Soluții eCommerce pentru afaceri

La nivel global, sellerii din eCommerce își îndreaptă atenția către investiții într-o experiență digitală omnichannel: aplicații mobile, social selling, streaming și shopping live, cumpărăturile online asistate de agenți și multe altele. De asemenea, scalarea prin marketplace-uri este în trend, la fel ca și furnizarea mai multor opțiuni de expediere, potrivit unui raport Ipsos.

Digitalizarea, evoluția tehnologiei, dar și concurența tot mai accerbă din industrie determină comercianții să se adapteze noilor tendințe – și cum pot face asta, altfel decât prin implementarea celor mai eficiente soluții?

Vorbim despre soluții care includ dezvoltarea unui site, software, aplicații mobile, precum și marketplace-uri. De asemenea, nu trebuie să uităm de fotografia de produs, catalogul produselor, contabilitatea și impozitarea, integrarea modalităților de plată, parteneriatele cu furnizorii, curierii, asistența tehnică, asistența pentru clienți și multe altele. Soluții sunt, important este să-ți cunoști nevoile tale și strategia corectă pe trebuie să o alegi, pentru implementare.

Solutii eCommerce pentru automatizarea activității

Automatizarea joacă un rol vital în viitorul tehnologiei și nu este de mirare că au apărut tot mai multe instrumente concepute pentru afacerile de comerț electronic. Acum, depinde de tine cum alegi să folosești aceste instrumente și care sunt activitățile pe care le selectezi, în acest sens. Mai jos, îți prezentăm câteva idei pe care le poți implementa:

Compensarea clienților

Ajungem la zicala “Cilentul nostru, stăpânul nostru”, pe care mulți o consideră depășită, dar dacă extragem doar esențialul, clientul trebuie să fie în centrul strategiei tale, iar recompensarea sa este recomandată. Păstrarea clienților este valoroasă pentru toate companiile, inclusiv pentru afacerea ta. Pentru a face acest lucru poți, spre exemplu, adăuga automat un cadou gratuit sau o livrare gratuită, la comenzi de peste o anumită valoare. De asemenea, poți segmenta clienții în funcție de cumpărăturile și cheltuielile lor și poți trimite e-mailuri automate care să conțină și o mică recompensă.

Mailchimp

Sunt multe marketplace-uri care folosesc Mailchimp, platformă focusată în principal pe e-mail marketing, dar care oferă variante de integrări și pe zona de sales și CRM. Prin urmare, dacă utilizezi Mailchimp pentru newslettere și alte elemente de marketing prin e-mail, asigură-te că ai sincronizat conturile. O integrare cu Mailchimp poate transmite automat adresele de e-mail ale cumpărătorilor care manifestă interes pentru informațiile tale într-o listă Mailchimp specifică, astfel încât tu îi poți informa ușor și rapid despre cele mai recente produse și oferte.

Personalizarea produselor

În continuarea procesului de fidelizare a clientului, personalizarea produselor joacă un rol important. Și asta pentru că achizițiile clienților devin mai convenabile, elimină dificultatea achizițiilor online și răspund nevoilor cumpărătorilor de astăzi. Bineînțeles, automatizarea joacă un rol esențial în personalizarea produselor și a serviciilor.

Segmentarea clienților în funcție de comportamentul de cumpărare

Am menționat acest aspect mai sus, la importanța recompensării clienților fideli, iar segmentarea te ajută să înțelegi comportamentul și nevoile clienților tăi. Cu un CRM, poți eticheta sau segmenta în funcție de datele demografice – de exemplu, gen sau locație, valoarea comenzii, etapele, numărul de comenzi sau orice abonament.

Portofelul mobil

Un site mobile friendly nu mai este suficient în ziua de astăzi, în condițiile în care numărul utilizatorilor de smartphone-uri pentru cumpărăturile online este în continuă creștere. Trebuie să integrezi funcționalitatea unui portofel mobil în site-ul afacerii tale, pentru că tot mai mulți consumatori adaugă securitatea utilizării unui portofel mobil pentru plata cumpărăturilor online. De asemenea, un alt aspect pe care îți recomandăm să îl ai în vedere este lansarea unei aplicații mobile pentru business-ul tău online.

Integrarea cu marketplace-uri a soluțiilor eCommerce prin intermediul marketplace-urilor

Bineînțeles că ai și varianta integrării cu marketplace-uri a soluțiilor disponibile în eCommerce, iar aici easySales poate veni în ajutorul tău. Noi suntem compatibili cu majoritatea platformelor ecommerce de dezvoltare din România. Iată avantajele directe pentru care îți recomandăm să alegi integrarea în marketplace-uri a soluțiilor eCommerce, prin easySales:

Setarea de reguli separate și automate – stabilirea setului de informații pe care le poți sincroniza între site și marketplace-uri, setarea cantității de stocuri, prețuri diferite, ce produse să fie în oferta activă și altele;

Actualizarea în timp real în toate platformele în care ești prezent – actualizările prin easySales apar instant pe multiple platforme (marketplace-uri, curieri, softuri de facturare);

Gestiunea și Centralizarea produselor și comenzilor, atât din site cât și din marketplace-uri, pentru a nu fi nevoit să le urmărești în mai multe locuri;

Importurile de produse și procesări (bulk) în grup, ajustarea rapidă a documentației de produse. Procesarea în volume mari de facturi, AWB-uri și generarea unui singur PDF în funcție de nevoi;

Facilitarea vânzarii pe marketplace-uri internaționale. Traducere de bază automatizată a documentației de produs pentru a vinde facil pe eMag Polonia, Ungaria, Bulgaria;

Asigurarea optimizării constante a zonei tehnice atunci când apar schimbări pe parcursul colaborării cu marketplace-urile, curierii și softurile de facturare.

Comerțul electronic este segmentul care înregistrează o creștere extraordinară în piață, iar concurența între retaileri este tot mai mare. Trebuie să te diferențiezi și să rămâi relevant, iar integrarea acestor soluții te ajută în acest sens.