Product Update easySales Iunie 2023

Cum să folosești SMS și WhatsApp în eCommerce

În lumea E-commerce, publicitatea prin SMS poate ajuta o varietate de companii din orice industrie prin facilitarea gestionării afacerilor, îmbunătățirea serviciului pentru clienți și sporirea implicării consumatorilor. Aceste acțiuni duc la creșterea profiturilor pentru companii.

Așadar, de ce marketing prin SMS?

Domeniul marketingului online a cunoscut o creștere semnificativă în perioada recentă, iar importanța vânzărilor online a devenit tot mai evidentă în sectorul de retail. În prezent, comerțul electronic reprezintă aproape 20% din vânzările de retail la nivel mondial. Proiecțiile arată că până în 2027, segmentul online va reprezenta aproape o pătrime din totalul vânzărilor de retail la nivel global.

Prin urmare, este esențial ca proprietarii de magazine online să-și dezvolte corect strategia de publicitate pentru a obține rezultate maxime. Poate te gândești că în era actuală a comerțului electronic, utilizarea SMS-urilor nu are prea mult sens. În realitate, se pare că în anumite situații comunicarea cu clientul prin SMS este mult mai eficientă decât alte modalități de comunicare.

Imaginează-ți, totuși, că este o posibilitate ca mesajele de marketing ale magazinului tău să atragă atenția în peste 90% dintre cazuri și că acest lucru să se întâmplă practic în doar 5 minute de la momentul în care clienții primesc mesajul. Și toate acestea cu ajutorul unui SMS scurt și puternic, fără a avea nevoie nici măcar de o conexiune online cu consumatorii.

Notificări instantanee, SMS cu cod promoțional, informații despre livrare și angajamentul clienților prin dialog interactiv – aceasta este puterea SMS-ului, care, dacă este utilizată corect, poate face minuni pentru afacerea ta. Suntem aici să îți aratăm cum!

Ce probleme din eCommerce pot rezolva SMS-ul și WhatsApp-ul

1.Clienții au ratat promoția sau sunt pe cale să o facă

Soluție: Trimite o campanie de notificare SMS în masă

Acesta poate fi un mod foarte eficient de a transfera clienții din lumea offline în lumea online. Tot ce trebuie să faci este să incluzi un link care duce către o pagină de destinație specifică cu o ofertă. Acest lucru îl va direcționa direct pe destinatar către magazin. Anunță clientul despre promoția curentă și oferă-i un termen limită în care să acționeze.

Creează un cont SMSAPI în câteva minute și pregătește o campanie eficientă de SMS în masă. Poți să o trimiti imediat sau să o programezi pentru mai târziu. Dacă nu ești în fața computerului, o poți trimite prin aplicația mobilă SMSAPI, disponibilă pentru descărcare pe iOS și Android.

Campania de SMS în masă, dacă vizează un grup bine definit de clienți, are în mod obișnuit o rată de deschidere de 90%. Dacă calculezi costul și iei în considerare cantitatea de mesaje deschise, vei înțelege avantajul real al trimiterii unui mesaj text.

2. Te gândești la modalități de a atrage din nou atenția clienților tăi

Soluție: Trimiterea de SMS-uri sau WhatsApp-uri cu o ofertă nouă poate ajuta!

Lansarea unui produs nou este palpitantă pentru orice afacere, dar aduce câteva provocări. Cu atât de multe canale de marketing disponibile, poate fi dificil să decizi pe care să-l alegi pentru a-ți promova produsul eficient. SMS-ul este o unealtă puternică care te poate ajuta să-ți atingi publicul țintă rapid și eficient.

Ai o colecție nouă și îți dorești să atragi atenția clienților? Trimiteți-le un mesaj WhatsApp sau un SMS scurt pentru a-i informa. Poți chiar să le oferi un mic discount cu un cod promoțional pentru primele zile ale lansării colecției.

SMS-urile și WhatsApp-urile pot fi folosite și pentru a trimite mesaje de follow-up după lansarea campaniei pentru produse noi. Mulțumește-le clienților pentru susținerea lor și încurajează-i să lase feedback sau să-și împărtășească experiența pe rețelele sociale.

