales? În cât timp ai început să simți beneficiile?

Tranziția a fost foarte rapidă și ușoară, deoarece eram la început de drum și am fost deschis să implementez soluții noi. Echipa de suport easySales m-a îndrumat foarte bine.

Cum te-a ajutat easySales să economisești bani și să crești productivitatea/ vânzările?

Pentru mine automatizările easySales mă ajută să lucrez fără să am angajați. easySales m-a ajutat să optimizez la maxim partea operațională. Listarea produselor pe alte marketplace-uri relevante este un must-have.

Puteți să ne dați câteva cifre care să reflecte beneficiile obținute?

Dacă am cuantifica în procente aportul în vânzări, estimez ca easySales a contribuit cu 10-15% la creșterea vânzărilor an de an și am salvat cu până la 90% din timpul cu activitățile manuale, prin funcții automate.

Puteți să ne dați trei sfaturi sau recomandări pentru a reuși în online?

Cred că în orice afacere este important să îți alegi un domeniu care îți place, te pasionează și despre care ai habar.

În felul acesta te vei implica de plăcere. De exemplu, nu te apuca să vinzi biciclete, dacă nu ai mers în viața ta pe o bicicletă și nici nu ți-ar plăcea să încerci. 🙂

Acordă timp afacerii. Cred că un magazin online are nevoie de timp pentru ca tu să îți crești abilitățile.

Dacă ai profit mergi mai departe și accelerează. Dacă nu, funcționează mergi mai departe, caută alte produse, altă nișă, învață din greșeli, cere sfatul specialiștilor, adaptează-te!

Ce ați face astăzi diferit față de momentul în care ați început afacerea?

Lucrurile ar fi mult mai simple dacă aș fi avut cunoștințele dobândite în cei 3 ani de lucru efectiv cu un magazin online și aș putea evita foarte multe erori făcute pe parcurs.

În mod cert aș începe mult mai accelerat, cu resurse mai multe, mai multe produse, m-aș axa mult mai mult pe stocuri și aș putea comprima 3 ani, în 3-6 luni. 🙂

Încearcă gratuit easySales

Folosește-ți timpul în cel mai productiv mod posibil!
Work Smart, Not Hard!