Product Update easySales Iunie 2023

E-mail Marketing: cum să promovezi o lansare de produs?

E-mail marketing-ul este unul dintre cel mai performant instrument în marketingul digital, alături de social media și anunțurile grafice direcționate. Este un canal de comunicare care poate fi personalizat și care permite o transmiterea unui mesaj direct consumatorului. Pentru a rămâne relevant și atrăgător, în același timp, e-mail marketingul trebuie să se reinventeze constant. Trebuie să fii autentic și consecvent în mesajele brandului tău pentru a câștiga clienți noi.

Crearea de e-mailuri HTML eficiente și cu design deosebit poate fi dificilă, dacă iei în considerare provocările și preocupările de redare din ziua de astăzi, cum sunt modul întunecat și accesibilitatea, de aceea persistă încă o nostalgie la momentele în care un e-mail era un text scris și nimic altceva, deși recunoaștem cu toții eficacitatea și performanța e-mailurilor HTML.

Când trimiți un e-mail, îți încurajezi clienții să vină pe site-ul tău, să interacționeze cu brandul și cu produsele tale și să le cumpere, de aceea, la lansarea unui produs nou trebuie să ai în vedere creionarea unei strategii de e-mail marketing.

Setează obiective clare și măsurabile

Astfel, după ce setezi obiective clare și măsurabile, începi planificarea propriu zisă.

Este important ca acțiunile de marketing să înceapă în timp ce produsul sau serviciul este încă în faza de dezvoltare. În perioada de prelansare transmiți informații care să stârnească curiozitatea clienților și care să-I mențină interesați.

Pe parcursul perioadei de prelansare, este important să comunici cât mai multe detalii depre brandul și produsele tale și să le oferi utilizatorilor șansa să te cunoască înainte de a le cere să-ți cumpere produsul. Este o modalitate prin care îți construiești încrederea și respectul potențialilor cumpărători, pentru ca aceștia să fie dispuși să cumpere de la tine atunci când vei lansa produsul. Odată ce ai început conversația este important să rămâi consecvent. Trebuie să comunici constant și să fii relevant în mesajele tale.

Cunoaște-ți audiența

Asigură-te că ai o audiență care așteaptă lansarea produsului tău și află cât mai multe detalii despre ea. Dacă pregătești lansarea fără să-ți pregătești audiența, riști să “vorbești”singur în momentul lansării. Transmiterea mesajului “din gură în gură” încă are efect, dar în era digitală utilizatorii trebuie să-ți găsească brandul și produsele și să fie pregătiți să te asculte atunci când ești gata de lansare.

Planifică conținut dinamic și relevant

Pentru a crea un e-mail cu un conținut dinamic, ai nevoie de date și informații despre audiența ta, pentru că acesta se schimbă  în conformitate cu detaliile pe care utilizatorii ți le-au partajat la înscrierea în lista de e-mail marketing. Toate aceste date îți pot “prezice” preferințele unui client. Cu un conținut dinamic, campaniile de e-mail arată destinatarilor exact produsele de care sunt interesați și pe care doresc să le achiziționeze. Te ajută să cresti rata de conversie a vânzărilor și pregătesc terenul pentru ca utilizatorii să deschidă campaniile tale de marketing prin e-mail și să dea clic pe CTA-urile tale.

Consumatorii au nevoie de conținut diferit, care să arate și să se simtă personalizat și personal, special conceput pentru ei. Conținutul dinamic presupune ca acesta să se schimbe în funcție de nevoile cititorului, nu să prezinte diversitatea produselor tale și a brandului, de aceea testarea valorilor de e-mail este importantă. Dacă obiectivul tău este un CTR bun, nu te mulțumi doar cu modificarea unui titlu, ci analizează și imaginile produselor. Dacă urmărești ca e-mailul tău să fie citit de câți mai mulți utilizatori, poți opta pentru subiect atrăgător etc.

Și ajungem din nou la importanța audienței de care depinde evoluția campaniei tale. Înțelegerea publicului a devenit o chestiune de deținere și prelucrare a datelor. Din fericire, tehnologia de astăzi îți ușurează munca, modelarea statistică pentru a prezice comportamentul consumatorilor devenind o tehnică accesibilă pentru o mare parte din comercianți.

De asemenea, testarea conținutului de e-mail la o scară mai mare este importantă. Ai un buget fix, de marketing pe care îi poți cheltui pe campanii automate, prin urmare, ceea ce trimiți la scară largă ar trebui să fie cel mai performant conținut.

Concluzie

Lansările de produs înseamnă planificare și muncă în echipă. Perioada ideală de pregătire pentru un astfel de eveniment este de cel puțin șase luni înainte de data lansării. Este important să înțelegi că lansarea nu se rezumă doar la creșterea numărului de conversii. De asemnea poți folosi de seria de e-mailuri pentru a cultiva o conversație cu clienții tăi, pe care o poți continua și după încheierea lansării.