Product Update easySales Iunie 2023

Crește productivitatea echipei tale rapid și eficient

Dezorganizarea și lipsa structurii pot fi paralizante și pot afecta chiar și cele mai bune și productive echipe. Lipsa unei direcții clare, repetarea continuă, prea multe întâlniri și lipsa timpului liber pentru a termina munca limitează creativitatea, interzic productivitatea și diminuează entuziasmul și energia membrilor unei echipe.

Pe de altă parte, echipele care sunt bine organizate, cu o direcție clară și care elimină dezordinea și distragerile sunt mult mai creative, eficiente și productive și chiar au timp pentru acele proiecte urgente, de simulare, importante pentru dezvoltare.

Aspecte de avut în vedere pentru productivitate crescută

Potrivit unui studiu recent, 85% dintre angajați s-au simțit mai motivați la locul de muncă în schimbul primirii unui stimulent. Aceste stimulente pot fi sub formă de numerar, vouchere gratuite, vacanță plătită, timp liber suplimentar sau alte beneficii similare.

Știm cu toții că salariul și bonusurile sunt principalele elemente care motiveză angajații să se implice la locul de muncă, dar nu numai. Însă degeaba sunt bine plătiți, dacă mediul în care lucrează este unul stresant, managerii sunt critici și firma este dezorganizată.

Prin urmare, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere dacă vrei ca echipa ta să fie productivă și fericită la locul de muncă.

Sfaturi și recomandări pentru a crește productivitatea echipei

Definește scopurile și obiectivele unui proiect

Stabilește obiective și așteptări clare. Echipa ta trebuie să știe ce se așteaptă de la ea și cum se încadrează munca ei în obiectivele generale ale companiei. Modifică dacă membri nu sunt de acord și au și argumente raționale.

Stabilește rolurile fiecărui membru al echipei

Munca în echipă pentru atingerea aceluiași obiectiv este esențială, iar acest lucru necesită împărțirea atentă a task-urilor, dar și trasarea și comunicarea foarte clară a responsabilităților.

Încurajează învățarea continuă și investește în echipa ta. Încurajează-ți echipa să continue să învețe și să se dezvolte, oferindu-le oportunități de dezvoltare profesională.

O variantă tot mai des întânită, în ultimul timp, este propunerea unui program de lucru flexibil. Pandemia a schimbat mult comportamentul angajaților, mulți dintre ei fiind mai eficienți atunci când lucrează de acasă. Un program de lucru flexibil poate îmbunătăți moralul și productivitatea echipei.

Oferă softuri actuale, platforme eficiente, care nu consumă timp și care cresc productivitatea angajaților

Asigură-te ca membrii echipei au acces la resursele necesare pentru a-și indeplini sarcinile. Acest lucru poate include acces la tehnologie adecvată, informații și orice altceva de care au nevoie.

O modalitate rapidă și eficientă de a crește productivitatea angajaților este tehnologia. Cu un soft care are de exemplu toate marketplace-urile integrate, munca este mult mai ușoară, în loc de munca manuală de a face facturi de mână, de a procesa comenzi din diferite canale de vânzare, de a modifica one-by-one prețuri, stocuri și caracteristici produse.

Oferă traininguri despre cum ar trebui să se organizeze

Fiecare are stiluri diferite de a lucra, prin urmare este util să învețe cum să fie mai productivi. Nu toată lumea este autodidactă în a lucra cu anumite aplicații noi, sau cum să se organizeze mai bine la job. Așa că cel mai indicat este ca un specialist extern sau intern, poate chiar managerul proiectului, să țină traininguri despre eficientizarea muncii, despre cum se folosește o anumită aplicație.

Cunoaște slăbiciunile și punctele forte ale membrilor echipei

Este foarte importantă cunoașterea slăbiciunilor și punctelor forte ale fiecărui membru din echipă, pentru ca task-urile să fie distribuite în funcție de capacitățile și potențialul fiecăruia, oferindu-le șansa să își pună în valoare abilitățile. Nu judeca oamenii după diferite tipuri de talente. Unii sunt mai sociabili, alții preferă să fie mai interiorizați.

Organizează ședințe în care monitorizați nivelul de progres

Implementează verificări cu membrii echipei, în mod regulat, pe parcursul proiectelor. Te asiguri astfel că aceștia sunt pe drumul cel bun cu munca lor și le că le oferi posibilitatea să discute cu tine orice probleme sau preocupări pe care le-ar putea avea.

Asigură-te că deadline-urile propuse sunt realiste, sarcinile de lucru individuale sunt vizibile și recompensează productivitatea în detrimentul unei aparente ocupații.

Cea mai importantă modalitate pe care o poți folosi pentru a crește productivitatea în echipa ta este comunicarea. Membrii echipei ar trebui să poată vorbi cu tine despre problemele cu care se confruntă, trebuie să te asiguri că se simt confortabil să vorbească cu tine, precum și între ei. Comunicarea eficientă este esențială pentru creșterea productivității în orice echipă. Atunci când membrii echipei sunt capabili să comunice clar și eficient între ei, pot lucra împreună mai eficient.

De asemenea, feedback-ul din partea ta este esențial pentru angajați. Este important să îți încurajezi membrii echipei să-și ofere și feedback unul altuia. Acest lucru îi va ajuta să înțeleagă mai bine ce au realizat bine, ce trebuie să schimbe și îi va motiva să fie productivi. Cererea de feedback încurajează o cultură a comunicării deschise. În general, o bună comunicare este cheia succesului și productivității oricărei echipe.

Ai grijă, cei care au o anumită vârstă și o anumită vechime în firmă, trebuie tratați cu respect și nu este potrivit să fie puși cei tineri în situația de a oferi feedback celor care au deja o vechime mare în firmă.

Susține echipa și motivează membri

Când oamenii se simt inspirați, motivați și susținuți în rolurile lor, lucrează mai mult. Se pare că această muncă este mai puțin stresantă pentru sănătatea și bunăstarea lor generală, potrivit unui sondaj Gallup. Nu oferi feedback negativ. Oferă feedback constructiv și orientat pe soluții. Sondajul mai arată că unul dintre primii 5 factori care se corelează cu epuizarea angajaților este comunicarea neclară din partea managerilor. Concluzie care întărește afirmația noastră de mai sus, cu privire la importanța primordială a comunicării și a mindset-ului.

Ceea ce trebuie să fii atent/ă să nu ai preferințe și să tratezi oamenii din echipă diferit. Unii oameni vor dori să nu se mai implice la fel demult în proiect dacă le-ai pus deja o etichetă.

Crează un mediu plăcut și pune la dispoziție un mediu inspirațional. Oferă traininguri și oportunități de dezvoltare profesională pentru a le îmbunătăți competențele și a le crește motivația.

Asigură un echilibru adecvat între munca și viața personală pentru a încuraja o echipă sănătoasă și productivă.

Nu există o rețetă perfectă pentru a-ți motiva angajații. Comportamentele, obiceiurile diferă de la o persoană la alta, nu poți mulțumi mereu pe toată lumea, dar dacă ai în vedere o parte din recomandările noastre de mai sus, cresc șansele ca echipa ta să fie productivă și mulțumită.

Echipa easySales îți oferă tool-urile necesare pentru a lucra productiv și eficient. Automatizează procesele repetitive și ajută-ți echipa să vândă mai mult și mai ușor.

Înregistrează-te acum și beneficiază de 14 zile de testare!