Product Update easySales Iunie 2023

SMS-ul – comunicare eficientă în eCommerce

Cuprins: SMS-ul – comunicare eficientă în eCommerce
1. 10 șcenarii eficiente de folosire a SMS-ului pentru suport clienți
2. SMS-ul viitorului – Tehnologia te tip RCS
3. Notificări automate prin SMS, serviciu integrat în platforma easySales

Chiar și în anul 2021, cea mai utilizată funcție a smartphone-urilor, în întreaga lume rămâne sms-ul.

Un serviciu mereu activ, sms-ul crește numărul de clienți prin campanii de marketing țintite, înlesnește comunicarea și scade rata de retururi a comenzilor prin notificări automatizate. Află mai jos ce tehnologie urmează să upgradeze SMS-ul și de ce SMS-ul este comunicarea cea mai eficientă, chiar și în eCommerce.

În acest articol, vom prezenta cum este folosit serviciul de SMS de către profesioniștii din marketing și de către oamenii de afaceri.

Hai, mai întâi, să vedem de ce SMS-ul este cu adevărat unic:

  • Efectul imediat: 90% din mesaje sunt citite în mai puțin de 3 minute de la primire;
  • Aproape imposibil de ignorat: peste 95% dintre SMS-uri sunt deschise de destinatari;
  • Nici nu e nevoie de un smartphone pentru a primi un SMS – poți ajunge ușor și la clienții tăi care încă nu au telefoane inteligente;
  • Preferi să dai un mesaj în loc să suni pe cineva? Nu ești singurul/ singura. 85% dintre utilizatori, preferă mesajul, în detrimentul unui apel sau unui e-mail.

SMS-urile sunt o abordare simplă pentru o comunicare eficientă, dar și un canal important de suport, în care informația rămâne mereu prezentă, iar o discuție poate fi ușor reluată, de la punctul în care a rămas.

Prin comparație cu cel mai popular canal digital de servicii pentru clienți, chat-ul live, SMS-urile mai au un avantaj: asincronicitatea – care se traduce prin faptul că ambii participanți la conversație nu trebuie să fie prezenți în discuție, în acelați moment. Ori, când este vorba de un chat, ambele părți au un timp limitat de răspuns, până la expirarea conversației.

Ținând cont de avantajele deja menționate, facem, de acum, o trecere detaliată a modurilor de utilizare a SMS-ului, în relația cu clienții afacerii tale.

10 scenarii eficiente de folosire a SMS-ului pentru suport clienți

1. Păstrează mereu același număr de telefon pentru afacerea ta și anunță-ți clienții că îl pot folosi oricând. 

2. Pregătește-ți echipa de suport să trateze solicitările venite prin SMS cu aceeași prioritate ca a celor venite prin canalele tradiționale – e-mail sau apel.

3. Poți folosi un robot de chat pentru primele și cele mai simple niveluri de interacțiuni, dar asigură-te că utilizatorii serviciilor tale pot ajunge și la o persoană reală.

4. Răspunde rapid solicitărilor. Clienții așteaptă răspunsuri în mai puțin de un minut când este vorba de chat-ul live și au aceleași standarde pentru SMS-uri. E util și un mesaj de tipul “am văzut, revenim cu detalii”

5. Fii consistent în exprimare, limbaj și informații. Ce și cum comunici pe alte canale deschise clienților trebuie să se reflecte și în modul în care ești alături de utilizatorii tăi, prin SMS.

6. Dar fii mai relaxat. Un ton ceva mai puțin formal este binevenit, fără abordări pretențioase, iar mesajele merită să fie, pentru eficiență, mai scurte.

7. Personalizează comunicarea prin SMS. Este un canal mai apropiat, mai intim – este, în cele din urmă, modul în care clienții tăi vorbesc cu familia și prietenii. Învață cât mai multe despre ei și motivele pentru care te abordează, odată ce răspunzi.

8. SMS-ul nu mai este de mult doar text. Poți insera imagini, GIF-uri, scurte clipuri video și chiar și link-uri.

Flash SMS se folosește în campaniilor de SMS Marketing și permite trimiterea unui mesaj-text standard direct pe ecranul telefonului mobil. În locul trimiterii SMS-ului în căsuța cu mesaje a telefonului mobil acesta va apărea direct pe ecran

9. Proactivitatea contează – nu trebuie să te limitezi la a răspunde la SMS. Poți trimite informații – chiar și automate – despre comenzi, status, livrări și termene – iar mesajul tău va fi, cu siguranță, citit. Recomandăm comunicarea prin SMS, în loc de comunicarea pe Whats up, acest canal fiind unul mult mai personal.

10. Mai e ceva – un SMS nu este doar marketing, sau doar suport pentru clienți. Poate fi și o foarte bună resursă – de tipul notificărilor automate, sau de interacțiune cu angajații, curierii și furnizorii.

Experiențele simple, ușoare, devin rapid cel mai important diferențiator al unei afaceri, iar acesta este încă un mod de a păstra legătura strânsă cu clienții tăi.

SMS-ul viitorului – Tehnologia de tip RCS

Serviciile RCS (Rich Communication Services) sunt o tehnologie de comunicații cu adevărat interesantă și relativ nouă. Aceasta se află în curs de dezvoltare, fiind pregătită să înlocuiască mesageria tradițională SMS, dar și MMS-urile. Această tehnologie are în vedere marketingul prin mesaje text și imagini sau video-uri.

Ai posibilitatea de a trimite fișiere mari, imagini sau videoclipuri, de până la 10 MB. Toate aceste funcții nu sunt disponibile cu SMS-urile standard. 

Poți crea până la 5 imagini cu titluri, descrieri scurte și link-uri către landing-page-uri de vânzare, ce se vor derula ca un carusel în sms-ul abonaților.

Notificări automate prin SMS, serviciu integrat în platforma easySales

În echipa easySales, nu doar vorbim despre SMS-uri, ci le folosim eficient. Am integrat serviciile de SMS, deoarece știm că este important să poți trimite notificări automatizat prin SMS-uri, pentru diferite momente ale comenzii clienților tăi: Comandă nouă, Generare AWB, dar și alte evenimente solicitate de tine. Astfel, clienții tăi pot monitoriza coletele mai ușor și scazi rata de retur a coletelor.

Poți seta mesajele automat pentru mii de clienți, așa incât să îți fie preluat automat: Numele clientului, Adresă, AWB, Nr. comandă, Valoare, Monitorizare colet. Clientul poate monitoriza în timp real care este statusul coletului pe care îl așteaptă, prin vizualizarea unui pdf creat de easySales, așa ca în imagine.

Poți trimite mesajele de pe un număr scurt, personalizat cu numele mărcii tale, astfel încât clienții tăi să se familiarizeze cu brandul pe care îl reprezinți. Dacă dorești să folosești și Notificările prin e-mail, îți oferim acest serviciu în mod gratuit.

Funcția de notificări SMS este un serviciu integrat direct în platforma easySales. Mai multe informații poți găsi aici: https://easysales.ro/ro/sms-notifications.

PS. Vrei să vinzi automatizat cu easySales pe marketplace-urile de top? Alătură-te comunității noastre. Ai 14 zile gratuite la dispoziție pentru a testa eficiența în eCommerce.

Folosește-ți timpul în cel mai eficient mod posibil, cu easySales!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *