Elefant Marketplace: locul perfect pentru afacerea ta

elefant marketplace locul perfect pentru afacerea ta

În 2021, cumpărăturile online au crescut cu 10% față de anul precedent, ajungând la 6,2 miliarde de euro, conform unui raport realizat de GPeC E-Commerce România. Se estimează că acest trend este în creștere, datorită dezvoltării accelerate a comerțului electronic și a numărului tot mai mare de oameni care preferă achizițiile online pentru economia de timp, prețurile competitive și livrările rapide.

Având în vedere aceste lucruri, orice antreprenor care își desfășoară activitatea în domeniul comerțului ar trebui să ia în considerare extinderea la un nivel cât mai larg pe piețele digitale. Acest lucru se poate obține cu ajutorul unui marketplace. Descoperă în continuare ce este acesta și cum te poate ajuta să îți dezvolți afacerea.

  • Ce este un marketplace și ce impact poate avea asupra unei afaceri 
  • Caracteristicile marketplace-ului Elefant
  • Ce îți oferim pe Elefant Marketplace – 5 beneficii pentru afacerea ta
  • Cum devii partener Elefant Marketplace în 3 pași

Ce este un marketplace și ce impact poate avea asupra unei afaceri

Un marketplace este o platformă e-commerce care te ajută să îți expui produsele unui număr mai mare de clienți și este definit de două caracteristici majore:

  • cuprinde mai mulți vânzători și cumpărători care tranzacționează pe platformă;
  • cumpărătorii pot achiziționa produsele comercianților fără a părăsi platforma.

Având în vedere aceste lucruri, putem deduce că impactul pe care un marketplace îl are asupra unui business se reflectă în:

  • vânzări – atunci când ești expus unui volum mare de potențiali clienți, automat și vânzările vor crește;
  • notorietate – aceeași expunere pe care o ai îți aduce o mai bună vizibilitate în nișa din care faci parte;
  • cifră de afaceri susținută – o imagine puternică și un volum mare de vânzări duc la îmbunătățirea constantă a cifrei de afaceri și implicit a profitului.

Tipuri de marketplace-uri

Există mai multe tipuri de marketplace-uri, însă cel mai important este să le diferențiem în funcție de publicul cărora se adresează. În acest caz, există următoarele:

  • marketplace-uri B2C (Business to Client) – acestea permit companiilor să își vândă produsele direct către clienți;
  • marketplace-uri B2B (Business to Business)  – aici se întâlnesc businessurile și furnizorii de materii prime, materiale sau servicii;
  • marketplace-uri C2C (Client to Client) – în acest caz, cei care vând sunt și cei care pot să cumpere, și invers.

Caracteristicile marketplace-ului Elefant

Pe lângă caracteristicile generale ale unui marketplace, Elefant.ro vine cu avantajele specifice brandului, care îți pot fi de un real folos în dezvoltarea afacerii tale. Iată care sunt caracteristicile specifice marketplace-ului Elefant:

  • peste 11 ani pe piața de e-commerce din România și peste 2 milioane de clienți – încrederea acordată de către consumatorii marketplace-ului se transferă, automat, și asupra comercianților. Așadar, indiferent că ești la început de drum și clienții încă nu au încredere deplină în brandul tău sau ai deja experiență de comercializare a produselor și dorești să-ți consolidezi imaginea, marketplace-ul Elefant.ro poate să fie alegerea ideală pentru afacerea ta;
  • trafic de peste 65 de milioane de vizite pe site în 2020 – oare cât ar fi trebuit să plătești în mod normal pentru a avea acces la 65 de milioane de potențiali cumpărători? Cu siguranță mult, iar acest aspect reprezintă încă un motiv imbatabil pe care să îl iei în considerare atunci când alegi marketplace-ul Elefant;
  • peste 30 de campanii de vânzari pe an – asta înseamnă mai mult de 2 campanii pe lună. Odată cu noi, crești și tu! De aceea, investim în marketplace-ul nostru pentru a ne menține tendința de creștere din ultimii ani și pentru a-ți oferi ție și celorlalți antreprenori mediul propice pentru a genera cât mai multe vânzări.