3.Vrei să-ți păstrezi clienții

Soluție: Upsell și Cross-Sell.

Informațiile și contactele clienților tăi care au finalizat o comandă se află deja în baza ta de date. Așa că de ce să nu oferi un discount acestor clienți pentru un produs suplimentar. Nu neapărat sub forma unei reclame pe fiecare pagină pe care o vizualizează pe telefon, ci printr-un simplu mesaj SMS sau WhatsApp care ar putea spune: “Salut, profită de discountul nostru sezonier la accesorii de până la -20% valabil  până la sfârșitul lunii!”

Acest lucru le arată clienților că sunt importanți pentru tine și că nu i-ai uitat. Și de ce să nu le trimiți un scurt SMS cu o urare de ziua lor și să le oferi un voucher cadou.

Indiferent de scopul lor, mesajele text vor fi utile la fiecare pas al experienței clienților. Fie că sunt utilizate pentru notificări privind starea expedierii, campanii de remarketing sau promoționale, eficacitatea și viteza lor de livrare asigură experiența clienților în magazin și îmbunătățesc ROI-ul afacerii tale.

4.Vrei să te diferențiezi de concurență

Soluție: Crește procentul de utilizatori pe care îi abordezi prin publicitatea de pe WhatsApp.

WhatsApp rămâne încă un canal de marketing foarte accesibil, făcând această platformă atractivă pentru afacerile mici. Tot ce ai nevoie pentru a începe este să instalezi aplicația și să te conectezi la internet.

Între timp, șansele ca mesajul tău să ajungă la client sunt extrem de mari. În medie, un utilizator verifică WhatsApp-ul de peste 23 de ori pe zi.

Marketingul prin WhatsApp generează mai multe conversii, îmbunătățește vânzările, îți permite să construiești relații bune și de calitate cu clienții și costă foarte puțin în ceea ce privește cheltuielile de marketing.

Unul dintre beneficiile unice ale publicității prin SMS și WhatsApp este viteza de atingere a destinatarilor. În plus, rata extrem de mare de deschidere imediat după livrare este o unealtă ideală pentru informarea despre oferte cu durată limitată. În loc să planifici campanii pentru luni de zile, poți implica clienții cu o promovare rapidă limitată până la sfârșitul zilei sau în cadrul evenimentului la care participă în prezent.

Mesajele SMS – convenabile nu doar pentru clienți, ci și pentru tine

Economisește nu doar timpul clienților, ci și al tău. Trăim într-o perioadă în care suntem bombardați de sute de reclame în fiecare zi. Ca și marketer, ai foarte puțin timp pentru a convinge consumatorii să-ți acorde atenție.

Mesajul tău nu ar trebui să fie doar un mesaj, ci un argument referitor la motivul pentru care un consumator ar trebui să facă clic pe un link, să răspundă sau să meargă într-un magazin selectat. Și nu, nu trebuie să investești timp în crearea unui conținut lung. 160 de caractere sunt destule. Ceea ce este important este să le utilizezi corect și să spui cel mai important lucru.

Dar ce-ar fi să facem totul automatizat? La easySales, nu vorbim doar despre SMS-uri, ci le integrăm în mod inteligent. Am automatizat trimiterea notificărilor prin SMS în diverse etape ale comenzilor tale: de la comanda nouă și generarea AWB-ului la alte evenimente personalizate de tine. Astfel, clienții tăi pot urmări coletele cu mai multă ușurință și să reduci semnificativ rata de retur a acestora. Make it Easy!


Ca furnizor principal european în domeniul comunicațiilor mobile de peste 15 ani, noi, la LINK Mobility – https://www.linkmobility.com/bg  suntem pregătiți să vă introducem în avantajele marketingului prin SMS, Viber și WhatsApp în persoană, precum și să prezentăm cele mai bune practici în comunicarea prin SMS cu clienții magazinelor online. Potențialul acestor canale de comunicare este substanțial și orice tip de afacere, fie ea mică, medie sau mare, poate beneficia de marketingul prin SMS pentru a obține succesul maxim.