Ce îți oferim pe Elefant Marketplace – 5 beneficii pentru afacerea ta

  1. O gamă variată de categorii și produse, de la cele specifice domeniului auto, la cosmetice, cărți, nutriție și suplimente. Cu ce te ajută asta pe tine? Ei bine, e simplu: produsele împărțite pe categorii facilitează experiența de cumpărare a consumatorilor și cresc probabilitatea ca aceștia să finalizeze achiziția. Atunci când produsele tale sunt alocate categoriei corespunzătoare, te asiguri că sunt expuse clienților care chiar sunt interesați să le achiziționeze, deoarece aceștia accesează intenționat categoria respectivă.
  1. Categorii dedicate exclusiv partenerilor Elefant Marketplace, precum electronice și electrocasnice, mobilier, articole handmade, IT&C etc. Acestea sunt categorii pe care elefant.ro nu vinde direct, deci… mai puțină competiție pentru tine!
  1. Categorii în care poți să fii chiar tu primul vânzător! Dacă aria ta de activitate se încadrează într-o categorie care nu se află pe marketplace-ul Elefant, se va crea o categorie nouă în care te vei afla doar tu, până în momentul în care va apărea un competitor. Ce înseamnă asta pentru tine? E simplu: oportunități de extindere și mai multe vânzări.
  1. Expertiză și sprijin pentru afacerea ta – în 11 ani de când suntem în topul comerțului electronic din România, am avut ocazia de a acumula multe cunoștințe pe care vrem să le împărtășim cu tine! De aceea, îți punem la dispoziție experiența și resursele noastre pentru a te ajuta să depășești orice eventuală problemă și să fii cu un pas mai aproape de succes.
  1. Marketing eficient și promovare – elefant.ro alocă bugete generoase pentru promovarea produselor, prin intermediul celor mai inovative instrumente și canale.   Atunci când alegi să devii partenerul nostru, îți oferim posibilitatea să participi alături de noi la cele mai mari campanii de vânzare, dar și să achiziționezi campanii personalizate de brand pe toate canalele de comunicare elefant.ro.

👉 Elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, cu peste 2.000.000 de clienți, deci poate fi locul ideal pentru a-ți dezvolta afacerea! Alege categoriile, livrează produsele și bucură-te de o creștere accelerată a businessului tău!

Cum funcționează marketplace-ul Elefant

Fie că ești un antreprenor la început de drum, fie ai deja câțiva ani experiență în administrarea unui business, însă nu ți-ai listat niciodată până acum produsele pe un marketplace, este important să știi cum funcționează marketplace-ul Elefant. Procesul este unul simplu, motiv pentru care a devenit și atât de eficient în vânzarea de produse către clienții potriviți. 

Iată cum funcționează marketplace-ul Elefant, în 4 pași:

  1. Te înscrii pe Elefant Marketplace;
  2. Îți listezi produsele, folosind cele mai reușite poze și descrieri;
  3. Primești comenzile și livrezi în timp util;
  4. Încasezi banii din comenzi.

Vezi? Acum e mai simplu decât oricând să îți vinzi produsele unui număr mare de clienți.

Află sfaturi practice despre vânzarea pe marketplace-ul elefant.

Cum devii partener Elefant Marketplace în 3 pași

cum devii partener Elefant Marketplace

Acum, că știi cum funcționează marketplace-ul Elefant, a sosit momentul să intrăm în detalii pentru a-ți explica ce anume trebuie să faci ca să devii partener Elefant.ro. Nu-ți face griji, procesul nu este complicat deloc. Iată care sunt pașii:

  1. Accesezi platforma noastră de înscriere și ne lași adresa de e-mail și numărul de telefon.

👉 Fă acum primul pas către mai mulți clienți și înscrie-te pe Elefant Marketplace! Pe lângă beneficiile de a te poziționa în fața potențialilor clienți și de a-ți crește vânzările, nu ești constrâns la exclusivitate, deci, îți poți lista produsele și pe alte platforme.

  1. Mai apoi, completezi formularul de înregistrare, citești și accepți termenii și condițiile.
  1. Creezi un cont de seller în platformă, dar și un cont de PayU și începi să vinzi.

Pentru a porni la drum cu tot ce ai nevoie, îți oferim un ghid complet în care găsești răspunsuri la întrebări, lista de comisioane, dar și termenii și condițiile de vânzare.

Indiferent de produsele pe care le comercializezi, poziționarea acestora în locul în care se află și potențialii clienți poate fi una dintre cele mai importante decizii strategice pe care le poți lua pentru afacerea ta. De aceea, listarea produselor tale într-un marketplace poate fi un „game changer” pentru tine și afacerea ta. 

Profită de informațiile prezentate în acest articol și alege marketplace-ul Elefant pentru a-ți lista produsele. În acest mod, te asiguri că obții o expunere uriașă în fața potențialilor clienți și că îți consolidezi imaginea afacerii tale prin asocierea cu Elefant.ro, care se află pe piața de e-commerce din România de mai bine de 10 ani.

easySales este un pioner în automatizarea eCommerce. Îți putem sprijini afacerea prin integrări rapide cu multiple marketplace-uri, gestionarea faciliă a stocurilor facturare rapidă și multe altele.

Înregistrează-te și testează acum gratuit aplicația easySales timp de 14 zile și te vei convinge!

Extinde afacerea pe marketplace-uri cu easySales echipa care te ajută să scalezi și să rezolvi problema complexității prezenței pe marketplace-uri relevante și a lipsei de integrare între diferitele platforme utilizate de comercianți. Accesează un cont gratuit acum!

Sursă foto: shutterstock.com